Presset gav bonus

Forløsning: Fik hul på bylden efter pausen

Hjemmeholdet satte gæsterne under pres fra kampens start, og det gav bonus efter pausen. Foto: JJØ
Hjemmeholdet satte gæsterne under pres fra kampens start, og det gav bonus efter pausen. Foto: JJØ

På en smuk efterårsdag skulle Trørødskole på hjemmebane forsøge at komme over næste hurdle i deres forsøg på igen at nå kredsfinalen, som de sidste år tabte til Hedegårdsskolen.

Modstanderen var Stengård Skole, og de havde ikke tænkt sig at stille op til røvfuld. De var kommet for at stoppe Trørødskolens sejrsstime.

Drengenes kampråb blev brølet højere, end når Dyrehavens hjorte går i brunst. Der var lagt i kakkelovnen til en tæt dyst.

Se kampfakta her.

TV: Kæmpede sig videre

Værterne tog teten
Hjemmeholdet lagde ud med en helt unik boldomgang i egne rækker, og da Stengård ikke rigtig vovede sig frem, blev spillet dirigeret af et velfungerende hjemmehold, der kørte bolden rundt i egne rækker og lod deres modstandere løbe planløst rundt efter bolden.

Det fremadrettede og målsøgende spil stod Noah Gottschalck for. Han drev bolden frem, men havde ofte svært ved at slippe den, og der kom altid en fod i vejen til allersidst, så afslutningerne blev enten upræcise eller sløsede, og da udeholdet havde en meget dygtig keeper i Sebastian Klausen, var der ikke rigtig fare på færde det første kvarters tid.

Trørødskole blev ved, og de blev ved. Skuddene blev bedre, men det samme blev Sebastian i målet, og hvis han endelig blev passeret, kom der altid et hoved eller en fod som stoppede bolden, inden den passerede stregen. Det begyndte at ligne et mareridt for hjemmeholdet.

Gæsternes målmand Sebastian spillede en stor kamp og holdt længe sit hold inde i kampen. Foto: JJØ
Gæsternes målmand Sebastian spillede en stor kamp og holdt længe sit hold inde i kampen. Foto: JJØ

Måltyv lagde fundamentet

Manglende effektivitet
De stampede i jorden, tog sig til hovedet og slog ud med armene i frustration over, at de ikke kunne få den bold i mål.

I den anden ende blev der ikke givet noget væk, så hele første halvleg var en stor gang powerplay mod udeholdets mål, og det sluttede med et indirekte frispark, der gik himmelhøjt over Sebastians mål. Skudstatistikken i første halvleg talte sit tydelig sprog. 16-2 til Trørød, men stillingen var 0-0.

- Fuck hvor har vi spillet dårligt, kom det uden tøven fra Stengårdens Nikolai Kaarde.

- Det kan kun blive bedre i anden halvleg. Skulle vi ikke prøve på at få taget os sammen og vise lidt fodbold, sluttede den frustrerede midterforsvarer.

Og lige inden dommeren fløjtede op, sagde han til den Ekstra Bladets udsendte:

- Vi fik vist ikke varmet ordentlig op, men nu er vi varme, så nu kommer vi.

I den anden lejr var der enighed om, at det var for ringe, at de ikke kunne få bolden i kassen. Det kan ikke passe, at vi er så ringe til at sparke bolden i kassen.

- Vi har nok for mange berøringer. Hurtig boldomgang og læg nogle flere bolde af, lød hjemmeholdets træners ord.

Hermed var de to mandskaber klar til de sidste 30 minutter.

Hjemmeholdet vadede i chancer i hele kampen. Foto: JJØ
Hjemmeholdet vadede i chancer i hele kampen. Foto: JJØ

Målræv på kassen

Mere jævnbyrdigt efter pausen
Kampen blev meget mere lige i anden halvleg. Det startede med en ny klasseredning af Sebastian, og kun tre minutter efter kom der hul på bylden. Det skete bare i den modsatte ende. Bolden kom ud i højre side til Adam Strømmen, der trykkede af, og hans skud bragede i målet, så Stengård Skole kom foran 1-0. Det var nok ikke helt fortjent, men det bekymrede de glade drenge fra Stengård Skole sig ikke om. De førte 1-0, og det var samtidig den første scoring mod Trørødskolen i fire kampe.

Så tog anfører Magnus Vemon fat. Han havde været suveræn i forsvarsspillet. Nu gik han med frem, og da ingen stoppede ham, smækkede han bolden i kassen helt ude ved højre stolpe, og selvom Sebastian var ude i fuld længde, var han chanceløs. 1-1, og intensiteten tog til.

Begge hold satsede, og kampen stod længe på vippen. Noah fra hjemmeholdet havde mistet pusten, så hjemmeholdets angreb var stivnet en smule. Det rettede kantspilleren Conrad Scandoff op på. Han tog mere initiativ og havde flere gode gennembrud, inden han i det 18. minut gav os lidt af et perlemål.

Han fik bolden på højrekanten efter en ripost, og med venstreskøjten smækkede han bolden helt over i venstre trekantshjørne. Et klassemål og 2-1 til hjemmeholdet.

TV: Landsholdsspillers gyldne fod

Lukkede kampen
Så satsede udeholdet. De tog forsvarsklippen Nikolai Kaarde med frem, og han nåede også at få placeret et hovedstød på stolpen, men det gav blottelser bagude, og da Conrad Schandorff sendte et godt frispark ind over midten, kom Magnus Vermon løbende og helt ugenert satte han hovedet på bolden. 3-1 til hjemmeholdet. Kampen var hermed lukket. Resten var kosmetik.

Men det var pæn kosmetik. Hjemmeholdet nåede lige to mere. Først fik Noah oprejsning for sin tynde anden halvleg, da han scorede til 4-1, og Conrad lukkede og slukkede med en lidt heldig ripost og gjorde det til slutresultatet 5-1 til Trørødskolen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Trørødskolen - Stengård Skole, 5-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Conrad Schandorff, Trørødskolen
Sebastian Klausen, Stengård Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Nikolai Kaarde


Det var ikke et retfærdigt billede af anden halvleg, men for kampen i sin helhed var der ikke noget at sige til den sikre sejr. Hjemmeholdet var på dagen det bedste hold, og nu kan de skimte kredsfinalen i det fjerne.

Slog turboen til

Glad for sejr
Efter kampen havde vi fat i tomåls-skytten Conrad Schandorff

- Det var virkelig en forløsning, da mit skud sad i trekanten, sagde en glad Conrad, som går i 7. klasse. Han er ny på holdet i år, og så til fra sidelinjen, da sidste års gode hold kom i kredsfinalen.

- Det var virkelig et godt hold, skolen havde sidste år, men jeg tror på, at vi også i år kan nå kredsfinalen. Indtil nu har vi i hvert fald bevist, at vi gode nok.

- Selvfølgelig skal vi være bedre, end vi var i dag i første halvleg. Vi brændte så mange chancer, og jeg brændte alt for meget. Det var bare ikke godt nok, men heldigvis havde vi en god anden halvleg. Jeg blev godt nok noget nervøs, da vi kom bagud, men vi blev bare ved med at tro på, at vi nok skulle score, og det lykkedes heldigvis, lød det fra Conrad.

Dermed er Conrad Schandorff og Trørødskolen videre til femte runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.