Træværket drillede

Bump på vejen: Frederiksborg Byskole gik videre trods tvivlsomme kendelser

Farlig situation i værternes felt. Foto: Søren Møller
Farlig situation i værternes felt. Foto: Søren Møller

Ét af dagens opgør i Ekstra Bladet Skolefodbold stod mellem Frederiksværk skole Melby og Frederiksborg Byskole, og gæsterne fra Frederiksborg Byskole var ganske fortrøstningsfulde forud for dagens opgør.

Se kampfakta her.

- Selv om vi ikke har nogen landsholdsspillere på holdet i år, så synes jeg, at vi er lige så gode som de to forgangne sæsoner, mente holdets anfører, Olivia Thorndahl.

I fjor rådede holdet nemlig over den nuværende landsholdsspiller Sofie Bredgaard, der også var med til at føre holdet til semifinalen. Men hun går ikke længere på skolen, og derfor måtte de altså klare sig uden.

- VI er måske ikke lige så gode på få pladser, men vi er mere homogene, så mon ikke det går lige op den sidste ende, afsluttede Olivia Thorndahl.

Hold øje med
Der var dog lige et bump på vejen, som hed Frederiksværk Skole.

- Vi ved godt, de har to dygtige spillere i form af Malou og Filippa. Det har vi kunne læse om i de artikler, der har været på Ekstra Bladet Skolefodbolds hjemmeside. Men vi skal jo så bare have et ekstra øje på netop de to, når de er ved at komme igennem. Det må være taktikken, sagde Olivia.

Trak det længste strå

Kom hurtigt foran
Og som sagt så gjort. Gæsterne var hurtigt over hjemmeholdets pigerne, og efter tre minutter fik de hul på bylden. Efter et hjørnespark opstod der lidt klumpspil, og her fik Maja Høgh sidste fod på bolden. Dermed var udeholdet foran 1-0.

Hjemmeholdet lod sig dog ikke slå ud og prøvede at få kontrol over deres eget spil. De kom da også frem til et par chancer, som dog ikke gav nogen scoring.

Men efter 27 minutters spil opfangede Maja Høgh en løs bold, og med et par driblinger kom hun fri foran målet og scorede sikkert til 2-0. Og minsandten om ikke samme Maja bragede bolden i kassen til 3-0 kort før pausen.

Benhård kamp om bolden. Foto: Søren Møller
Benhård kamp om bolden. Foto: Søren Møller

Holdt hele vejen hjem

Rosende ord
Gæsternes lærer, Hans Andersen, roste sine piger i pausen. Han understregede dog, at de ikke måtte hvile på laurbærrene.

I anden halvleg var det stadig svært for værterne. De stærke gæster sad også på spillet i anden halvleg, og der skulle komme flere scoringer fra deres fødder.

Presset fra start

Tvivlsom kendelse
For kort efter pausen skete der ting og sager, som var en fryd for øjet, når vi taler flotte afslutninger. Først hamrede Sarah Toft bolden ind helt oppe i krydset. Bolden ramte stangen bag i målet og sprang derefter ud på banen igen.

Den eneste, der ikke kunne se det, var kampens dommer, der desværre for Sarah dømte målspark. Det syntes hjemmeholdets målmand Sofie Pedersen dog ikke om.

- Dette er ikke fairplay. Det var en rigtig flot scoring. Og se pigerne fra Byskolen. De er alle ved at lykønske Sarah. Det kan ikke være rigtig, protesterede Sofie.

Men dommeren holdt fast i sin beslutning.

Kathrine Møller i nr. 12 scorer til 2-0. Foto: Søren Møller
Kathrine Møller i nr. 12 scorer til 2-0. Foto: Søren Møller

TV: Fik en røvfuld

Gal igen
Og blot et par minutter senere var den gal igen. Denne gang var det Kathrine Møller, der placerede bolden helt ude ved stolpen. Herefter ramte den underkanten af overliggeren og hoppede ned over målstregen.

Bolden havde dog fået så megen skru i sig, at den hoppede ud på banen. Derfor lod dommeren spillet fortsætte. Denne afgørelse var noget sværere at se, men virkelig synd for de to dygtige piger, der blev snydt for endnu en scoring.

Kendte sin besøgstid

Tog revanche
Begge spillere fik dog scoret senere. Først Kathrine til 4-0, og siden lukkede Sarah med to scoringer. Gudskelov blev bolden i netmaskerne denne gang, så scoringen var klokkeklar. Dermed sluttede det med en stor sejr til Frederiksborg Byskole.