Taktik lykkedes

Snedigt: Lagde en plan og holdt den

Det blev et tæt opgør, hvor der blev kæmpet om hver eneste bold. Foto: Johnny Thorsen
Det blev et tæt opgør, hvor der blev kæmpet om hver eneste bold. Foto: Johnny Thorsen

Pontus Texel som spiller for Bagsværd Skole 2 stillede op for sin skole i al hemmelighed og efter tre scoringer i skolens første kamp imod Skovlyskolen, blev han hædret med fidusbamsen.

Desværre læser hans træner i FC Nordsjælland også kampreferater fra Ekstra Bladet Skolefodbold, så til kampen imod Stengård skole måtte Pontus kun spille 25 minutter. Nu var det så, hvornår disse 25 minutter skulle bruges. Fra start, til slut eller en deling? De to lærer valgte at starte inde med Pontus i første halvlegs første 15 minutter, så havde man ti minutter til gode, hvis det skulle gå galt.

Modstanderen fra Stengård Skole er intelligente drenge, som godt var klar over, hvilken stærk skole de stod overfor, så Nikolai Kaarde i midterforsvaret havde taktikken klar.

- Vi spiller 4-5-1, og så skal vi hele tiden have tre mand omkring Pontus, når han modtager bolden, lød det fra Nikolai.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Et mål var nok

Taktikken virkede
Denne taktik holdt ikke helt stik i de første 15 minutter, da Pontus lagde sig ud i højre side og lavede mange gode indlæg, som ikke altid blev behandlet efter fortjeneste. Men i kampens første ti minutter var det Bagsværdskole 2, der havde de største chancer ved blandt andet Pontus og Noah Müller.

Til gengæld havde Stengård Skole en fantastisk målmand i Sebastian Knudsen, som både kan tage med hænder og bruge benene, så når drengene fra Stengård Skole var trængt, så var det bare at spille bolden i fødderne på Sebastian, som så kunne sætte et nyt angreb i gang.

Jacob Nielsen i hjemmeholdets mål blev for alvor testet efter ti minutter, hvor Florian Lunding sendte et projektil af sted fra ca. 20 meters afstand. Og i det 15. minut headede gæsterne en bold på træværket, og kort efter lå bolden bag Jacob Gøtzche i Bagsværds mål, og samtidig tog mand Pontus ud. 1-0 til Stengård Skole og 15 af 25 minutters kvalitets tid var brugt. Målscorer for gæsterne var Oliver Trier. Kort efter scoringen havde værterne et frispark, som Sebastian Klausen klarede i stor stil.

Der var mange dødbolde i opgøret. Foto: Johnny Thorsen
Der var mange dødbolde i opgøret. Foto: Johnny Thorsen

Se også: TV: Afgjort fra pletten

Pausesnak
Træneren hos Stengård Skole havde ingen kommentar til spillet på banen og ej heller omkring taktikken til anden halvleg. Det klarede Nikolai Steen, som var klar i spyttet:

- Lad os nu gå ud og lukke denne kamp, lød det fra Nikolai til sine holdkammerater.

Hvad Nikolai ikke lige var klar over, var, at Bagsværd pønsede på at bruge ti minutter af Pontus tid fra starten af anden halvleg. Det var dog ikke meget, man så til Pondus i de første syv minutter af anden halvleg, men så så man ham også. Desværre på den dårlige måde idet han blev præsenteret for et gult kort.

Status var nu tre minutters spilletid tilbage for landsholdspilleren. Med en mand i overtal udnyttede Stengård Skole til at bringe sig yderligere foran med 2-0 på et mål af Adam Strømmen.

Se også: TV: Straffe i vinden

Spænding til det sidste
Selvom hjemmeholdet nu var bagud med 0-2, så levede håbet, og med en spiller i undertal reducerede anfører Frederik Gosch til 1-2 efter et sandt arbejdshyseri, og Pontus var nu klar til at komme på banen igen.

Desværre måtte Stengård Skole give et frispark væk midt på deres banehalvdel. Et sted som ikke burde være farlig, men hvis der noget som Sebastian Klausen i gæsternes mål ikke er, så er det en høj målmand, og Emil Kure sendte bolden af sted i en stor blød bue, og den kunne Sebastian ikke nå op til, og stillingen var nu 2-2.

En af gæsternes mest værdifulde positioner er 6'er positionen, som udfyldes af Rasmus Lauritzen som bryder mange opspil fra Bagsværdskole.

Kampens fantastiske dommer havde lagt ca. fem minutter til, og i tillægstiden fik vi en af mange detaljer i en forrygende fodboldkamp.

Rasmus Lauritzen brød et angreb fra værterne på gæsternes banehalvdel, og han sendte bolden ud på højreback, hvorfra der blev sendt en bold diagonalt til venstre fløj, som hurtigt rykkede til baglinjen og centre ind foran målet. Her dukkede Adam Strømmen op, og så var der pludselig ikke nogen straffesparkskonkurrence i sigte.

Bolden blev hurtigt givet op, og igen måtte gæsterne tage ufine metoder i brug for at stoppe et angreb. Sidste aktion i kampen var til Stengård Skole, som scorede til 4-2, men målet blev annulleret for offside. Kampen sluttede 3-2 til gæsterne fra Stengård Skole, der dermed er videre til næste runde.