TV: Bravo Borupgård

Endelig solidt forsvars-spil: For kun anden gang i ni kampe formåede holdet at holde nullet og er videre til semifinalen 

Borupgårdskolen er klar til semifinalen efter et tæt opgør med 'Uglerne'. (Foto: Henrik Schou)
Borupgårdskolen er klar til semifinalen efter et tæt opgør med 'Uglerne'. (Foto: Henrik Schou)

Til tirsdagens kvartfinale kunne der med lethed have stået to andre hold klar. Både hjemme- og udeholdet havde været igennem mange nervepirrende opgør. 

Hjemmeholdet Borupgårdskolen havde været en gang i omkamp og tre gange videre efter straffe. Udeholdet fra Uglegårdsskolen havde været i straffe hele fire gange, så det var lidt spændende at se, hvordan holdene ville gribe opgaven an.

Se kampfakta her.

Læs optakten til kampen her.

Mathias 'Mini-Mac' Christensen (gul) i en af mange dueller om bolden. Han kæmper også mod de store drenge. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: 'Mini-Mac' legede med de store drenge

Det blev hurtigt klart, at 'Uglerne' var offensivt orienteret. De angreb fra start og kom til et par store chancer kort tid efter kick-off. Ligeså tydeligt var, at hjemmeholdet havde en mere defensiv gameplan klar.

'Uglerne' viste fine offensive takter i starten af kampen. (Foto: Henrik Schou)
'Uglerne' viste fine offensive takter i starten af kampen. (Foto: Henrik Schou)

Det blev blandt andet udtrykt af en holdets dygtige forsvarsspillere Asmus Agergaard, som havde denne kommentar:

- Vi havde fået besked på, at vi skulle have vores bagkæde langt tilbage og ikke prøve på at lave off-side fælder. Så det gjorde vi. Med hensyn til netop off-side, så var kredsfinalen en kamp, hvor vi selv løb i off-side en milliard gange. Det har vi talt meget om. Det skulle ikke ske igen, lød det.

Vi må give knægten ret. Borupgård løb ikke i off-side, og de lå meget defensivt i bagerste bagkæde.

Se alle de fede fotos her.

Virkelyst en oplevelse
Men der var også en anden, der fik forsvaret og midtbanen  til at fungere. Han hedder Mathias Virkelyst. Efternavnet sagde alt om ham i denne kvartfinale.

Han var i besiddelse af et sandt arbejdsraseri. Han var med i mange dueller, hvor han oftest kom ud som sejrsherre. Ham skal de kommende modstandere være opmærksom på. Det er en spiller, man slår sig på.

Mathias Virkelyst spillede en flot kamp. (Foto: Henrik Schou)
Mathias Virkelyst spillede en flot kamp. (Foto: Henrik Schou)

Alligevel blev der givet et par chancer væk. Det har også tydeligvis været defensive problemer, da holdet kun havde formået at holde buret rent en enkelt gang før kvartfinalen. Den første store chance kom, da Valdemar Montell lagde en håbløs tilbagelægning til Borupgårds keeper Lucas Appel. Det opfattede 'Uglernes' Osman 'Munkedræberen' Jabarkhil. Han opsnappede bolden og passerede keeperen, men stolpen stod i vejen for scoringen, så stadig 0-0.
Osman 'Munkedræberen' Jabarkhill var 'Uglernes' farligste mand. (Foto: Henrik Schou)
Osman 'Munkedræberen' Jabarkhill var 'Uglernes' farligste mand. (Foto: Henrik Schou)

Hjemmeholdet fik bedre fat
Både Kristian Høj og Nicolai Bossen fra udeholdet havde hver et godt forsøg, før hjemmeholdet for alvor tog fat.

Topscorer Thorup skabte sin egen chance, men hans kvalificerede skud gik lige forbi. Minuttet efter var det sammenspillet mellem Mathias 'Mini-Mac' Christensen og 'Strømfordeleren', der endte i en kæmpechance til holdets absolutte omdrejningspunkt Frederik 'Strømfordeleren' Højstrøm. Også hans glimrende forsøg gik ved siden af målet. Rygterne om Simon 'Tårnet' Rossil var også nået til Snekkersten, så mange af første halvlegs skudforsøg blev yderligt placeret.

'Tårnet' var flere gange ude i fuld længde. (Foto: Henrik Schou)
'Tårnet' var flere gange ude i fuld længde. (Foto: Henrik Schou)

De sidste ti minutter af første halvleg blev meget jævnbyrdige. Alle kunne se, at angrebs-sammenspillet hos hjemmeholdet foregik mellem Frederik Højstrøm, Jakob Thorup og Mathias Christensen. De ledte konstant efter hinanden, når de gule fra Borupgård var i angreb. Men ingen af holdene formåede at score, så 0-0 ved pausen.

Dette sammenspil har dog også sin svaghed. Højstrøm ligger oftest i højre side, og derved bliver holdets spil meget højre-orienteret. At selvsamme Højstrøm kan spille på begge kanter så vi i anden halvleg, da han pludselig skiftede side. Det havde han ingen problemer med.

Klar snak i pausen
I ugle-reden var beskeden kort og meget klar:

- Der er to ting, vi skal i anden halvleg. Læg pres på deres bagkæde og skyd udefra.

