Hedegårdsskolen: Her er profilerne

Optakt: Læs om 'Dronningen', 'Fløjraketten' og alle de andre

'Dronningen' skal gå forrest i finalen. Foto: Henrik Schou
'Dronningen' skal gå forrest i finalen. Foto: Henrik Schou

Hedegårdsskolen offensive centralnerve hedder Lærke Dreyer. Samtlige angreb går igennem det kæmpe talent.

'Dronningen' ejer den midtbane, hvor hun med sit majestætiske overblik fordeler de snorlige pasninger til sin BSF-holdkammerat på venstrekanten, Bolette Kofod, eller frem mod lynhurtige Everni Smith.

Hun minder om en blanding af landsholdsprofilerne Pernille Harder og Nadia Nadim med sit hårde spark, overblik og evnen til at se åbningerne i spillet for holdkammeraterne.

Når ikke Lærke Dreyer skiller sig af med bolden, efter hun har suget den til sig på midten, sætter hun i fart med lim på fødderne og afdribler med største selvfølgelighed to-tre modspillere. Det er ikke svært at få øje på, Lærke Dreyer kan noget ekstraordinært i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

TV: 'Dronningen' bag finaleplads  

Landsholdsspiller
Til daglig gør den 16-årige kreatør sig da også både på U16-landsholdet og for U18-holdet i Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF).

- Det er da sjovt at få lov til at 'shine' lidt i skoleturneringen, for det er klart, at mit hold forventer meget af mig, når jeg spiller på et højere niveau til hverdag. Jeg træner seks gange om ugen plus to gange styrketræning. Jeg bruger utrolig meget tid på fodbold, så jeg SKAL være en profil for mit hold, siger Lærke Dreyer, der netop er blevet udtaget til Nordic Cup i Finland med U16-landsholdet.

Udtalelsen har intet at gøre med praleri. Det er heller ikke et forsøg på at hævde sig selv, når Lærke taler om at være en profil. Hun er bare bevidst om sin rolle, hidtil har hun været en af de tre bedste i turneringen.

Lærke Dreyer løb med Carlsberg Sports TroPåDet-pris efter semifinalen. Foto: Henrik Schou
Lærke Dreyer løb med Carlsberg Sports TroPåDet-pris efter semifinalen. Foto: Henrik Schou

Sådan kan du følge finalerne

Noget ganske særligt
'Dronningen' har allerede oplevet meget i sit 16-årige fodboldliv.

Ud over landskampene i rødt og hvidt tilbragte Lærke Dreyer hele påsken i USA, hvor hun med klubben deltog i en stor turnering i Dallas. Her blev danskerne matchet mod nogle af de bedste hold i verden.

På trods af oplevelserne på lands- og klubhold bliver finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold noget ganske særligt:

- Det bliver kæmpestort. Jeg tror, det har noget at gøre med, at der var små 1.400 hold med fra start. Nu er der to finaledeltagere for pigerne og drengene. Det er lidt vildt at tænke på, vi er blandt de to bedste pigehold i landet. Så er det også noget, skolen er stolt over, og Ekstra Bladet Skolefodbold betyder meget på vores skole, siger Lærke Dreyer.

Fodboldforpiger holder med Hedegårdsskolen.

Farlig fløjraket
Den teknisk stærke og hurtige venstre wing er et giftigt våben for Hedegårdsskolen.

Det bliver bestemt ikke mindre farligt af, at Bolette 'Raketten' Kofod og 'Dronningen' spiller sammen i BSF. De to kan som tvillinger finde hinanden i mørke med bind for øjnene.

Bolette har fra sin venstreside scoret 13 mål i ni kampe, og hun lever højt på, hun kan løbe 'Dronningen's dybe pasninger op og iskoldt afslutte. 

Det beviste hun senest som matchvinder i semifinalen mod Uglegårdsskolen. Til finalen kan 'Raketten' endda stille op i nye støvler:

- Det er altid rart at score mål, og særligt i en semifinale, men min mor havde lovet mig et par nye fodboldstøvler, hvis jeg scorede i dag. Og det er jo en meget god bonus at få med. Men det er altså lysten til at vinde, der er den største motivation, siger hun.

Bolette Kofod har desuden et usædvanligt godt blik for sine medspillere, som hun blandt andet viste i kredsfinalen, da kantkometen stod for alle tre oplæg i 3-2 sejren over de forsvarende mestre fra Frederiksborg Byskole.

'Raketten' med fart i støvlerne. Foto: Henrik Schou
'Raketten' med fart i støvlerne. Foto: Henrik Schou

TV: 'Raketten': Hold aftalerne

Hold øje med: Sabine Sørensen
I semifinalen trådte anfører Sabine Sørensen for alvor i karakter. Som den bagerste midtbanespiller dirigerede hun sit hold verbalt og med dejlig ro på bolden. Præstationen udløste en fidusbamse, men kaptajnen er nødt til igen at spille op til sit bedste som bølgebryder, hvis det skal blive til finalesejr.

Sabine Sørensen har virkelig taget rollen som anfører til sig. Foto: Henrik Schou
Sabine Sørensen har virkelig taget rollen som anfører til sig. Foto: Henrik Schou

TV: Kaptajnen trådte i karakter

Hold øje med: Everni Smith
Endnu et lyn i Ballerup-pigernes offensiv. Everni Smith står i skyggen af sine offensive holdkammerater, men hun har eksplosiviteten til at sprinte fra forsvaret på 'Dronningens' sukkerbolde.

Everni er lynhurtig. Foto: Henrik Schou
Everni er lynhurtig. Foto: Henrik Schou

Derfor vinder Hedegårdsskolen
Målscoreren siger det hele: 50-3! Oppe foran virker 'Dronningen' ustoppelig på vejen mod turneringstronen. Lærke Dreyer er en matchvinder. Hvis hun ikke scorer, lurer Bolette 'Raketten' Kofod konstant på chancen. Defensiven med solide Maja Trasborg skal igen holde stand mod en giftig offensiv.