Krøltoppen

Heftigt: Maurits Kjærgaard har på et år været på prøve i Chelsea og ført Hedegårdsskolen i finalen

Maurits Kjærgaard er meget vigtig for Hedegårdsskolen. Foto: Henrik Schou
Maurits Kjærgaard er meget vigtig for Hedegårdsskolen. Foto: Henrik Schou

Ingen er uundværlig. Ikke en gang Maurits Kjærgaard fra Hedegårdsskolen. Drengene klarede semifinalen på Vestegnen uden ham, og slog Brøndby Strand Skole med 1-0 på et straffespark, da han var optaget af DBU-samling. I alle de øvrige kampe har den blot 14-årige profil ellers været holdets klart bedste og bærende spiller.

- Jeg var helt tryg ved det, drengene skulle nok klare det uden mig, lyder det kækt fra den lange knægt.

Syv mål er det blevet til undervejs i Ekstra Bladet Skolefodbold for midtbanespilleren, de to af dem i den nervepirrende kvartfinale mod Uglegårdsskolen. Her viste han for alvor tænder og overblik, da han køligt afgjorde det hele.

Maurits er helten fra Ballerup. Ingen tvivl om det.

TV: Pokkers til krøltop  

På prøve i Chelsea
Det er også blevet bemærket allerede i det store udland. Storklubben Chelsea har haft snøren ude og inviteret på en uges prøvetræning.

- De havde været ude til nogle kampe og turneringer, og så kom tilbuddet. Det var rigtig spændende og en fed oplevelse, forklarer stortalentet og fortsætter.

- Jeg trænede som 13-årig sammen med deres største talenter, det lærte jeg helt sikkert meget af. Det er 100 procent min drøm at komme til udlandet, men ikke endnu.

Den engelske klub har uden tvivl været imponerede over boldomgangen og evnen til at holde på bolden i høj fart frem ad banen.

- Jeg er god til at føre bolden frem, og så er mit overblik også godt.

Helt korrekt, Maurits er en fantastisk boks-til-boks spiller, som hurtigt og sikkert får skubbet holdet med frem som holdets dirigent iført orange støvler og får de andre til at spille med på symfonien. Kombinationen af tempo, teknik og overblik hos den høje midtbanemand er guld værd. Måske endda pokaler.

TV: Chelsea-træning og guldmedaljer  

Kriller i maven
Trods sin unge alder er han lederen på det boldsikre hold, som rejser til Fyn for at spille den sidste kamp i den 55. udgave af verdens største skoleturnering.

Selv om han selv spiller på højt niveau i Lyngby, er der kriller i maven før den store dag.

- Finalen bliver den største oplevelse nogensinde. Der kommer masser af tilskuere, og så vises det hele live på Ekstra Bladet. Det er så vildt.

Hedegårdsskolen er nu i deres syvende finale i Ekstra Bladet Skolefodbold. Blot to af dem er vundet. Skal det blive til alle gode gange tre, så skal Maurits lade krøllerne flyve og finde storformen frem for at slå de stærke vestjyder.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det er så pissefedt, nu er der kun to hold tilbage. Den ene får pokalen med hjem, det ligger på os. Vi skal jo gøre det, som pigerne ikke kunne sidste år, storsmiler den blonde krøltop.