- Hvis vi har luft til det, og det har I, for ellers spillede vi ikke her, så løb med dem. De virker trætte, sluttede den karismatiske træner.

Spillerne var enige, og der blev givet håndslag.

I den anden lejr blev der også sagt to ting: Den ene var 'svenskerskalle', som er et udtryk for fighter-vilje og det andet var: læs nu den bane rigtigt!

Således var begge hold rustet til anden halvleg.

Der var mange gode dueller i kampen. (Foto: Henrik Schou)
Der var mange gode dueller i kampen. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Borupgårdskolen - Uglegårdsskolen

Pludselig var der mål
Denne gang kom hjemmeholdet absolut bedst fra start. Både Thorup og Højstrøm kom til et par chancer, og 'Uglerne' så lidt tunge ud. Kun energiske Jeppe Krogh og Osman Jakarkhil havde samme energi som i første halvleg. Det førte ikke til de store chancer til udeholdet, og det passede forsvars-klippen Asmus Agergaard glimrende.

Jeppe Krogh (i blå) spillede en stor kamp, men måtte vinke farvel til turneringen efter kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjaellandsyd TV: Skuffet anfører: Vi formåede ikke at komme tilbage

Som han sagde efter kampen:

- Jeg havde slet ikke troet på, at vi ville komme så langt, og nu lugtede det af en semifinale.

Kort tid efter blev det til mere end lugten. Fra kanten sendte Jakob Thorup bolden ind over midten. 'Tårnet' i målet fik ikke fat i den og var derefter fejlplaceret, da 'Mini-Mac' iskoldt satte den i nettet til 1-0 til Borupgård.

'Mini-Mac' satte bolden ind til 1-0, men der blev ikke jublet synderligt over scoringen. (Foto: Henrik Schou)
'Mini-Mac' satte bolden ind til 1-0, men der blev ikke jublet synderligt over scoringen. (Foto: Henrik Schou)

Så fulgte der lidt stillingskrig, og vi hørte en ivrig træner fra hjemmeholdet kommandere med sine spillere. En af kommandoerne forstod Asmus ikke helt, så han virkede lidt uforstående, men fik beskeden en gang til.

Asmus forklarede følgende:

- Der skete det, at når deres keeper sparkede bolden ud, og vores midtbanespillere ikke rørte bolden, før den ramte jorden, så hoppede den. Dermed blev den sværere for os at få fat. Så vi fik besked på at gå frem imod de høje bolde. Men samtidig skulle vi også holde os foran deres angribere. Så der blev jeg lidt forvirret.

Jakob Thorup sparkede endnu en bold i kassen og har nu scoret 14 mål i turneringen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Topscorer: Måtte ofre sig for sagen

Til sidst gik det hurtigt
Hvis Asmus var forvirret, var det ikke til at se. Uglegårdsskolen kom ikke med noget nyt, og i stedet slog hjemmeholdet sømmet i kisten ca. syv minutter før tid.

Igen var det Jakob Thorup, der lagde bolden ind fra venstrekanten. Den havnede hos 'Mini-Mac'. Han satte hovedet på, og hvis ikke Patrick Otto havde løftet sin arm temmelig højt, var der blevet mål.

Der blev i stedet dømt straffe, og det satte Jakob Thorup sikkert i kassen.

Se målet til 2-0 her:

Han virkede ikke spor kyst af 'Tårnets' tidligere bedrifter. 2-0 hjemmeholdet, og matheden bredte sig blandt de mange tilhængere, Uglegårdsskolen havde medbragt.

'Tårnet' blev passeret på straffe. (Foto: Henrik Schou)
'Tårnet' blev passeret på straffe. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Borupgårdskolen - Uglegårdsskolen

Drama til slut og så alligevel ikke
Der blev lidt dramatik i de sidste minutter. Et dumt og lidt klodset frispark fik Burhan Benli  fra Borupgårdskolen til at koge så meget over, at han endte med at modtage et gult kort.

Han fik ikke ros, da han blev modtaget af sin træner. Han skal nok lære at tænke lidt mere, end han handler. Kampen sluttede 2-0, så vi havde en tilfreds og glad stopper Asmus Agergaard til samtale efter kampen.

- Jeg er meget glad for at være nået hertil. Det troede vi sgu ikke på fra starten, men nu kører det bare.

- Efter sejrene over NGG og Espergærde, to rigtig gode hold, har vi fået banket så meget selvtillid ind i kroppen, at vi nu tror på, vi går hele vejen og napper den finalesejr.

Hør Asmus fortælle om kampen her:

Men om det kan blive virkelighed, afgøres i semifinalen i næste uge. De skal i hvert fald bruge flere sideskift, undgå dumme gule kort og så skal Valdemar Montell op i et helt andet gear, end det han præsterede i dag. Han blev op til flere gange decideret overløbet af de store drenge fra Uglegårdsskolen, som nok spillede alt for lidt på kanterne.

Drengene fra Vitaskolen kunne juble over sejren i finalen. Foto: Ernst van Norde Nyheder Sådan gik finalerne i Odense

1 af 2 Der blev gået til stålet i opgøret. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Borupgårdskolen er klar til semifinalen efter et tæt opgør med 'Uglerne'. (Foto: Henrik Schou)