På tynd is

Ishockey-spillerne gav fortabt: Drengene fra hjemmeholdet kæmpede, men forgæves

Drengene fra Usserød prøvede at lægge taktik inden opgøret, men lige lidt hjalp det. (Foto: Allan Gade)
Drengene fra Usserød prøvede at lægge taktik inden opgøret, men lige lidt hjalp det. (Foto: Allan Gade)

Det var hjemmeholdet fra Usserød Skole, der kom bedst fra start i Hørsholm Idrætspark i kampen mod Vedbæk Skole.

Det vil sige, på banen altså, for op til kampen var holdlæreren ikke dukket op. Det var tvivlsomt, om han i det hele taget ville komme, ifølge Usserød–spillerne.

De friske fyre fra Usserød gik så i gang med at organisere spillerdragter med numre på de fleste af dem. Kort før kick-off forelå der også en færdig holdopstilling til dagens referent.

Tilbage på banen så havde Usserøds Oliver True bragt holdet foran 1-0. Sammen med Gustav Green er han omkring elitespillere i Rungsted Ishockey Klub. Ishockey er en af de helt store sportsgrene i Hørsholm området, men det viste sig, at Hørsholm-drengene i opgøret var kommet ud på den tynde is.

Se kampfakta her.

Gult kort ændrede noget
Efter et kvarters spil var der en ostemad til en Vedbæk-spiller. Uanset at Vedbæk så måtte spille med 10 mand i de næste 10 minutter, så gjorde det alligevel noget ved dem. Kort efter udvisningen viste dagens spiller og anfører for sit hold, Rasmus Bastmann, formatet og kæmpede og driblede sig igennem Usserød-forsvaret, der kun som statister måtte nøjes med at kigge fodbold. Rasmus havde udlignet til 1-1.

Rasmus Bastman spillede en fremragende kamp. (Foto: Allan Gade)
Rasmus Bastman spillede en fremragende kamp. (Foto: Allan Gade)
 

I dommerens overtid inden pausen scorede holdets stjerne Oscar Cruz til en Vedbæk føring på 2-1.

Vedbæk-forsvareren Kasper Middelfart i pausen:

— Vi kom lidt dårlig fra start og har nu lavet lidt omrokeringer. Jeg regner med, at vi nu er styrket, og vi har nu det forsvar på plads, der stort set er det samme, som da vi vandt den første kamp over Vallerødskolen.

Stort overtag
Det meste af anden halvleg blev lidt af en langgaber. Usserød-spillerne var efter Vedbæks forsvarsrokade ikke i stand til at gøre sig virkelig farlige.

Ca. fem minutter før tid forsøgte Usserøds holdleder, der var ankommet for at støtte holdet, at opildne sine spillere:

— Kom så Usserød, det er nu, det gælder.

Om ikke andet fik det da i det mindste opildnet Vedbæks Oscar Cruz. Han kastede sig lidt efter frem og headede bolden i nettet.

Se også: Spanske lækkerier

To minutter senere driblede han sig fri i venstre side og serverede bolden på et sølvfad for holdkammeraten Christian Munk-Nissen. Dermed var vi nået frem til slutresultatet på 4-1 til Vedbæk Skole.

Oscar Cruz bankede to mål ind i kampen. (Foto: Allan Gade)
Oscar Cruz bankede to mål ind i kampen. (Foto: Allan Gade)