To mål i overtid ikke nok

Spænding til sidst: Der blev pludselig banket kasser ind i slutningen af opgøret

Stavnsholtskolen i grønt var pludselig ved at smide en sikker sejr væk. (Foto: Søren Møller)
Stavnsholtskolen i grønt var pludselig ved at smide en sikker sejr væk. (Foto: Søren Møller)

Forrige års vindere af Ekstra Bladet Skolefodbold Stavnsholtskolen var på besøg hos Hareskov Skole.

Inden kampen fangede vi Stavnsholtskolens målmand Anders Hansen:

— Vi skal passe på og koncentrere os og så presse dem højt oppe på banen, lød beskeden.

Denne opskrift fulgte han holdkammerater så også i første halvleg. Der gik ikke mere end fem minutter, inden at Stavnsholt bragte sig foran 1–0. På en flot stikning spillede Emre Vurucu Ferhat Saribayir helt fri, og selvom hans afslutning ramte Hareskovs målmand, så strøg bolden i mål.

Bare syv minutter senere fik Stavnsholt så frispark. På dette indlæg satte Emre så panden på, og nu stod det 2–0. Hareskov kæmpede videre, og de var aldrig rigtig ude af kampen. Slet ikke efter at anfører Magnus Bugge også med et hovedstød fik reduceret til 1–2.

Se kampfakta her.

Pizzabageren plaffede

Drengene gik til stålet. (Foto: Søren Møller)
Drengene gik til stålet. (Foto: Søren Møller)
 

Solid føring
Nu virkede det som om, at Stavnsholt blev en smule nervøse, men det skulle ændre sig igen, da Ferhat fra en spids vinkel fik bragt dem på 3–1. Umiddelbart herefter fik Ferhat så lavet et noget kluntet benspænd, der udløste et gult kort. Ferhat måtte tage plads på sidelinjen i 10 minutter. Det udløste mere spil til Hareskov, som de dog ikke fik udnyttet.

Med fem minutter igen af kampen kom Stavnsholt til et flot opspil i højre side.

Bolden endte hos Gustav Horsgaard, der resolut afsluttede. Dette forsøg fik Hareskovs målmand Simon Baadsgaard flot klaret, men desværre for Hareskov-holdet sprang bolden lige hen til Julius Taomina, der med endnu et hovedstød kunne gøre regnskabet til 4–1.

Alle mente, at nu måtte kampen være afgjort, blot ikke Hareskovens drenge.

De kæmpede videre, også selv om de 60 minutter var gået.

Hareskov Skole kæmpede igennem til det sidste. (Foto: Søren Møller)
Hareskov Skole kæmpede igennem til det sidste. (Foto: Søren Møller)
 

Spænding til det sidste
På et angreb fik de skovlet bolden ind i feltet, og der dukkede Christoffer Andersen op og gjorde det til 2–4. Nu lod det fra træneren, at der skulle presses, og det gjorde drengene så. De fik hurtigt fat i bolden og spillede den ud i venstre side til den hurtige angriber Thomas Padkjær, der trak ind i feltet med bolden.

Betaler sig at øve frispark

Her kom så Stavnsholt-spilleren Nicolas Hansen og med en glidende takling, fik han sparket benene væk under Thomas og berøvede ham en oplagt scorings mulighed. Rødt kort for den forseelse. Nicolas kan nu ikke være med i den næste kamp, som Stavnsholt skal spille.

På straffesparket scorede Simon Baasgaard sikkert, men nærmere kom Hareskoven ikke, da dommeren sekunder efter, at spillet var sat i gang igen, fløjtede af for den underholdende forstilling. Kampen endte derfor med en 4-3 sejr til Stavnsholtskolen.

Stavnsholts topscorer Emre, der var med til at vinde turneringen i 2013, fangede vi efterfølgende:

— Det holdt hårdt. Vi har ikke lige så mange profiler som i 2013, og der er ikke lige så mange, der spiller på højt niveau i deres klub som i 2013. Jeg tror, vi skal kæmpe meget mere for det i år og kommer vi bare i kredsfinalen, så er vores målsætning mere end opfyldt, lød det fra Emre.