Nederlag motiverer

Smil på læben: Selvom der var klasseforskel var der højt humør i begge lejre

Rodin synes det var sjovt at stå på måpl. Han har fået blod på tanden. (Foto: jonas Vestergaard)
Rodin synes det var sjovt at stå på måpl. Han har fået blod på tanden. (Foto: jonas Vestergaard)

Det var to hold med vidt forskellige ambitioner, der gik på banen til kampen imellem Virum Skole og Skovlyskolen. De sidste 15 år er det kun lykkedes Skovlyskolen at klare sig videre fra først runde en enkelt gang. Det faktum, at fodbold ikke er en den store sport hos Skovlyskolen, og at der kun er tre fodboldspillere på holdet, kom til syne, da en tilskuere udbrød:

— Jeg har aldrig set så mange fodboldstøvler på et sted før!

Se kampfakta her.

Virum Skole stillede derimod med et hold næsten udelukkende bestående af fodboldspillere. Og det kunne man sagtens se.

Klasseforskel
Forskellen mellem fodboldspiller og ikke-fodboldspiller blev allerede udstillet efter seks minutter, da Skovlyskolen to gange havde kikset opdækningen på hjørne og Virum var foran 2-0. Virum-drengene kørte derudaf og med en spiller som Nicolai D. på toppen, der nærmest scorede efter behag, havde Skovly det svært.

Selvom det var hårdt for Skovly-drengene, manglede der bestemt ikke humør og selvironi. Ved stillingen 5-0 råbte, Skovlyskolens Emil Østerberg, med et glimt i øjet:

— Kom så gutter, vi er stadig med i kampen!

Gyser-afslutning

Anfører Ignacy kæmpede bragt for Skovlykkeskolen. (Foto: Jonas Vestergaard)
Anfører Ignacy kæmpede bragt for Skovlykkeskolen. (Foto: Jonas Vestergaard)
 

Ved pausen var stillingen 6-0 og Skovly-trænerne satte et delmål, der hed, at score et mål. Det skete desværre ikke og kampen endte 11-0. Virum Skole er videre til næste runde.

Nederlag motiver
Når man netop har hentet bolden 11 gange ud af nettet, skulle man mene, at Skovly-keeper Rodin Khalil burde være en bitter mand. Men det var ikke tilfældet. Det var derimod en glad ung mand, der specielt til sidst i kampen gjorde sit til at nederlaget ikke blev større.

— Jeg aldrig rigtig stået på mål før. Kun når jeg har spillet med vennerne så det var svært, men jeg ville være klar på en kamp igen i morgen hvis det er.

TV: Lauras ben leverede

Rodin Khalil, der spillede på trods af at have fået slået en finger af led blot to dag forinden, er nu endnu end motiveret for at stå på mål.

— Det kan være jeg vil begynde til noget rigtig træning. Jeg vil i hvert fald fortsætte med at øve mig sammen med mine venner, udtalte han efter kampen.