Super-Sofie og co. stormer videre

Forårets finalister: Engholmskolens piger er klar til endnu en runde i dette års Ekstra Bladet Skolefodbold

Sofie Arleth var en af de bærende kræfter hos Engholmskolen sidste år. Det er hun også i år. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Arleth var en af de bærende kræfter hos Engholmskolen sidste år. Det er hun også i år. (Foto: Henrik Schou)

Er Engholmskolen lige så stærke som sidste år?
Hovedparten af Engholmskolens hold er spillere, som også var med sidste år og nåede hele vejen til finalen i turneringen. Spørgsmålet er nu, om de spillere, der ikke længere er med var de bærende kræfter, og om de spillere, der er nye på holdet kan løfte arven fra dem, der ikke er med længere.

Det korte svar er, at holdet bestemt fortsat er meget stærkt, men mangler nogle ting, som de havde sidste år.

Se også: Finale-deltagere sikkert videre

Engholmskolens piger buldrede afsted og kom hele vejen til finalen i foråret. (Foto: Henrik Schou)
Engholmskolens piger buldrede afsted og kom hele vejen til finalen i foråret. (Foto: Henrik Schou)

Engholm-pigerne kunne juble mange gange. (Foto: Henrik Schou)
Engholm-pigerne kunne juble mange gange. (Foto: Henrik Schou)
 

Engholmskolen har en usædvanligt stærk midterakse båret af spillere som Mathilde Marrot, Kamilla Kleiwe, Sofie Arleth og Mathilde Højbjerg. Engholskolens venstre kant, Marie Jensen, er relativt spinkel, men er dynamisk, hurtig og teknisk dygtig – og så sparker hun rigtigt godt med venstre ben. Til gengæld ser man ikke meget til holdets højre side, så alt i alt et hold, der er meget meget svære at slå, men som mangler et våben på højrekanten, når bolden skal føres frem.

Sjælsøskolen, dagens modstander for sidste års finalister, båret først og fremmest af de to dygtige tvillingesøstre Mathilde og Lærke Foges havde bestemt ikke tænkt sig at give op uden kamp.

Se også: TV: Se karaktererne for Engholmskolen - Vestegnens Privatskole

Se også: TV: 'Super-Sofie' en evig kilde til uro

Sofie Arleth har overtaget anførerbindet fra 'Buggi-Vuggi'. (Foto: Henrik Oksholm)
Sofie Arleth har overtaget anførerbindet fra 'Buggi-Vuggi'. (Foto: Henrik Oksholm)

Se også: TV: Nervøs 'Buggi Vuggi' danser i finalen

Se kampfakta her

Sjælsø bedst fra start
Starten på kampen var livlig og Lærke Foged viste sin fightervilje på en lidt uheldig måde, da hun på en 'næsten' friløber forsøgte at sparke bolden ud af hænderne på Engholskolens reservemålmand, Sofie Andersen, og måtte indkassere et gult kort.

Herefter var Sjælsøskolen i undertal i 10 minutter og det benyttede Engholmskolen sig af til at producere en række chancer. Mathilde Højbjerg, Marie Jensen og Kamilla Keiwe – sidstnævnte skabte i høj grad chancerne på egen hånd.

Vi skulle dig helt frem til halvlegens sidste minut før der blev scoret. Kampens første scoring tilfaldt Sjælsøskolen og dygtige Lærke Foged var skarpretteren.

Se også: TV: Engholmskolen fuldt fortjent i semifinalen

Taktiske justeringer
Stillingen hold sig til pausen, hvor Engholmskolens besluttede sig for at komme endnu længere frem på banen, blandt andet ved at skubbe Sofie Arleth helt frem.

Omvendt var Sjælsøskolens plan at lukke ned for Engholmskolens midtbanen ved blandt andet at mandsopdække Sofie Arleth og skubbe den stærke Hillerød GI elitespiller Mathilde Foged op på midtbanen.

Mathilde Foged blev rykket længere frem på banen i pausen. (Foto: Henrik Oksholm)
Mathilde Foged blev rykket længere frem på banen i pausen. (Foto: Henrik Oksholm)
 

I pausen udtaler Mathilde Foged:

— Det er en god kamp. Jeg troede, at de ville dominere midtbanen mere end de  gør. Nu skal vi prøve at skubbe dem mere fremad med et højere pres og at spille bolden langs jorden.

Sofie og co. fik mest ud af det
Det skulle vise sig, at Engholmskolen fik mest ud af de taktiske omlægninger. Der kom meget mere tyngde i deres angreb med Sofie Arleth længere fremme og Mathilde Foged, som nu var væk fra forsvaret, skabte det masser af plads til Engholmskolens angreb og farlige midtbane.

En hurtig udligning fra Engholsmskolen af den netop indskiftede Emilie Bergmann bragte balance i regnskabet.

Engholmskolen fortsatte med at dominere og allerede to minutter senere scorede Sofie Arleth til 2-1. Kort efter øgede Mathilde Højbjerg til 3-1, men tvillingesøstrene kæmpede videre, og især Lærke fik et par gode muligheder for at score.

Se også: Sat til vægs i anden halvleg

Kamilla Keiwe og Sofie Arleth var begge med i finalen sidste år. De er også med i år.
Kamilla Keiwe og Sofie Arleth var begge med i finalen sidste år. De er også med i år.
 

Der blev skabt fornyet spænding i kampen, da Lærke brød igennem på en omstilling og satte Mathilde i scene til reducering.

Da der manglede fem minutter af kampen øgede Marie Jensen til 4-2 og kort efter lukkede og slukkede Kamilla Keiwe med en scoring til 5-2.

En fin kamp, der dog viste, at selvom Engholmskolen er meget, meget stærke, så er der enkelte steder, hvor de kan presses.

Se også: TV: Super-Sofie i skysovs

Sofie Arleth fra Engholmskolen udtalte efter kampen:

— Vi har stadig et godt hold, men vi har mange 7. klasser med. Det bliver spændende, om de kan stå distancen. Vi er ikke så sammenspillede som sidste år, men hvis vi får flere kampe, bliver det også bedre og bedre. Jeg ved ikke, om vi kan gå så langt som sidste år, men vi håber på det.

I næste runde venter vinderen af Ny Espergærde Skole afd.Grydemoseskolen mod Ravnsholtskolen.