Heftigt opgør

Tæt affære: Drengene spillede et brag af en kamp og måtte afgøre det hele i en straffesparkskonkurrence

Kampen måtte afgøres på straffespark. (Foto: Preben Worsøe)
Kampen måtte afgøres på straffespark. (Foto: Preben Worsøe)

At dømme ud fra de to skolers resultater indtil nu, ville kampen i Ballerup Idrætspark blive en ulige kamp.

Hedegårdsskolen havde scoret fire gange mod Trongårdsskolens hele 24 mål i de to første runder.

— Hemmeligheden bag de mange mål er vores lynhurtige angribere, som sparker bolden i kassen med stor træfsikkerhed, udtalte Trongårdsskolens anfører Michael Kristensen.

— Men det primære er, at vi har en god holdånd og støtter hinanden. Vi havde lidt problemer med defensiven sidste gang, fordi vores normale målmand var skadet, så Oscar måtte stå på mål. I dag er Tobias tilbage på mål, og Oscar er tilbage og forstærker midtbanen, så vi kan sætte spillet op på en helt anden måde.

En af de helt store profiler på holdet fra Trongårdsskolen er normalt Rasmus Beyer, men Rasmus var afsted med landsholdet, og derfor var han ikke på skoleholdet i dag. 

Se også: TV: Se kæmpetalent få nyheden om debut på landsholdet

Se også: TV: 'Tronfølgeren' med to mål og en plads på landsholdet

— Rasmus er selvfølgelig drøngod, lød det fra Cihan Comertoglu, som til dato er holdets topscorer med syv mål.

— Men Rasmus gav sig ikke fuldt ud i vores sidste kamp af frygt for at få en skade, og det kan man jo godt forstå, når han er udtaget til landsholdet. Vi har et godt hold også uden ham, og vi vinder med to mål i dag. Mine lårbasser er helt på dupperne, og jeg scorer også i dag, sluttede Cihan med et stort grin.

Se også: TV: Cihan på tronen

Anfører Kalle Svarre Petersen fra Hedegårdsskolen forventede en tæt kamp:

— Vi starter lidt afventende og ser, hvad de kan, og så prøver vi gradvist at overtage spillet.

Mathias Lange var heller ikke skræmt på forhånd:

— Vi har mødt to gode hold i de første runder, og vi lægger ikke noget i, at de andre har scoret så mange mål. Vi gør, hvad vi kan, og så må vi se, hvad de kan, lød det.

Se også: TV: Heftig affære

Se kampfakta her.

Der var stor opbakning på lægterne. (Foto: Preben Worsøe)
Der var stor opbakning på lægterne. (Foto: Preben Worsøe)
 

Lyn og torden
Spådommen om at hjemmeholdet ville føle sig frem, kom bestemt ikke til at holde stik. Tværtimod startede de med fuld fart fremover stepperne, og allerede efter få minutter havde de haft et par gode afslutninger og et farligt hjørnespark.

Den allerstørste chance kom efter syv minutter, da en af Hedegårdsskolen spillere blev tacklet for sent i det kriminelle felt.

Oliver Holm blev sat til at eksekvere straffesparket, og med en hård inderside placerede han bolden helt ude ved den ene stolpe – men ak, det var på den udvendige side.

Hvis han bare havde tøvet en anelse, ville han have set, at målmanden gik til den forkerte side, så der havde været masser af plads til at trille bolden i det åbne mål.

Men Oliver lod sig ikke gå på af at brænde denne mega chance. Han var alle vegne, han kæmpede bravt gennem hele kampen, erobrede mange bolde på midtbanen og mange farlige indlæg kom fra hans fod. Senere kom han endda også på scoringstavlen.

Der blev kæmpet fra begge sider, og der var hele tiden fuld fart på.

Drengene gik til den i opgøret. (Foto: Preben Worsøe)
Drengene gik til den i opgøret. (Foto: Preben Worsøe)
 

Men de fleste og de største chancer tilfaldt så absolut Hedegårdsskolen, hvor en stærkt spillende Kalle Svarre brugte sin fysik godt til at vifte modspillerne væk og i næste øjeblik lægge en lækker pasning. Han kom også selv til nogle farlige afslutninger, ikke mindst på et frispark og et hovedstød, som begge sneg sig lige over mål.

