Trørød-træner: 'Vi er favoritter'

Helt rolig: Trørødskolens træner var på spionstogt i kvartfinalen

Trørødskolens træner var med til kvartfinalen for læse op på den kommende modstander. Foto: Henrik Schou
Trørødskolens træner var med til kvartfinalen for læse op på den kommende modstander. Foto: Henrik Schou

Onsdag blev det drengene fra Højdevangens Skole, der sikrede sig den sidste plads i drengenes semifinaler i verdens største skolefodboldturnering.

Det blev en realitet efter en samlet sejr på 7-6 mod Skovboskolen efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. I semifinalen møder de Trørødskolen onsdag 10. april, og de spiller om at komme i finalen på Vejle Stadion 25. april.

Og netop Trørødskolen er godt i gang med at forberede sig på deres kommende modstander.

Holdets træner, Christopher Kaas, stod nemlig på sidelinjen i kvartfinalen.

Ikke det bedste sted at være, hvis man gerne vil have bolden hurtigt frem. Men Noah Gottschalck havde en skidt dag på kontoret i forhold til normal standard. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Tynd kop te på midten

Gør klar til semifinalen
- Ja, jeg var derude. Det var fedt lige at få lov at se dem. Så ved vi, hvad der kommer imod os, lyder det fra Christopher, der dog er ved godt mod inden semifinalen mod Højdevangens Skole.

- Det var en lidt rodet omgang for at sige det mildt. Det har beroliget mig rimelig meget.

Grunden til, at Trørødskolens træner var ude for at se kampen, skyldes, at han ville indsamle viden om deres kommende modstander.

- Hele idéen var, at jeg skulle skrive nogle notater ned om begge hold. Jeg fik fat i det meste, men sådan noget som preslinje var svært at se. De hakkede bare bolden op uden så meget opspil, siger træneren.

Højdevangens Skoles spillestil i kvartfinalen er dog ikke noget, der skræmmer den optimistiske Trørød-træner.

- Det er lidt svært at forholde sig til et hold, der bare smider lange bolde. Men det er jo simpelt nok, kan man sige. Så på den måde er det positivt for os i hvert fald.

Drengene fra Højdevangens Skole gik helt amok efter sejren i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Drengene fra Højdevangens Skole gik helt amok efter sejren i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
 
Conrad Harder (tv.) scorede det afgørende mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Videre med støj på linjen

Tilfreds med modstander
- Man skal passe på med ikke at være for høj i hatten. Men jeg synes, at vores spillestil passer rigtig godt til dem. Vi har en god blanding af fysik og hurtighed, så vi kan spille på nogle forskellige tangenter, lyder det fra Christopher.

Træneren hæfter sig dog også ved, at Højdevangens Skole var kampens bedste hold. Men uanset, hvem de havde mødt af de to hold, ville han og holdet have været tilfredse:

- Ligemeget hvem, vi havde mødt, så havde vi haft det okay med det. Det har jeg i hvert fald nu.

Samtidig kender Christopher Kaas også en del af spillerne fra deres kommende modstander i semifinalen, og han tror på, at de kan lukke dem ned.

Conrad Harder fra Trørødskolen lukkede og slukkede med sit mål til 2-0 i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Conrad Harder fra Trørødskolen lukkede og slukkede med sit mål til 2-0 i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Drengene fra Højdevangens Skole gik helt amok efter sejren i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn TV: Se alle mål og Højdevangen gå amok her

Tror på holdet
I kvartfinalen var turneringens topscorer, Mahdi Alawie, ikke med på grund af en skade i låret. Det vides endnu ikke, om han er med i semifinalen. Trørødskolen er dog klar over, hvem han er.

- Mahdi var jo ikke med i dag. Vores udgangspunkt er derfor, at han ikke er med i semifinalen. Men jeg kender hans kvaliteter på egen hånd, og vi skal nok have lidt ekstra fokus på ham, hvis han er med. Han er dygtig, og ham har vi respekt for.

Selv hvis Mahdi skulle være med i semifinalen, tror træneren på, at de er favoritter til kampen:

- I min optik er vi det bedste hold i turneringen til at holde på bolden i egne rækker. Så vi kan køre dem døde på deres sideforskydelser. Den er nok 55/45 i vores favør, synes jeg.

Christopher har dog også store forventninger til sit hold i de to kampe, der resterer.

- Jeg tror på, at vi tager det sidste skridt. Hvis vi når dertil, vil vi selvfølgelig vinde finalen. Den aftale lavede jeg med drengene i kredssemifinalen. Så det er ambitionen. Jeg tror på drengene, siger Trørødskolens træner, der ser frem til mødet med Højdevangens Skole.