Ingen kongelig etikette

Heftig duel: Drengene gik til stregen, men overtrådte den også

Kampen var præget af dueller. Foto. Søren Møller
Kampen var præget af dueller. Foto. Søren Møller

Både Engelborgskolen og Kongevejens Skole viste fornemt spil, da de afgjorde, hvem der skulle til anden runde i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det blev en kamp med mange kvaliteter, som begge hold kan være stolte af rent fodboldmæssigt.

At flere at drenge så til sidst og efter kampen lod deres frustrationer gå ud over én af danmarks bedste kvindelige dommer, Frederikke Lydia Søkjær, det klædte dem ikke. Selvfølgelig må man gerne være skuffet, når man er slået ud, men at lade egne fejl gå ud over dommeren er uhørt.

Se kampfakta her.

Lundtofte lå på lur

Fuld kontrol. Foto: Søren Møller
Fuld kontrol. Foto: Søren Møller

Ud af starthullerne i en fart
Engelborg startede som lyn og torden og fik i deres første angreb et frispark midt på banen. Dette indlæg headede Olav Andersen sikkert ind uden chance for Kongevejens ellers udemærkede målmand Andreas Roll.

Kongevejens Skole havde ellers to store forsvarsspillere i Julius af Rosenborg og Mads Hirschsprung, men de kom ikke op til denne afslutning.

Efter denne 1-0 scoring kom Kongevejen til meget mere spil, men de skabte ikke så mange schancer. Derimod var Engelsborg-drengene mere farlige, når deres midtbane med Tobias Procter og Christian Svejstrup satte gang i deres opspil.

Men også i Kongevejens forsvar blev der lukket godt af ved Julius af Rosenborg og anfører Mads Hirschsprung samt målmand Andreas Roll.

I første halvlegs sidste minut havde Mikkel Bak en stor chance for at bringe sit hold foran med 2-0 men dette blev afværget af Kongevejens Skole.

Stor chance. Foto: Søren Møller
Stor chance. Foto: Søren Møller

Ude med meget ungt hold
Brændt straffe
Anden halvleg startede med meget spil på midtbanen til begge hold. Masser af nerve i kampen og mange nærkampe. Lige pludselig ud af ingenting driblede anfører Mads Hirschsprung sig igennem og blev fællet i feltet, og dermed straffespark til Kongevejen.

Anføreren tog sig selv af dette store tilbud og sparkede på den ene opstander. Selvom Kongevejen fik riposten, så fik de ikke scoret, og stadig 1-0.

Efter 40 minutters spil fik Julius fra Kongevejens Skole så en advarsel for et voldsomt puf med skulderen og måtte 10 minutter til afkøling. Straks da Julius kom på banen igen, kom kampens afgørelse. Bolden sprang ud til Engelsborgs anfører Oliver Fehintola, der med et tørt hug scorede uden chance for Andreas i Kongevejs målet.

Reddet på stregen. Foto: Søren Møller
Reddet på stregen. Foto: Søren Møller

Skuffet forsvarsdirigent
Kampen blev en smule skæmmet af først et gul kort til Engelborgs Tobias Procter for et voldsomt frispark og siden til Kongevejens anfører Mads Hirschsprung for utilladeligt sprogbrug.

Efter kampen var Julius som til dagligt spiller på U17-holdet i Lyngby naturligvis skuffet.

- Jeg synes, vi holdt taktikken, som for øvrigt var lagt af vores anfører Mads. Det er jo ærgerligt at ryge ud i første runde.

Bamserne gik til Kongevejens Andreas Roll og Engelsborgs Christian Svejstrup. Fairplayhåndklæde til kongevejens Martin Hansen.