I det hele taget var hjemmeholdet på dette tidspunkt både hurtigere og fysisk stærkere, og Trongårdsskolen måtte masser af gange bruge ulovlige midler for at stoppe de rapfodede modstandere. Det var heldigvis ikke frispark af den grove slags.

Trongårdsskolen var kun rigtigt farlige, når den super hurtige Cihan spurtede fra sine oppassere. De kunne ikke nå ham, men de var kloge nok til at presse ham ud mod siden, så afslutningerne kom fra en lidt spids vinkel, og derfor var lidt lettere at redde for Kasper i målet, som gjorde det flot.

— De er fysisk stærkere end os og udnytter det klogt, sagde Trongårdsskolens træner Peter Rahbæk Møller i pausen til sine spillere.

— I spiller med for stor risiko nede bagved. Vær mere forudseende. Kom tættere på dem, grib noget før ind og hjælp hinanden. Og spark så på mål udefra, lød opskriften.

— De er gode, men det er vi bestemt også, sluttede han sin peptalk.

Spændende til det sidste
Alligevel tilfaldt den første store chance Hedegårdsskolen efter kun et par minutter, da Kalle efter en perfekt aflevering fra Oliver slap alene igennem på midten. Tobias gik flot ud af sit mål og med en klasseredning afværgede han en næsten 100 procents chance.

Men så skete det. Uret viste 36 minutter, da udeholdets Rasmus Nedergaard fulgte sin træners råd fra pausen.

Han skød langt udefra. Et velplaceret skud, som dykkede og ramte overliggeren. Målmanden parerede nedfaldsbolden ud på stolpen, hvorefter Ali Fawaz i to forsøg sendte bolden i kassen til 0-1.

Nu kom der fuld skrue på fra begge hold.

Kalle havde en stor chance. Kun minuttet efter var han på spil igen, og denne gang lagde han en gylden aflevering til Oliver.

Oliver kvitterede for tilbuddet med sikkert at hamre bolden i kassen til 1-1.

Oliver satte bolden ind til 1-1. (Foto: Preben Worsøe)
Oliver satte bolden ind til 1-1. (Foto: Preben Worsøe)
 

Det var en af den slags kampe, hvor man stod at ønskede, at der var en halvleg mere, eller at dommeren i det mindste lagde en masse tid til. Men kampen endte 1-1 i den ordinære tid.

Jævnbyrdigheden fortsatte under straffesparkene, idet begge hold scorede sikkert på de fire første spark. Men så trådte de to målmænd i karakter, og resten af showet blev helt deres.

Først reddede Kasper i fuld længde Trongårdsskolens sidste spark, og nu kunne Hedegårdsskolen afgøre det hele med deres sidste spark. Men nu var det Tobias, som diskede op med en flot redning, så stillingen stadig var lige.

Duellen mellem de to målmænd fortsatte, idet de begge skulle sparke det næste spark for deres respektive hold. Først scorede Tobias sikkert for Trongårdsskolen, og så var det Kaspers tur til at stå overfor sin kollega, og den duel vandt Tobias med en flot redning.

Tobias afgjorde det hele med en flot redning. (Foto: Preben Worsøe)
Tobias afgjorde det hele med en flot redning. (Foto: Preben Worsøe)
 

Dermed løb Trongårdskolen af med sejren i en meget intens kamp.

— Jeg er både glad og lettet, udbrød Michael, anfører for sejrherrerne, da han lige efter kampen dukkede ud af klyngen af jublende spillere.

— Jeg havde forestillet mig mange flere mål, men det var en spændende og meget lige kamp. Det var en rigtig svær opgave i dag, nu er den godt overstået, og nu er vi klar til at vinde over Bagsværd Kostskole i næste runde.

Der blev jublet efter sejren. (Foto: Preben Worsøe)
Der blev jublet efter sejren. (Foto: Preben Worsøe)
 

Der blev småsnakket mellem vinderne på vej til omklædning, og der var mange rosende ord til taberne fra Hedegårdsskolen.

— I dag har vi heldet, men det er jo ofte sådan, at de gode hold får marginalerne med sig, når det brænder på, lød det fra Oliver Ziegler.

Video af Kevin Schou.