TV: Anfører: Vi er en god årgang

Endelig videre: For første gang i mange år lykkedes det Solvangskolen at komme videre fra første runde

Der var fart over feltet. Foto: Allan Gade
Der var fart over feltet. Foto: Allan Gade

Med en halv times forsinkelse med formalia kom kampen endelig i gang i Hillerød, hvor Johannesskolen havde besøg af Solvangskolen fra Farum.

Et samlet udsagn fra Solvangskolens spillere og træner var, at man ikke havde den store optimisme:

- Vi plejer at blive slået ud i første runde, men vi har læst referat omkring Johannesskolen i deres første kamp, så det bliver spændende at se, om vi klarer det.

Se kampfakta her.

With tryllede på midtbanen

Bedst fra land
Solvang startede nu bedst. Deres anfører Lasse Lyby trådte hurtigt i karakter sammen med Mathias Andersen og den lille vævre Rasmus Rønne. Første indtryk var, at Johannesskolen i dag ville blive kraftig udfordret.

Midt i halvlegen kom der cash på bordet, da Lasse Lyby med smarte driblinger bragte Solvang i spidsen. Nogle minutter senere igen, driblinger designet af Lasse Lyby og dermed en helt frit spillet Rasmus Rønne, og så var Solvang foran med 2-0.

Lasse Lyby var kampens helt store kreatør. Foto: Allan Gade
Lasse Lyby var kampens helt store kreatør. Foto: Allan Gade

Johannesskolen var blevet kyst væk, og det kunne på det tidspunkt kun gå én vej for Hillerøddrengene: det var ud af turneringen.

Fem minutter før pause kom der dog nyt liv til dem, da dommeren dømte straffespark til hjemmeholdet for en forseelse begået foran Lucas Annfeldt i Solvangmålet.

Man kunne mærke begejstringen hos hjemmeholdet og de mange tilskuere da Christoffer Rom sikkert eksekverede straffesparket og dermed reducering til 1-2. Nu skulle der ske noget.

Se straffesparket her:

Uheldigvis for hjemmeholdet diskede Solvang så op med dagens flotteste mål, da storspillende Mathias Andersen på langskud bankede bolden op i treeren fra 30 meters afstand, og Frederik Terp var chanceløs.

Frederik Terp kæmpede en brav kamp. Foto: Allan Gade
Frederik Terp kæmpede en brav kamp. Foto: Allan Gade

TV: Eline fra femte på banen
Lukkede og slukkede
I pausen en lille snak med manden med det flotte mål Mathias Andersen:

- Rigtigt, jeg spiller fodbold til dagligt i Farum, U17 1 som anfører, men min gode ven Lasse Lyby, som jeg også spiller på hold med i Farum, er blevet valgt som anfører i dag af træneren.

Det kunne dagens anfører Lasse Lyby bekræfte:

- Træneren har valgt mig, og nu kan det bare ikke gå galt.

- Vi fører 3-1, og nu skal vi bare score nogle flere mål. I år er der ikke noget med at pleje med at ryge ud, for jeg synes, at vi har et godt hold i år. Det er ikke bare os (Mathias og Lasse) men hele holdet. Vi er en god årgang.

Der var ikke meget mere at komme efter for Johannesskolen. Anfører Lasse Lyby havde gjort det til 4-1, og i kampens slutminutter havde Eray Kücükyildiz (i holdopstillingen benævnt 'iskold') scoret, men hvorfor iskold?

- Fordi jeg starter og sidder på bænken og er iskold, var svaret.

Havde Frederik Terp i målet for Johannesskolen ikke disket op med den ene redning efter den anden, så var det blevet til et tocifret nederlag for Hillerøddrengene. Tydeligt og oplagt, at Frederik spiller i FC Nordsjælland.

Klar sejr på 5-1 til Solvangskolen.

Hør drengene juble over sejren her: