Trak fra til sidst

Fightervilje: Værterne kæmpede om hver en bold

Lukas Sams tryllede med bolden. Foto: Søren Møller
Lukas Sams tryllede med bolden. Foto: Søren Møller

Det er ingen skam at tabe til nogle, der er bedre end en selv eller ens eget hold. Sådan var det fredag, da Helsinge Realskole vandt mod Hillerød Vest Skolen.

Men det ville måske også havde været underligt, hvis det var gået anderledes.

Se kampfakta her.

Se også: Fløj videre

Talenter på banen
Gæsterne havde nemlig spillere på holdet, der til daglig spiller i topklubber - nemlig Helsingør og Brøndby IF. Og det skal vel kunne mærkes, når man træner fem gange om ugen, som holdet i Brøndby gør med deres U15-talenter.

Lucas Bakx spiller i Brøndby og har gjort det siden i sommer.

- Jeg blev kontaktet af deres talentspejder, fik tilbuddet og slog til, fortalte Lucas Bakx.

Lucas Leoni er skiftet fra Helsinge til Helsingør, og det er en drøm, der er blevet forfulgt, selv om det er nogle lange køreture.

- Jeg spiller venstre kant på skoleholdet, men vil nu helst spille offensiv midtbane, der befinder jeg mig bedst. Jeg har været med på skoleholdet i to år, og begge gange er vi røget ud i anden runde, så i år skal det være, mente den glade knægt.

Der var kamp om bolden i kampen. Foto: Søren Møller
Der var kamp om bolden i kampen. Foto: Søren Møller

Se også: Slog til i rette tid

Gæsterne i front
Kampen startede meget lige, og der var masser af nærkampe midt på banen i de første 20 minutter.

Her fik udeholdet så bragt sig foran med 1–0 på en scoring af Lucas Leoni, der med en inderside fik bolden uden om den dygtig målmand i værternes mål Jacob Bentzen. Bolden strøg sig ind tæt op ad den fjerneste målstolpe.

Så fik udeholdet mere selvtillid omkring, at deres angreb ville komme til at virke. Inden pausen havde de bragt sig foran med 3–0, og hjemmeholdet virkede lidt opgivende.

Men pausen gjorde nu et eller andet ved Hillerød Vest Skolen. De kom ud til anden halvleg, som om de havde fået rødt kød i pausen af deres lærer.

De jagtede nu enhver løs bold, og der blev virkelig tacklet og kæmpet for alle bolde. Men som det oftest går i fodbold, når det ene hold presser på, så kommer der en løs chance til det andet hold. Fredagens kamp var ingen undtagelse.

Lige pludselig havnede bolden hos Mads Pedersen, og i fin stil kunne han udplacere Jacob Bentzen i målet, og kampen stod 4–0.


Se også: TV: Drama fra pletten

Kørte den sikkert hjem
Med tyve minutter tilbage at spille i, var Helsinge Realskole ikke interesseret i at gøre mere ud af kampen, og de kørte den sidste del af kampen hjem på rutinen.

Det skal blive spændende at følge holdet fra Helsinge og se, hvor langt det rækker.