Kongerne kørte af vejen

Manglede det sidste: På trods af meget boldbesiddelse kneb det med chancerne

Nesrine Kendils driblinger fik tilskuerne til at skråle. Foto: JJØ
Nesrine Kendils driblinger fik tilskuerne til at skråle. Foto: JJØ

Kampen mellem Lundtofte Skole og Kongevejens Skole i 3. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold blev spillet på Nøjsomhedsvej.

Men nøjsomhed var ikke det, der prægede kampen. Der blev givet store chancer væk fra begge hold.

Se kampfakta her.

TV: Afgjort fra pletten

Selvsikker inden kampen
Det kan godt være, at der ikke var så mange tilskuere, som hjemmeholdets træner havde håbet. Men de tilskuere, der var til stede, gav en opbakning til hjemmeholdet, som var både højlydt og stemningsfuld.

Efter kampen klappede værterne også taknemmeligt hen mod deres trofaste fans.

Inden kampen startede, sagde udeholdets topscorer Clara Rosenborg, som i deres første kamp lavede fire mål, følgende:

- Selvfølgelig laver jeg også fire mål i dag. Vi vinder også kampen i dag, for vi har mange, der går til fodbold, og det har de andre ikke. Så jeg forventer faktisk, at vi vinder i dag, sluttede Clara.

Desværre for Clara og udeholdet fik hun ikke ret.

Udeholdets topscorer Clara Rosenborg var selvsikker inden kampen. Foto: JJØ
Udeholdets topscorer Clara Rosenborg var selvsikker inden kampen. Foto: JJØ

TV: Straffe i vinden

Venner og fjender
Inden kampen startede, var pigerne fra begge hold i gang med at kramme hinanden.

Det fik hjemmeholdets fans til at udbryde:

- Man er da ikke være gode venner med sine modstandere inden kampen. Det må vente til efter kampen.

Svaret kom prompte:

- Du er vist ikke klar over, hvor gode de er. Vi kan også være gode venner inden kampen.

TV: Fik en røvfuld

Mål fra start
Selvom udeholdet fra Kongevejens Skole havde bolden mest, var det hjemmeholdet, der havde de farligste chancer. Måske ikke på gode, opbyggede angreb. Men på hurtighed og fight.

Allerede efter fem minutter kom den første scoring. Det var den meget hurtige Leah Westerberg, der fik skubbet bolden over stregen til 1-0.

Det var kampens første scoring, og det var den første scoring mod Kongevejens Skole i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Jublen hos fansene var ubeskrivelig.

TV: Sidder stadig på tronen

Kom ikke frem til chancer
Gæsterne kæmpede videre. Men allerede seks minutter efter kom næste scoring. Igen var det Leah, der kom lynhurtigt til bolden og scorede til 2-0.

Igen blev der danset og skrålet på sidelinjen.

Mod slutningen af første halvleg måtte Leah Westerberg ud. Hun manglede luft. Det overlod det store ansvar til den dygtige Nesrine Kendil, hvis fikse omgang med bolden ofte fik fanskaren helt op at ringe.

Kongevejens Skole kæmpede videre, men de nipsede alt for meget. Bolden kørte rundt på midtbanen og ude på kanterne, men de kom stort set ikke til chancer.

Hvis man i fodbold kunne vinde på flest vellykkede afleveringer og mest boldbesiddelse, ville udeholdet have været foran. Men som bekendt er det målene, der tæller. Så hjemmeholdet førte 2-0, da holdene gik til pause.

Hjemmeholdets tilskuere dansede og skrålede på sidelinjen. Foto: JJØ
Hjemmeholdets tilskuere dansede og skrålede på sidelinjen. Foto: JJØ
 
TV: For sent i gang

Lukkede og slukkede
Da kampen startede op igen, var det Nesrine Kendil, der måtte tage en pause. Hun var en smule ankelskadet, men hun ville alligevel være med i kampen. Hun sad nemlig over i første kamp.

Det efterlod Leah Westerberg alene oppe foran. Hun kæmpede strålende. Men hun blev hele tiden pakket tæt ind af Kongevejens Skoles forsvar.

Nesrine Kendil kom ind igen lidt tid efter, og hun blev meget kampafgørende. Hun var knap nok kommet på banen, før hun lukkede kampen totalt med et flot mål. Så hjemmeholdet førte nu 3-0.

Så satte gæsterne de sidste angreb ind. De begyndte at skyde på mål. Deres første skud på mål kom efter 47 minutter, hvor Malou Rathjen havde et godt forsøg. Allerede tre minutter efter kom skudforsøg nummer to, da Carla Vejrup fyrede et godt skud af. Men den gik heller ikke i mål.

De sidste ti minutter forsvarede hjemmeholdet sig. De kiggede på uret. De rystede på det, fordi de mente, at det var gået i stå.

For hjemmeholdet sneglede tiden sig af sted. Udeholdet derimod kunne slet ikke forstå, at tiden kunne gå så hurtigt. Det blev ved 3-0, og dermed er Lundtofteskolen videre til 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Lundtofte Skole - Kongevejens Skole, 3-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Nesrine Kendil, Lundtofte Skole
Rachel Heine, Kongevejens Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Karoline Matthiesen, Kongevejens Skole