TV: Åhh 'Buggi vuggi' for et drama i årets pigekamp

Årets bedste: Kaptajn Natasha Bugge strålede i kanonkamp

Natasha Bugge med øgenavnet 'Buggi vuggi' var i en klasse for sig hos Engholmskolen i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Natasha Bugge med øgenavnet 'Buggi vuggi' var i en klasse for sig hos Engholmskolen i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

ALLERØD (Ekstra Bladet): Efter 13 ud af 16 afviklede kredsfinaler er dommen krystalklar: Opgøret i Sjælland Nord mellem Engholmskolen og Borupgårdskolen blev et BRAG. Den ubetinget bedste pigekamp i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Vi fik næsten alt på menuen: Stenhårde tacklinger, masser af chancer, flotte gennembrud og drama. Allerede efter godt 20 sekunder burde gæsternes Dajan Hashemi have set rødt efter at have råbt 'fucking luder'. Det er svært at overtræde Fodboldlovens paragraf 12 (punkt 6 under røde kort) mere klart. Hun slap dog med en henstilling og viste - til luften slap op et stykke inde i første halvleg - prøver på sine fine tekniske kvaliteter.

Henstillingen lige efter første fløjt, der burde have sendt Dajan ud i bad. (Foto: Henrik Schou)
Henstillingen lige efter første fløjt, der burde have sendt Dajan ud i bad. (Foto: Henrik Schou)

Borupgårdskolen viste fra start prøver på flot kombinationsspil med dygtige spillere i alle kæder, men luften gik stille og roligt ud af dem, som tiden gik. Langsomt satte Engholmskolen sig mere og mere på kampen, som de meget fortjent endte med at vinde 1-0. De havde ganske enkelt flere strenge at spille på og behøvede ikke at lægge alt på en spiller fremme på banen, som tilfældet var det med Dajan hos gæsterne. Som løver i et bur løb de bare og ventede på deres chance for at nedlægge byttet.

Taktisk og teknisk gav begge hold en opvisning, der desværre blev overværet af nærmest fornærmende få tilskuere til en 1/8-finale. Det gøres så meget bedre andre steder i landet. Synd for pigerne, der havde fortjent en bedre kulisse til showet.

Galleri: Engholmskolen - Borupgårdskolen

Skarphed savnes
Pigerne var selv skyld i, at der ikke blev scoret mere i kampen. De få tilskuere kunne sagtens have fået noget at varme sig på adskillige gange. Chancerne var der i høj grad. Det var effektiviteten så i endnu højere grad ikke. Uha, for en bunke afbrændere i begge ender. Engholmskolens målmand fik reddet nogle afgørende situationer, men hendes kollegaer i den anden ende manglede virkelig skarpheden. Det kunne været gået grueligt galt, hvilket havde været tyveri i efterårssolen.

En af de store syndere var samtidig en af de største profiler. Engholmskolens anfører Natasha Bugge spillede trods alt en flot, flot kamp med farlige løb på samlebånd. Hendes hurtighed og næse for boldens bane er en nydelse at se på. Bugge er en af de største profiler tilbage i turneringen hos pigerne. Men boldøjet på de sidste meter skal være indstillet bedre i forårets kvartfinaler.
TV: Super-Sofie sprudlede i snæver sejr

Natasha Bugge (til højre) i nærkamp. (Foto: Henrik Schou)
Natasha Bugge (til højre) i nærkamp. (Foto: Henrik Schou)
 

TV: Sikre på sejren

Slagsang til foråret
Igen og igen bed man negle på sidelinjen over endnu en chance eller forkert løb i feltet. Mærkeligt at se, når nu opspillet og hele ideen bag angrebet er på så højt et niveau. Men lige til sidst gik det bare galt hele tiden. Som kampen skred frem, lignede det dog blot et spørgsmål om tid. I mellemtiden skreg de 'nej' eller 'åååhh' på lægterne.

Derfor er det let at give Natasha det øgenavn, som den store profil får i hver kredsfinale af Ekstra Bladet. Med alle de gange 'åhh', efternavnet Bugge og den endelige sejr og efterfølgende sang og jubeldans hedder hun nu 'Buggi vuggi' - efter den gamle festsang 'Åhh buggi vuggi', som de fleste kender og har prøvet at danse til ved et selskab.

Mon ikke pigerne har den som deres slagsang i foråret, når de skal forsøge at vinde de to kampe, der sender dem i finalen i verdens største skoleturnering.

TV: Muren Møller

Tørke foran mål
Profilen er godt selv klar over problemet.

