Presset fra start

Blev overmatchet: Efter første mål gik det kun én vej

Amélie Wittenkamp i sort spillede en rigtig god kamp. Foto: JJØ
Amélie Wittenkamp i sort spillede en rigtig god kamp. Foto: JJØ

Musikken dunkede løs fra en kæmpe ghettoblaster på Ølstykkes træningsanlæg, mens de to kampklare hold fra Stenløse Privatskole og Bækkegårdsskolen løb og gjorde sig klar.

De skulle kæmpe om retten til at komme videre til 4. runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

TV: Blev helten fra pletten

Veninder mod hinanden
Der stod også noget personligt på spil. Emma Hammelev fra hjemmeholdet sagde inden kampen:

- Vi vinder helt sikkert i dag. Vi har det bedste hold. Det siger jeg, fordi jeg kender næsten alle på deres hold. Blandt andet min bedste veninde Anna Kongsgaard, som jeg spiller på hold med til daglig.

- Vi to har aftalt, at det, der sker på banen, bliver på banen. Men hvis vi skal komme længere end sidste år, hvor vi tabte i kredssemifinalen til Frederiksborg Byskole, så skal vi jo vinde i dag. Så derfor vinder vi.

Den udlægning var Anna Kongsgård slet ikke enig i:

- Nå, siger hun det. Det kommer slet ikke til at ske. Vi giver dem kamp til stregen, og vi vinder kampen, sluttede Anna, lige dommeren fløjtede kampen i gang.

Løbestærke Namfon Srichada i rødt jagtede bolden meget. Foto: JJØ
Løbestærke Namfon Srichada i rødt jagtede bolden meget. Foto: JJØ

Slog til i rette tid

Hurtig føring
På lægterne havde Bækkegårdsskolen nogle af de drenge, der blev slået ud af turneringen i sidste uge.

- I dag vinder pigerne 2-1. Vi kommer bagud med 0-1, men vender kampen og vinder 2-1, lød det med den kækhed, der kendetegner en ung fodboldspiller.

Drengene fik ret i én ting. Pigerne kom bagud med 0-1. Det skete efter cirka fem minutter. Indtil da var alt spillet foregået omkring det lille felt hos Bækkegårdsskolen. En række forsøg var allerede blevet afværget af Anna Kongsgård, der havde sine kampe med Amélie Wittenkamp. Men da bolden uventet havnede hos Angelina Nielsen, var der inegn opdækning. Hun bragte sit hold foran med 1-0.

Stenløse Privatskole fortsatte det hårde pres. Med vinden i ryggen havde Bækkegårdsskolen svært ved at få bolden væk og få organiseret noget fodboldspil.

Bøllebank til Bækkegård

Værterne på bolden
12-13 minutter inde i kampen gik Clara Nielsen fejl af bolden og forærede en gigantchance til Amélie fra hjemmeholdet. Men skuddet var lige på keeper Frida Kongsgaard.

Det var Stenløse Privatskole, der var spilstyrende. De forstod at udnytte begge kanter i forsøget på at splitte gæsternes forsvar ad.

Bækkegårdsskolen viste imidlertid, at deres forsvar også kunne noget med en bold. I deres første kamp var det angrebet, der viste sig frem. I dag var der fuld fokus på forsvaret, hvor også Julie Reimer var en solid og stærk spiller. Men de var oppe mod et bedre hold.

Med otte minutter til pause tog Anna Nielsen fra Stenløse Privatskole affære. Et par gode træk og så blev bolden sendt af sted med vinden i ryggen. Det gjorde, at bolden sejlede i mål til en føring på 2-0.

Der var masser af nærkampe. Foto: JJØ
Der var masser af nærkampe. Foto: JJØ

Uskarpe værter buldrede videre

Øgede føringen
- Det er ikke nok med 2-0 føring, lød det fra trænersiden til hjemmeholdet.

- Lav nu en kasse mere og luk den kamp. I har været gode indtil nu. Fortsæt med det.

Pigerne havde hørt efter. De pressede på, og efter få minutter kom der en høj bold, der ikke blev clearet godt nok. Den var Cecilie Byrnak over og øgede til 3-0. Dermed troede ingen for alvor på et comeback.

Men alligevel fik Bækkegårdsskolen lidt mere af spillet, og det lykkedes dem at få et par afslutningen på mål. Det var noget, de slet ikke formåede i første halvleg.

En af de mest arbejdsomme var Namfon Srichada, som lavede et flot løbearbejde og fik dermed skabt en mere jævnbyrdig kamp. I et strålende tilbageløb, hvor hun forhindrede et mål, faldt hun dog og slog sig voldsomt, så hun måtte udgå.

TV: Nærkampe i massevis

Lukkede kampen
På banen kæmpede begge hold ufortrødent videre. Med ti minutter tilbage fik den arbejdsomme Amélie endelig held med sig.

Skuddet var ikke verdens bedste, men keeperen gik fejl af bolden, så den trillede ind til en 4-0 føring.

Men de ivrige og godt kæmpende piger fra Bækkegårdsskolen fik dog belønning for deres slid. I dommerens overtid fik Malika Spagenberg en lang bold op til sig. Hun sprintede af sted, og keeper Viktoria Kumini, som ikke havde haft så meget lave, kom skævt ind i bolden. Hun mistede balancen og faldt, så Malika blev helt fri og kunne trille bolden i mål til 4-1.

Dejligt at se, hvor stor jubel dette mål medførte. Kampen sluttede 29 sekunder senere med resultatet 4-1 til Stenløse Privatskole.

Emma og Anna var stadig gode veninder efter kampen. Foto: JJØ
Emma og Anna var stadig gode veninder efter kampen. Foto: JJØ

Fik ikke et ben til jorden

Enighed om kampen
- Vi var suverænt det bedste hold. Vi holdt de aftaler, vi havde indgået og fulgte den plan, vores træner havde lagt, sagde Emma Hammelev efter kampen.

- Vi skulle dyrke sammenspillet, snakke noget mere sammen, og så var vi blevet bedt om at score på vores oplagte chancer. Det kan man jo ikke altid, men vi prøvede da, og vi er godt tilfredse med denne sejr, sluttede hun.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Stenløse Privatskole - Bækkegårdsskolen, 4-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Anna Nielsen, Stenløse Privatskole
Anna Kongsgaard, Bækkegårdsskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Namfon Srichada, Bækkegårdsskolen

- Åh, jeg må jo indrømme, at de var langt bedre end os i dag. Vi fik alt for lidt hjælp i forsvaret. Vi blev tit overmatchet, og så var der for lidt bid i vores angreb i dag. Men grundlæggende er der ikke andet end at sige, at vi tabte til et bedre hold, sagde Anna Kongsgaard efter kampen.