Helten blev til skurken

Uheldige spark: Marcus brændte straffe i holdets sidste kamp og ville nu tage revanche

Det hele måtte afgøres på pletten, da Frederikssund Private Realskoles drenge spillede mod Ganløse Skoles drenge. Foto: Søren Møller
Det hele måtte afgøres på pletten, da Frederikssund Private Realskoles drenge spillede mod Ganløse Skoles drenge. Foto: Søren Møller

Drengene fra Frederikssund Private Realskole skulle på hjemmebane tage imod drengene fra Ganløse Skole.

Både hjemmeholdet og udeholdet havde vundet deres sidste kamp i en straffesparkskonkurrence med 4-2 mod Stengårdsskolen og 6-4 mod Bækkegårdsskolen. Så begge hold var opsatte på, at de ikke skulle ud i en sådan en i denne kamp på Frederikssund Stadions kunststofbane.

Se kampfakta her.

Ganløse Skoles piger fyldte godt op i boksen under drengekampen. Foto: Søren Møller
Ganløse Skoles piger fyldte godt op i boksen under drengekampen. Foto: Søren Møller

Se også: TV: Afgjort fra pletten

Startede som skurk
- Det gik ikke så godt for mig personligt med hensyn til at sparke fra 11-meterpletten, fortalte værternes anfører Marcus Skyttegaard.

- Jeg brændte nemlig et i den ordinære kamp, og jeg brændte igen i straffesparkskonkurrencen. Så jeg var meget glad, da vi alligevel vandt og gik videre, tilføjede han.

Det var to helt lige hold, der kom i gang med kamp. Der var et par chancer til begge sider i de første 30 minutter. De to skolers piger skulle møde hinanden lige efter drengekampen, så de var der og heppede på de respektive drenge.

I pausen uddybede Marcus, hvordan de havde tænkt sig at gribe sagen an i anden halvleg. De var meget opsatte på ikke at komme ud i straffespark.

- Skulle det ske, så vil jeg meget gerne sparke igen og tage revanche fra sidste kamp. Og måske være ham, der bringer mit hold videre. Jeg tror jeg skylder én, udtrykte Marcus det.

Frederikssund Private Realskoles Marcus Skyttegaard i hvid trøje måtte rydde op. Foto: Søren Møller
Frederikssund Private Realskoles Marcus Skyttegaard i hvid trøje måtte rydde op. Foto: Søren Møller

Se også: TV: Peter-plankeværk blev helten

Blev helt for en stund
Men kort inde i anden halvleg brød gæsternes forsvarsspiller Søren Lindqvist et angreb fra modstanderne. Han driblede fra egen forsvarszone langt ind på hjemmeholdets banehalvdel og trykkede af. Bolden strøg mod målet og ramte kunststofbanen lige før, at målmanden Sune Regueira fik fat i den. Den smuttede ind i netmaskerne, og udeholdet førte med 1-0.

Værterne fik intet straffespark, så Marcus kunne gøre skaden god igen. Men de fik et frispark langt ude på banen. Der var cirka 40 meter til målet, men det gjorde intet. For Marcus ville have sin hævn. Han tog tilløb til bolden og hamrede den ind uden chance for Peter Ploug i gæsternes mål.

Nu var Marcus så helten, og i resten af kampen var der ikke de store målchancer. Det kunne godt virke som om, begge hold alligevel var indstillet på, at det skulle afgøres fra pletten.

Der var en farlig chance til Ganløse Skoles Emil Søndergaard. Foto: Søren Møller
Der var en farlig chance til Ganløse Skoles Emil Søndergaard. Foto: Søren Møller

Se også: TV: Stadig på tronen

Kunne ikke tage revanche fra sidst
Udeholdet skulle starte med at sparke. De scorede på deres første fire forsøg. Da hjemmeholdet havde brændt to på dette tidspunkt, så var sagen afgjort. Vi havde en vinder i gæsterne, der nu er videre til næste runde.

- Nu blev jeg skurk, sukkede Marcus, der dog var meget tilfreds med sit holds indsats.

- Vi manglede et halv hold til denne kamp. Alle vores drenge fra ottende klasse er på tur, så vi har måtte tage elever med fra både syvende og sjette klasse, sagde han.

- Det skal selvfølgelig ikke være nogen undskyldning for at tabe. Jeg vil blot sige, at alle gjorde det super godt, tilføjede han.

Det havde den sympatiske anfører ret i.

Marcus evner en masse på en fodboldbane. Det er lidt mærkeligt, at hen render rundt og spiller bold i Frederikssund. Han fortalte dog videre. - Jeg var som tiårig i FC. Nordsjælland og prøvetræne. Men de ville ikke have mig, for jeg havde et attitudeproblem, som de sagde.

Men det er seks år siden, og jeg har ændret mig meget. Til næste august skal jeg på efterskole i Valby, så jeg har tænkt mig at flytte klub.

Enten bliver det B93 eller måske Frem BK. For det er jo så lige i baghaven og nemt at komme til træning, afsluttede Marcus.

Kampen endte 1-1 i ordinær tid og 5-3 til gæsterne efter straffesparkskonkurrencen.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen