Holdt hele vejen hjem

Fornemt: Max Volhøjs pragtmål blev afgørende

Det gik ikke stille for sig, da Humlebæk Skole og Frederiksborg Byskole tørnede sammen. Foto: Erik Larsen
Det gik ikke stille for sig, da Humlebæk Skole og Frederiksborg Byskole tørnede sammen. Foto: Erik Larsen

Inden opgøret mellem Humlebæk Skole og Frederiksborg Byskole fik Ekstra Bladet Skolefodbold en kort kommentar fra de to trænere, som var velforberedte til onsdagens kamp.

Se kampfakta her.

Velforberedt
Ifølge hjemmeholdets træner, Anders, havde de i hvert fald nærstuderet dagens modstander forud for dagens kamp.

- Vi har været inde at læse op på vores modstander og har set, at de har fine traditioner i turneringen, sagde han og knyttede en kommentar til holdets valg af formation.

- Vi benytter i øjeblikket selv en 4-3-3-formation, og siden vi startede med den, har vi ikke lukket nogen mål ind, så vi håber, den også holder i dag, afsluttede han.

Udeholdets træner, Hans, fortalte, at denne kamp var holdets fjerde i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold, og at de var ude i straffespark i sidste kamp, hvor de virkelig var blevet sat på prøve.

- Vi spiller direkte og forsøger at komme frem på banen. Vi forfalder en gang imellem desværre til at spille høje bolde, og det tager tempoet ud af kampen, sagde Hans.

Der heades på mål. Foto: Erik Larsen
Der heades på mål. Foto: Erik Larsen

Presset fra start

Bedre kendskab
Holdene stod godt til hinanden, og det blev en seværdig kamp, men man kunne skimte, at Humlebæk Skole var bedre sammenspillet end gæsterne fra Frederiksborg Byskole.

Vi skulle helt hen til det sidste minut i første halvleg, før kampen rørte på sig. Gæsternes Malthe Bjørn tog et frispark og afleverede til Victor Mohr, der afdriblede to mand, før han fandt Max Volhøj, der tog bestik af trekanten oppe i højre side.

Bolden klemte sig ind, og stillingen var 0-1 til udeholdet fra Hillerød. Efter Max’ mål i sidste minut af halvlegen fløjtede dommeren til pause, og her havde udeholdets træner et godt råd til sine spillere:

- Vi skal passe på vort rum mellem bagkæden og midtbanen, lød det.

Tabte teten på gulvet

Kørte sejren hjem
I anden halvleg pressede Humlebæk Skole på for at fremtvinge en udligning, mens udeholdet klarede sig med gode kontraangreb. Hjemmeholdet knoklede virkelig hårdt på, men Max Volhøjs flotte mål holdt hele vejen, og han modtog også fortjent sit holds fidusbamse. Dermed er Frederiksborg Byskole videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de skal møde Ny Fredensborg Skole/Vilhelsmro.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Humlebæk Skole - Frederiksborg Byskole, 0-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Viktor Lytje, Humlebæk Skole
Max Volhøj, Frederiksborg Byskole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Nikolai Jelsbech, Humlebæk Skole