Ny i klassen

Debut: Ny skole er lige åbnet, men skulle selvfølgelig være med i Ekstra Bladets skolefodboldturnering

Per Gyrum Skolen er ny dreng i klassen i skolefodboldsammenhæng. Men det er ikke sidste gang vi ser dem. (Foto: John Froman)
Per Gyrum Skolen er ny dreng i klassen i skolefodboldsammenhæng. Men det er ikke sidste gang vi ser dem. (Foto: John Froman)

For blot to måneder siden blev der budt velkommen til eleverne på Per Gyrum Skolen i Nivå for første gang. Det betød ligeledes, at skolen i første omgang var for sent ude med tilmeldingen til verdens største skolefodboldturnering, men heldigvis viste systemet sig smidigt, og skolen fra Nivå kunne deltage i deres første turnering.

Se kampfakta her.

Mere end 350 tilskuere var mødt frem fra begge skoler, hvilket i sig selv fortæller, hvor populær Ekatra Bladets Skolefodboldturnering er for de mange deltagende skoler. Og med så megen opbakning, skabes der virkelige optimale rammer for kampene.

Birkerød skole har deltaget mange gange  før. I år virker holdet mere homogent end tidligere og derfor bliver det selvfølgelig meget spændende at følge holdet.

TV: For sent i gang

Hovedstødsduel. (Foto: John Froman)
Hovedstødsduel. (Foto: John Froman)
 

Spænding ved pausen
Kampen startede med et massivt pres mod Per Gyrum Skolen, men en særdeles velspillende Felix i gæsternes mål, holdt hjemmeholdet fra scoringer.

Vi skulle helt frem til det 11. minut inden hjemmeholdet fik scoret. Målscoreren Peter Danielsen afsluttede et flot angreb og i dette tilfælde havde Felix ingen chance for at redde bolden. Stillingen holdt til pausen og der var stadig spænding om udfaldet, ikke mindst fordi gæsterne havde deres muligheder. Den største af slagsen tilfaldt Oliver Ods kort før pausen, men hjemmeholdet slap med skrækken.

TV: Fest på banen

Satte tingene på plads
Trods massiv opbakning fra de medrejsende tilskuere, blev anden halvleg en magtdemostration fra Birkerød skolen, der nettede hele fem gange. Dagens bedste spiller fra hjemmeholdet blev Vitus Jensen, der med tre mål satte tingene på plads i dagens opgør. Sidste målscorer for Birkerød blev Sebastian Hafland.

Kampen blev afviklet i fairplay-ånden og man må konstatere, at det ikke er sidste gang vi får Per Gyrum Skolen at se i turneringen, hvis man skal tro på skolelederen Charlottes ord.

— Turneringen er et fantastisk arrangement og rent socialt en fantastisk oplevelse for skolen, udtaler hun.

Per Gyrum tabte kampen, men vandt hjerterne med deres store engagement og vi ser allerede frem til at følge holdet til næste år. Efter kampen fangede vi keeper-Felix fra Per Gyrum.

TV: Freestyle kreatør

Felix i aktion. (Foto: John Froman)
Felix i aktion. (Foto: John Froman)
 

— Inden kampen havde vi ingen forventninger. Men da vi så stod der og kunne se de mange tilskuere, så fik man lidt kriller i maven. Rammerne til opgøret var helt i top.

Felix spiller kun fodbold for sjov. Til hverdag ligger hans kærlighed i motorsporten, hvor han træner fem gange om ugen. Måske en ny Kevin Magnussen. Hvis Felix har samme indstilling til sin sport, som til dagens kamp, så kan man kun spændt følge med i hans udvikling.