Kendte sin besøgstid

Effektivt: Fik udbytte af det store pres

Gæsterne kendte deres besøgstid og var en tand skarpere end hjemmeholdet. Foto: Søren Møller
Gæsterne kendte deres besøgstid og var en tand skarpere end hjemmeholdet. Foto: Søren Møller

Hvis Sankt Helene kunne kigge på denne kamp 'fra dybet', hvor hun ifølge sagnet skulle ligge, så ville den nok være irriteret over den storm og regnfulde efterårsvejr, der ramte de to hold.

Men det lod ikke til at genere spillerne, der var ude for at varme op til kampen allerede 40 minutter inden kickoff. Stemningen var intens, og det virkede som om, at begge hold var på plads med deres gameplan.

Se kampfakta her.

TV: En stor mundfuld

Gæsterne i teten
Bedst fra start kom Frederiksborg Byskole, der lagde et stort pres på Sankt Helene Skole. Hjemmeholdet havde svært ved at få organiseret deres opspil, og samtidig pressede gæsterne dem højt oppe på banen, når de havde bolden.

Det resulterede i flere nærgående forsøg fra Byskolen, og kun fabelagtigt spil af Sankt Helenes målmand Rud Gyhrs holdt dem på 0-0 efter de første 15 spillede minutter, men så gik den heller ikke længere.

Et lop med bolden der lignede et indlæg fra Byskolens Sigurd Thomsen røg over Rud i hjemmeholdets mål, og snød ham fuldstændig. Bolden gik forbi både venner og fjender og i mål. Bare fem minutter senere skulle Sankt Helene så hente bolden ud af netmaskerne igen, da Bertram Hartmann headede bolden i mål efter et hjørnespark.

Og da Gustav Foss med et fladt skud bragte Byskolen foran med 3–0 inden pausen, så så det sort ud for Sankt Helene. Det var ellers de små teknikere som Valdemar Enequist og Josefine Ipsen, der fik bragt hjemmeholdet frem til de få chancer, de fik. Det virkede som om, at de små vævre havde det nemmere på den våde, tunge bane.

Der blev kæmpet til det sidste fra begge holds side. Foto: Søren Møller
Der blev kæmpet til det sidste fra begge holds side. Foto: Søren Møller

TV: Trak det længste strå

Lukkede kampen
Efter pausen havde Sankt Helene deres første rigtige chance men Andreas Haustrups skud blev flot reddet af Hjalte Dalsgård.

Lidt senere fik Byskolens Max Volhøj en advarsel for en noget grov takling mod Valdemar Eneqvist. Det var måske Helenes mulighed for at komme tilbage i kampen. Men desværre for hjemmeholdet så fik Marcus Melberg yderligere lagt afstand med gæsternes fjerde scoring.

Dette efter fornemt forarbejde af Victor Mohr. Andreas Havstrups havde en stor chance for at score, da han med et par minutter tilbage at spille i kom udenom Byskolens målmand Hjalte Dalsgård, men han fik ikke styret bolden i det tomme mål. Samme Andreas fik dog rettet lidt op på sit image, da han scorede kampen sidste mål til 4-1, hvilket også blev kampens resultat.

Sankt Helenes Valdemar Eneqvist går kun i 6 klasse men er en dygtig boldspiller, og han sagde efter kampen:

- Jeg spiller selv i Hørsholm fortalte Valdemar. Mit favorit hold er Tottenham. Jeg kunne godt tænke mig selv af blive professionel i en eller anden klub en dag, udtrykte Valdemar. Måske bare i FC Nordsjælland, og går det ikke, så skal jeg være elektriker som min, smilede Valdemar til trods for, at de ikke var gået videre.