Skarphed til forskel

Kynisme: Sænkede sin modstander

Gæsterne var stærkest i opgøret, men hjemmeholdets forsvar forsvarede sig godt. Foto: Poul Gregersen
Gæsterne var stærkest i opgøret, men hjemmeholdets forsvar forsvarede sig godt. Foto: Poul Gregersen

Pigekampen mellem hjemmeholdet fra Ådalens Skole mod Lærkeskolen fra Stenløse blev spillet på en bane, hvor der også var kridtet op til amerikansk fodbold. Stregerne var mange, men både spillere og dommer fandt ud af det ved hjælp af kegler sat strategiske steder.

Se kampfakta her.

TV: For sent i gang

Gæsterne dominerede
Holdet fra Lærkeskolen var dominerende fra start til slut. At resultatet ikke blev mere end 2-0 til gæsterne, skyldtes den enorme energi og entusiasme pigerne fra Ådalen lagde for dagen.

Allerede efter seks minutter scorede Ida Schütt til 1-0 til gæsterne. Ådalens hold kunne ikke få bolden væk fra det farlige område. Den drible stærke og dygtige Sofie Bagger fra Lærkeskolen forsøgte sig et par gange med skud mod mål, men det var først 25 minutter inde i kampen, at scoring nummer to kom.

Målmand Sara Christoffersen, der ikke har erfaring som målmand på et 11-mandsmål, kunne ikke få bolden langt nok væk. Den blev opfanget af Nanna Aggergaard, der scorede til 2-0 til gæsterne.

Inden pausen havde hjemmeholdets Annika Baumbach en god stikning til Ida Frandsen, der med lidt mere held kunne have reduceret, men bolden gik forbi målet.

Lærkeskolen gik til pausen med en føring på 2-0, hvilket fik træner Peter Thage til at konstatere følgende:

- Det går jo rigtig godt. Vi sidder på dem, og så har vi den fordel, at vi hele tiden kan spille tilbage til Iben, lød det fra træneren.

- Vi skal skyde noget mere på mål, ja faktisk så meget som muligt, sluttede han.

Der blev gået til den i hver eneste duel. Foto: Poul Gregersen
Der blev gået til den i hver eneste duel. Foto: Poul Gregersen

Kendte sin besøgstid

Kørte sejren hjem
Rigtigt er det, at Iben Mikkelsen er en dygtig målmand med både hænder og fødder, og hun spillede i lange perioder ekstra sweeper midt på egen banehalvdel.

Allerede et minut efter pausen havde gæsterne en chance, hvor Sofie sparkede på mål, men hvor målmanden fik bolden til hjørnespark. Stolpe ind, stolpe ud. Sådan var det i det 38. minut, hvor Lærkeskolens Hannah Christensen skød på mål.

Rigtigt er det, som træneren havde sagt i pausen 'vi sidder på dem', men det får man ikke mål af. 

Selvom gæsterne pressede meget, kunne de ikke komme igennem til skud. Ådalens forsvar var for kompakt. Med lidt held havde holdet selv scoret i det 50. minut, hvor Ida Frandsen igen havde et skud på mål. 

Der kom altså ingen mål i anden halvleg, og kampen sluttede med en sejr til Lærkeskolen på 2-0.