TV: Bredgaard og co. klar til kredsfinalen

Gik i udbrud: Sofie Bredgaard hamrede tre mål i kassen og sikrede Frederiksborg Byskole en plads i kredsfinalen

Sofie Bredgaard var suveræn i kredssemifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Bredgaard var suveræn i kredssemifinalen. (Foto: Henrik Schou)

Begge hold i kredssemfinalen havde et imponerende CV. Frederiksborg Byskole med den flotte målscore på 42-3 og Ådalens Skole fra Frederikssund med en score på 23-0. Begge hold var noteret for fire kampe.

Med to så fremragende præstationer var et givet. Et af holdene blev nødt til at give sig, for der er kun plads til et af holdene i kredsfinalen.

Desværre var der som optakt til kampen gået dommerged i det, forstået på den måde, at der slet ikke var sat dommer på.

I kulissen blev der taget kontakt til en dommer i Fredensborg, kendt i disse kredse som Jørgen 'FIFA''. Han tilbagelagde turen fra Fredensborg til Hillerød og var klar til kamp i dommeruniform på under en halv time. Sover Jørgen 'FIFA' med dommertøjet på? Godt gået og kampen var dermed reddet til at kunne spilles i dag.

Se kampfakta her.

Udeholdet bedst fra land
Ådalens skole startede bedst, og efter tre minutter havde Sofie Bertelsen det første skud på mål. Byskolen tog herefter initiativet. Efter 10 minutter fik man så lige en forsmag på, hvad Byskolen er god til.

Der blev kæmpet hårdt om midtbanen. (Foto: Allan Gade)
Der blev kæmpet hårdt om midtbanen. (Foto: Allan Gade)

Erobring af bolden på midtbanen af Kamilla Karlsen, et par fornuftige træk med bolden, aflevering i tide til Matilde Fischer, et træk mere og videre til dagens 'killer' Sofie Bredgaard. Hun tog et træk uden om en modspiller, og bolden blev sat ind i målet i det lange hjørne.

En af de episoder, hvor man ærgrer sig over ikke at kunne vise det igen og igen, men der var ingen TV på. Det gælder om at være til stede og nyde sådan et mål. Et dejligt klassemål og Byskolen førte hermed med 1-0.

Ådalen var absolut til stede i første halvleg og havde flere chancer. Indtrykket var en lige kamp, men man fornemmede dog en lidt højere kvalitet i spillet fra Byskolens side.

I pausen skulle Byskolens træner Hans Andersen ikke nyde at sige noget til sine spillere. Han valgte at koncentrere sig om sin madpakke, for som han sagde:

— Jeg skal ikke have klinket noget. Pigerne kan godt selv. Et forkert ord og jeg risikerer, at motivationen ryger.

— Se bare. Nu snakker de om, hvem der skal på mål i anden halvleg. Vi risikerer, at den nyudpegede målmand går hjem, hvis det er mig, der udpeger hende, så lad dem selv finde ud af det.

Træner Hans Andersen havde bestemt ikke lyst til at blande sig i pausesnakken. (Foto: Allan Gade)
Træner Hans Andersen havde bestemt ikke lyst til at blande sig i pausesnakken. (Foto: Allan Gade)

Dermed står tilbage, at holdet i bund og grund klarer sig selv og er selvstyrende med anfører Kamilla Karlsen ved roret.

Fuld kontrol hos Kamilla Karlsen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: 'Styrmand Karlsen' sprang et landshold over

Målmanden ville ud i marken på ny
Thea Brich, der var målmand i første halvleg udtalte:

— Vi skifter målmand. Vi skal have afgjort den kamp, så Katrine Fischer går på mål og jeg skal op og score. Katrine står på mål til dagligt i klubben, så det bliver hun nødt til.

Altså kamp for at komme ud i marken at spille. Det har længe været for kedeligt at stå på mål hos Byskolen.

Kort ind i anden halvleg blev det 2-0 til Byskolen. Sofie Bredgaard scorede direkte på hjørnespark

Se det flotte mål her:

Efter ca. tre minutter mere gjorde Sofie det igen. Hun skabte selv målchancen ved at afdrible tre modspillere. Selvom hun kom lidt langt ud i venstre side, sparkede hun bolden sikkert i mål til 3-0.

Inden Byskolens piger havde fået armene helt ned efter scoringen til 3-0, gik Ådalens Freja Djuurhus imidlertid igennem Byskolens forsvar og endte med at putte bolden stille og roligt ind over målstregen. Så stille at selv en snegl havde haft chancen for at stoppe den, men i mål kom den. Byskolen havde lige fået et signal om at bevare og sikre koncentrationen.

Midt i halvleg blev Thea Brich nedlagt, men det så Jørgen 'FIFA' ikke. Til gengæld tog Thea så sagen i egne hænder og bragte Byskolen endeligt i kredsfinalen med et godt skud til slutresultatet på 4-1.

Dagens store profil Sofie Bredgaard var glad og stolt over at få lejlighed til at udtale sig til Ekstra Bladet Skolefodbold efter at være kommet sikkert over i omklædningsrummet og dermed væk fra den halve pelikan, der blæste over HGIs baner i Hillerød:

1 af 2 Sofie Bredgaard er nu oppe på 14 mål. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Sofie Bredgaard var suveræn i kredssemifinalen. (Foto: Henrik Schou)