Træner: Undgå de farlige frispark

Fysisk duel: Sjælsø vandt kamp, som handlede meget om dødbolde

Bolden højt oppe. Foto: Poul Gregersen
Bolden højt oppe. Foto: Poul Gregersen

Emil Willer-Hansen fra Sjælsøskolen er en god fodboldspiller, der kan lide at have bolden. Også nogle gange for meget. Men oftest holdt han på den i den rigtige mængde tid, da Sjælsøskolen vandt over Blovstrød Skole.

Se kampfakta her

En livlig start
Kampen havde bølget frem og tilbage. I det 10. minut fik Emil bolden oppe ved midterlinien, og så begyndte ellers hans turen mod mål. Den ene efter den anden blev afdriblet, indtil det ikke gik videre. De mistede bolden, og et modangreb blev iværksat.

Kampen igennem viste Emil sit værd for holdet, og han var en af årsagerne til, at Sjælsø-holdet vandt 3-1 på hjemmebane over holdet fra Blovstrød Skole.

I det 17. minut havde Blovstrød hjørnespark i venstre side. Sparket blev taget, og Emanuel Mang steg til vejr og fik dirigeret bolden ind mod mål, hvor målmand Julius Kempf-Jensen ikke kunne holde den i første omgang, men dog fik fat i den.

En rigtig god detalje af Emanuel, der flere gange i kampen viste sit store talent.

TV: Gik i stå efter pausen

Hårdt spil
Der kom desværre en række frispark i halvlegen. Der blev spillet hårdt.

Sjælsø-holdet var bedst til at udnytte disse frispark. I det 22. minut en lang bold fra venstre side skråt indover målmanden til Oliver Marky, der fik sendt den i sidenettet.

Det var også et frispark, der var oplæg til første mål. Fra egen banehalvdel sparkede Oscar Svenstrup en lang bold helt op i straffesparkfeltet, hvor Oliver Marky fik fat i den og scorede. Oscar humpede ud efter sparket.

- Jeg skal nok afholde mig for disse lange spark, kom det tørt fra ham.

- Jeg er klar igen om lidt.

TV: Svært at score på straffe

Havde midten
Træner Jonas Juul Hansen, Sjælsøskolen, var ikke i tvivl i pausen:

- Vi har midten. Der bestemmer vi. Lad os få fløjene mere i spil, søg ud på kanterne.

- Og undgå for alt i verden disse frispark.

- I arbejder godt i trekanterne og endelig ... lad os få vores pres højere op.

Det var nu ikke, fordi begyndelsen af anden halvleg bar præg af Jonas peptalk. Blovstrød begyndte bedst. Allerede i det tredje minut havde Blovstrød et frispark fra højre mod fjerneste stolpe. Ikke en men to Blovstrød-spillere havde chancen for scoring, men nej.

TV: Gik i stå efter pausen Hundene bed fra sig

Sad på kampen
Det var Blovstrøds første 10 minutter af anden halvleg.

- Ja, det var en rigtig dårlig periode, huskede Emil Willer-Hansen efter kampen.

Det var også i denne periode, at Blovstrød fik scoret. Små 10 minutter inde i halvlegen kom en lang bold frem til Andreas Frost, der skød på mål. Bolden passerede målmanden, og en Sjælsø-spiller forsøgte at redde på stregen, men fik den skubbet ind. Bolden var gået i mål alligevel.

1-1, og Blovstrødholdet lugtede blod. Holdet havde flere gode angreb. Såvel Andreas Frost og Kasper Andersen som Emanuel Mang havde chancer, der med lidt held kunne have ført til mål.

Rungsted rykkede videre

Pressede på
Oliver Marky, Sjælsø, havde også et skud på mål. Målmanden halvklarede, og en Blovstrød-forsvarer fik bolden væk. Forsvareren faldt, og Oliver Marky fik det gule kort.

I det 25. minut kom Sjælsøskolen foran 2-1 ved Emil Willer-Hansen.

- Jeg har bolden oppe på midten af banen, spiller den ud mod venstre side, løber selv bagom forsvarsspilleren, modtager bolden og afdribler to Blovstrød-forsvarere for endelig at sætte den ind helt nede på jorden ved nærmeste stolpe, fortalte Emil efter kampen.

Bagud 2-1 måtte Blovstrødholdet satse, og det betød, at der kom nogle kontra-angreb fra Sjælsøs side. Et minut før slutfløjt bar det frugt. Mikkel Ramlov scorede, og kampen sluttede 3-1 til Sjælsø.

To ens halvlege

Emil Willer-Hansen fik fidusbamsen og det sidste ord:

 - Jeg synes, vi er et bedre hold end Blovstrød. Bortset fra vores dårlige periode synes jeg, vi har flere dybdebolde og får truet dem i deres bagrum.

- Vi er et homogent hold uden store stjerner eller svage led. Vores håb er er at få tre-fire kampe i alt i dette års turnering, sluttede han.

Duel: Anfører mod anfører i brag