Tabte pusten

Bedre modstandere: Gæsterne kæmpede flot men sammenspillet manglede til sidst

Den dygtige Joeffrey med bolden og hans medspillere måtte se sig slået af de bedre modstandere fra Frederiksborg Byskole. Foto: Søren Møller
Den dygtige Joeffrey med bolden og hans medspillere måtte se sig slået af de bedre modstandere fra Frederiksborg Byskole. Foto: Søren Møller

Drengene fra Frederiksborg Byskole skulle i dette opgør have besøg af drengene fra Grønnevang Skole.

Værterne havde vundet deres første og anden kamp med 7-6 mod Nordstjerneskolen og Helsinge Realskole. I begge kampe måtte de nemlig ud i en straffesparkskonkurrence for at kunne afgøre kampene. Gæsterne havde havde i deres første kamp vundet 3-2 og i deres anden 8-9, hvor de også måtte afgøre den seneste kamp på straffespark. Så der var lagt op til et spændende opgør i denne kamp i tredje runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

Grønnevang Skoles anfører Victor Hansen med bolden. Foto: Søren Møller
Grønnevang Skoles anfører Victor Hansen med bolden. Foto: Søren Møller

Se også: Fik sit ønske opfyldt

Spændende start på kampen
Hjemmeholdet kom på den grønne gren efter en kold start.

Udeholdet kom nemlig lynhurtigt foran med 1–0, da Oskar Coster spillede Jonathan Mugarula fri med en dyb stikning. Jonathan skød, og Hjalte Dalsgaard fik klaret afslutningen med en fodparade. Men bolden sprang ud til Jonathan igen, og denne gang fik han scoret. Gæsterne var nu foran.

Det gav lidt ro i spillet hos udeholdet, som pressede deres modstandere tilbage på banen. Her havde værterne nok at gøre med at forsvare sig.

Udeholdet har mange dygtige spillere på holdet. Men der var i denne kamp flere solopræstationer end holdspil. De havde til dagen ændret i spillestil og blandt andet rykket den normale kantspiller Joeffrey Assoumani ned i midterforsvaret. Her befandt Joeffrey sig ikke specielt godt.

Jonatan fra Grønnevang Skole med bolden. Foto: Søren Møller
Jonatan fra Grønnevang Skole med bolden. Foto: Søren Møller

Se også: TV: Anførere i fokus

Målene kom
Efter 25 minutters spil kom han for højt, og i et presspil og blev han snydt af en af modstanderne. Så det blev dyrt, at Joeffrey manglede i forsvaret. For så kunne værternes Anton Arenfelt komme alene igennem og score til 2–1 til hjemmeholdet efter, at Sigurd Thomsen lidt tidligere havde udlignet til 1–1.

Nu var gode råd dyre for gæsterne i pausen. Foruden deres lærer kom mange af spillerne med input til, hvordan de skulle gribe anden halvleg an. Specielt anføreren Victor Hansen bød ind.

- Lad nu være at gå ind og lign nogle tabere. Vi kan godt vinde denne kamp. Tab ikke sutten, sagde han til sine medspillere.

Mere stilfærdigt kom det fra David Larsen:

- Vi er nødt til at have en dækning, når Joeffrey går frem.

Men David blev ikke hørt. Lidt senere i pausen prøvede David igen:

- Vi skal have en, der går tilbage. Ellers kommer de for let igennem, når Joeffrey går frem.

Det var alle enige om, men hvem der skulle dække af på denne måde, blev ikke aftalt. Og helt ligegyldig blev det så også, da læreren lige inden anden halvleg skulle starte, skiftede Joeffrey ud.

Fairplay-vinderen i grønt David Larsen. Foto: Søren Møller
Fairplay-vinderen i grønt David Larsen. Foto: Søren Møller

Se også: TV: Fra helt til skurk

Sammenspillet blev bedre
Den eneste aftale blev så, at de skulle spille Jonathan fri på højrekanten og så være skarpe på hans indlæg. Den havde værterne lugtet, og de fik effektivt lukket ned i den side, hvor Jonathan huserede.

Vi så nu mere og mere til holdindsatsen fra hjemmeholdet. Midt i anden halvleg kom de på 3–1 efter lidt klumpspil. Her var det Malte Bjørn, der fik sidste fod på bolden.

Nu havde udeholdet travlt. Men et par minutter efter at være kommet bagud 3–1, spillede Oskar Larsen en bold i dybden til Khalil Oueid, som blev fældet i det kriminelle felt. Så var der straffespark til gæsterne.

Udeholdets lærer råbte, at Oskar skulle skyde, men han ville ikke helt. Derfor blev det Joeffrey, som var blevet skiftet ind igen, der skulle sparke.

Men uheldigvis brændte han den oplagte chance. Nu blev frustrationerne endnu større, og som det så ofte går i disse tilfælde, så får man lavet nogle dumme frispark, der giver advarsler.

Både Jonathan og Alisina fik gult i slutfasen, og deres målmand fik rødt for at berøve en oplagt scoringsmulighed fra Max Volhøj. Selvsamme Max scorede til slutresultatet 4-1 til hjemmeholdet.

Angrebet der førte til 3-1-målet. Foto: Søren Møller
Angrebet der førte til 3-1-målet. Foto: Søren Møller

Se også: TV: Slog de pinke pantere ud

Måtte undvære Oskar i sidste del
Gæsternes Oskar Coster fortalte:

- Jeg går ud her nu, fordi jeg skal spille på klubholdet senere. Jeg spiller i AB, og vi skal spille turneringskamp. Jeg har aftalt det med vores lærer, så jeg ikke er slidt helt op til kampen.

Oskar kunne ellers godt være brugt i de sidste hektiske situationer. 

- Jeg spiller på U17-holdet i DM Øst, så jeg bruger meget tid på fodbold. Fire gange om ugen bliver det til, og mange af kampene er de lange Jyllandsture, fortalte den dygtige boldspiller, der for øvrigt også blev sit holds fidusbamsevinder,

Fra samme skole fik David Larsen fairplay-håndklædet. Værternes fidusbamsevinder blev Anton Vrangbæk.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen