Trak det længste strå

Nervepirrende: Der skulle 14 straffespark til, før vinderen blev fundet

Hård kamp om bolden langs fløjen. Foto: Stig Sinius Nielsen
Hård kamp om bolden langs fløjen. Foto: Stig Sinius Nielsen

Opgøret mellem Gilbjergskolen og Frederiksværk Skole - Melby var en spændende og lige affære med massere af chancer til begge hold. Men begge hold havde stærke keepere i form af Malou Holm hos Gilbjergskolen og Sofie Pedersen hos Frederiksværk Skole - Melby. Derfor måtte kampen også afgøres efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence til slut.

Se kampfakta her.

Konstant fare
De to skoler var dominerende i hver sin halvleg, og gæsterne startede bedst. Især med Felicia Andersen og Anna Pagh på toppen, som spillede en fornem kamp. De var en konstant fare for Gilbjergskolens solide forsvar med Sofie Scheuer, Dina Eriksen, Catrine Olsen og Sally Johansen.

Men langsomt kom Gilbjergskolen med i opgøret, og i det 22. minut fik Gilbjergskolen sendt bolden ind bag Sofie Pedersen i gæsternes mål. Gilbjergs Natalia Olsen fra 7. klasse trak forbi Sofie Pedersen, men fremfor for at skyde selv afleverede hun til Asta Wilemose, der stod offside – så scoringen blev annulleret.

Hård kampen mellem de to holds anførere, Malou og Laura. Foto: Stig Sinius Nielsen
Hård kampen mellem de to holds anførere, Malou og Laura. Foto: Stig Sinius Nielsen

16 nervøse spark

Hul på bylden
I det 27. minut trak gæsternes stærke anfører, Malou Kristiansen, frem i angrebet, og med et hårdt skud fik hun endelig passeret Malou Holm i Gilbjergskolens mål til en pauseføring på 1-0 til gæsterne.

Efter pausen pressede Gilbjerg-pigerne på for at fremtvinge en udligning – men gæsterne var godt organiseret i defensiven med Filippa Nexø, Julie Pedersen og to gange Karoline – de måtte dog kapitulere i det 11. minut, da det endelig lykkedes for Gilbjergskolens Caroline Futtrup at passere Sofie Pedersen i gæsternes mål.

I resten af halvlegen bølgede spillet frem og tilbage. Hos Gilbjergskolen havde Sofie Scheuer godt fat i udeholdets Malou Kristiansen, mens gæsterne i den modsatte ende fik lukket godt af for Gilbjergskolens Natalia Olsen.

Værternes Natalia Olsen runder keeperen. Foto: Stig Sinius Nielsen
Værternes Natalia Olsen runder keeperen. Foto: Stig Sinius Nielsen

TV: Isaac og co. leverede varen

Nervepirrende affære
Og så måtte kampen afgøres på straffe. I sidste runde var Gilbjergskolen også ude i en straffesparkskonkurrence, hvor de trak det længste strå. Sådan skulle det dog ikke gå i dagens kamp.

De startede dog bedst. Malou Holm klarede gæsternes første forsøg, mens Sally Johansen scorede på Gilbjergs første forsøg.

Men da vi nåede til femte spark, bragte gæsterne sig foran ved Filippa Nexø, og så var der pludselig et stort pres på lillesøster Nanna Johansen fra Gilbjerg – men hun stod for presset – og så fortsatte vi til det syvende spark. Her scorede Melby, og Gilbjerg brændte – så kampen sluttede 6-5 til Frederiksværk Skole - Melby over Gilbjergskolen.

Dermed er Frederiksværk Skole - Melby videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de møder Frederiksborg Byskole.

Natalia Olsen smutter forbi forsvaret. Foto: Stig Sinius Nielsen
Natalia Olsen smutter forbi forsvaret. Foto: Stig Sinius Nielsen

 

KAMPFAKTA:

Resultat:
Gilbjergskolen - Frederiksværk Skole - Melby, 5-6 (efter straffe)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Laura Meibom, Gilbjergskolen
Filippa Nexø, Frederiksværk Skole - Melby

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Malou Holm, Gilbjergskolen