- Skolefodbold fik mig til at starte i klub

Nye spirende kræfter: Trorødskolen er fyldt med pigerne, der spiller i klub og kan nu skrive endnu én spiller på klubkortet

Sally Nielsen (med bolden) har besluttet sig for at melde sig ind i en klub, efter at hun har deltaget i to kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Oksholm)
Sally Nielsen (med bolden) har besluttet sig for at melde sig ind i en klub, efter at hun har deltaget i to kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Oksholm)

Trørødskolen består af et hold af piger, som stort set alle sammen spiller fodbold i en klub, og har gjort det i mange år, men på holdet har de også Sally Nielsen, som ikke går til fodbold til daglig.

— Efter to fede kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold, har jeg besluttet mig for at starte til fodbold i en klub, lød det fra Sally inden kampen. Det er da en dejlig historie.

Sally spiller på midtbanen hos Trørødskolen, hvor hun blandt spiller sammen med stærke Emilie Thomsen.

De skulle begge få stor indflydelse på kampens udfald sammen med Trørødskolens topscorer Caroline Yding.

Se også: Caroline til forskel

Fuglsanggårdskolen, som ligger lige ved siden af en håndboldhal i Virum, kom med et hold af glade sportspiger, som var nået til tredje runde i turneringen via en stor sejr over Ny Holte Skole.

Holdet består dels af tre rigtigt dygtige fodboldpiger i form af Anne Dong, Sascha Johansen og den bomstærke angriber Pernille Willemoes.

En stor del af de øvrige piger er dygtige håndboldpiger i Virum Håndboldklub, der holder til i hallen lige ved siden af skolen. Det gælder blandt andet Emma Scott Andersen og Wilma Hovind.

Fuglsanggårdskolen har ikke trænet sammen, og holdet er stykket sammen af dem, der havde lyst.

Se kampfakta her.

Dominerede opgøret
Det skulle vise sig, at den opskrift ikke holdt helt mod den nybagte klubfodboldspiller, Sally Nielsen og hendes sammenspillede hold fra Trørødskolen.

Fuglsanggårdskolen nåede ikke over midten i de første to minutter.

Trorødskolen satte sig på spillet fra start. (Foto: Henrik Oksholm)
Trorødskolen satte sig på spillet fra start. (Foto: Henrik Oksholm)
 

Efter et minut og 59 sekunder havde Emilie Thomsen bragt Trørødskolen foran med 1-0.

Sally Nielsen var dominerende på midtbanen med god fysik.

Det skabte rum til Trørødskolens mange dygtige spillere som Minna Hansen, Caroline Yding og naturligvis den første målscorer Emilie Thomsen.

Herefter formede første halvleg sig ganske ensidigt på Trørødskolens præmisser, dog afbrudt af forsøg på gennembrud fra Pernille Willemoes og en masse gode forsøg på indspil fra Anne Dong.

Emma Andersen fra Fuglsanggårdskolen havde også et godt gennembrud i første halvleg, der dog blev stoppet af Trørødskolens målmand Maria Werner med ulovlige midler lige udenfor feltet. Det efterfølgende frispark løb dog ud i sandet.

Caroline Yding var skarp i opgøret med hele fire mål. (Foto: Henrik Oksholm)
Caroline Yding var skarp i opgøret med hele fire mål. (Foto: Henrik Oksholm)
 

Basserne fløj ind
Det lykkedes for Pernille Willemoes at bringe balance i regnskabet efter små 10 minutters spil, men herefter begyndte målscoringen at tage fart for Trørødskolen.

Inden pausen scorede Caroline Yding yderligere tre mål, ligesom Minna Hansen og Amalie Weile kom på måltavlen.

Stillingen ved halvleg var således 6-1 til Trørødskolen.

I pausen udtalte Fuglsanggårdskolens målmand Maria Nellemose:

— Nu ved vi, hvordan Ny Holte Skole havde det mod os i den første kamp. Lad os nu gå ind og få en god anden halvleg!

I pausen byttede Fuglsanggårdskolen målmand, og det gjorde det lidt sværere for Trørødskolen at fortsætte sine mange scoringer.

Der skulle et selvmål til at lukke op for scoringerne igen, da Emma Andersen gik på mål – hun har jo erfaring fra håndbold.

Men hun kunne nu ikke stoppe Trørødskolens mange dygtige piger i at score.

I anden halvleg scorede Freja Pingel, Emilie Thomsen og Caroline Yding hvert sit mål, mens Sascha Johansen kunne sætte et trøstemål ind for Fuglsanggårdskolen til slutresultatet 10-2 til Trørødskolen.