- Jeg blev topscorer på klubholdet i Allerød Fodboldklub i år, men det går ikke helt vildt godt for tiden. Der er måltørke. Jeg glemmer at placere boldene, og så ryger den lige på målmanden. Det skal der helt klart trænes på. Jeg skal være mere rolig foran mål og bare sætte den ude i siden uden at gå i panik, lyder den ærlige analyse fra 'Buggi-vuggi' lige efter sejren.

Det er helt korrekt set, for netop dette skete for ofte. Gæsternes keeper stod for det meste inde på stregen og gjorde på den måde sit mål meget stort og let at ramme. Men hun kunne hver gang bare samle bolden op eller sparke den væk uden at skulle kaste sig til siden.

Et andet ømt punkt er de gentagne løb mod samme stolpe. Engholm er virkelig dygtige til at spille bolden i dybden og sende flere meget hurtige spillere mod kassen. Farlige Sofie Arleth og især Mathilde Højbjerg tog mange af de ture sammen med anføreren. Mathilde kunne så fra venstre side lægge bolden ind til Bugge, der bare konstant valgte den bagerste stolpe som destinationen.

- Jeg får det altid at vide i kampene. Jeg skal se at få det lært og så løbe til forreste stolpe. Den er vist bare ikke helt sivet ind endnu, siger hun med et dejligt vindersmil på læberne.

Sofie Arleth spillede en kanonkamp for Engholmskolen. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Arleth spillede en kanonkamp for Engholmskolen. (Foto: Henrik Schou)
 

TV: Vikaren kæmpede forgæves

Ikke skræmmende foran mål
Målscoren hedder nu 15-3 hos kvartfinalisterne. Absolut ikke en skræmmende målscore. De har endda været ude i straffe efter at have spillet 2-2 mod Lærkeskolen. Alle mål scoret af blot fire spillere. Super Sofie Arleth er topscorer med otte mål, Bugge har lavet fire, Mathilde Højbjerg to. Sidste kasse er sat ind af lille Amanda Ullmann, der lavede kredsfinalens eneste kasse. En kongekasse. Hun slog til på det rigtige tidspunkt - fire minutter før tid og med sit første og eneste mål. Faktisk næsten på oplæg fra Bugge, der tog sit første hjørnespark i kampen ude i venstre side og fik den ind over.

- Det var dejligt endelig at se bolden gå ind. Det var helt sikkert fortjent. Vi har bolden mest og får taget mange dybe løb med vores hurtige folk oppe foran. Men vi bliver trætte til sidst, fordi vi løber på for meget. Vi skal blive bedre til bare at spille den rundt og lige falde ned. Så kan vi slå til igen med de dybe løb. Og så skal vi altså være mere effektive foran mål, lyder det endnu en gang klogt fra kaptajnen.

Se lige det ansigt. Ekstra Bladet Skolefodbold bringer de store følelser frem. Her en jublende lykkelig Amanda Ullmann efter sin flotte og afgørende scoring. (Foto: Henrik Schou)
Se lige det ansigt. Ekstra Bladet Skolefodbold bringer de store følelser frem. Her en jublende lykkelig Amanda Ullmann efter sin flotte og afgørende scoring. (Foto: Henrik Schou)

 TV: Ullmans utrolige kasse

Pissegode
Trods skønhedsfejlene er glæden tydelig at se på hende.

- Det går først op for en nu, at vi har vundet kredsfinalen. Det er jo helt vildt. Men nu tror vi på, at vi faktisk har et pissegodt hold. Vi har nok ikke helt troet på det før nu

Heldigvis er der nu nogle måneder til at få justeret sigtekornet. Afslutninger på mål er nok et godt bud på træningsøvelserne. For langt de fleste af de øvrige ting har pigerne rigtig godt styr på. Bedre end langt de fleste. De spiller virkelig godt sammen og er ikke tynget af at skulle aflevere bolden til de samme profiler konstant, som det ses for ofte. De kan overraske mere flere spillere på højt teknisk niveau, der kan finde hinanden med fart på.

'Buggi-vuggi' har et et klart ønske til jul:

- Jeg kunne bare godt tænke mig at lave lidt flere mål igen. Det savner jeg rigtig meget.

Vi har næppe set det sidste til Engholmskolens piger i Ekstra Bladet Skolefodbold. Heldigvis for det.

Se 'Buggi vuggi' fortælle om kampen her:

Galleri: Engholmskolen - Borupgårdskolen

Så glade ser man ud efter at have vundet Sjælland Nord. (Foto: Henrik Schou)
Så glade ser man ud efter at have vundet Sjælland Nord. (Foto: Henrik Schou)

Galleri: Engholmskolen - Borupgårdskolen