TV: Brød forbandelsen

Endelig: For første gang er Kornmarkskolen videre til fjerde runde

De sortklædte fra Kornmarkskolen brød endelig tredjhe-runde-forbandelsen. (Foto: Jørgen Jakobi)
De sortklædte fra Kornmarkskolen brød endelig tredjhe-runde-forbandelsen. (Foto: Jørgen Jakobi)

Dommeren havde knapt nok fløjtet af på Skævinge Stadion, før den opsatte højttaler med en decibel på et godt stykke over 100 bragede udover spillerne med 'We are the Champions' for at fejre drengens sejr på hele 5-0 over Hillerødsholmskolen. Det var en sejr hele holdet brændte efter.

Bedst udtrykt af Patrick Christiansen efter kampen:

— Vi plejer altid at ryge ud i tredje runde, men i dag vandt vi sgu. Dejligt!

Se kampfakta her

Mål og uheld
Dejligt var der også på lægterne før kampen. Der var opsat musikanlæg, og nogle ivrige pigefans viste deres evner frem som dansepiger.

Stort fremmøde på lægterne. (Foto: Jørgen Jakobi)
Stort fremmøde på lægterne. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

De sortklædte Kornmarksspillere overfaldt gæsterne inden disse havde opdaget, at kampen var fløjtet op. Hillerød-spillerne nåede stort ikke over midten de første 15 minutter, som blev umådelig dyrebare for udeholdet. Efter 10 minutter var det Emil Sønnicksen, der bragte hjemmeholdet foran 1-0 og minuttet efter ramlede Hillerød-keeperen Julius sammen med en modspiller og han faldt til jorden som en groggy bokser. 

Julius er helt groggy. (Foto: Jørgen Jakobi)
Julius er helt groggy. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Han måtte hjælpes fra banen og blev erstattet af Emil Hansen. Denne nåede dårligt at røre bolden, før han kun nåede at få hånden på et hovedstød fra Oscar Greibe.

Kort tid efter  kom Julius humpende tilbage i målet, men han så ikke frisk ud. Alligevel kæmpede han sig igennem resten af kampen. Han kunne ikke forhindre mål nummer tre, sat ind af Nicklas Jørgensen.

Se også: TV: Skarpe Sofie

Se også: TV: 'Styrmand Karlsen' sprang et landshold over

Vågnede op
Så var det som om Hillerød-drengene vågnede op. De ville ikke ydmyges og de spillede glimrende i resten af halvlegen, og kom til mange oplagte chancer, men evnen til at få bolden bag den hvide kridtstreg indenfor målrammen, magtede de ikke. Og for at gøre ondt værre opfangede Kris Bay en halvkikset aflevering og strøg igennem og gjorde stillingen til 4-0, blot fem sekunder før der blev blæst til pause.

Træneren fra Hillerødsholmskolen var ikke tilfreds. Drengene fik klar besked.

— Hvor var I henne det første kvarter? For inde på banen var I ikke.

— Det var meget bedre til sidst, og vi kunne sagtens have fået et par mål. Gå nu og gør det bedre.

Det lovede drengene, og de holdt det.

Kamp om bolden. (Foto: Jørgen Jakobi)
Kamp om bolden. (Foto: Jørgen Jakobi)

Se også: TV: Scoring på hjørne afgjorde kampen

Se også: 'Kornene' høstede sejren

Kampen ændrede karakter
Udeholdet moslede på og allerede i første minut fik Philip Merkovic en friløber. Men denne chance og en masse tilbud, blev kun til chancer og gode forsøg, for de havde stadig ikke evnen til at få bolden i kassen. Kampen spidsede til og dommeren måtte et par gange løfte pegefingeren og mane til besindighed.

Bedst som alle troede at kampen ville ende med 4-0, smed hjemmeholdet pludselig flere folk frem og de nåede at score til 5-0.

Et resultat der på ingen måde giver et retvisende billede af kampen. Den var langt mere jævnbyrdig, men måltavlen lyver ikke, og Hillerødsholmskolem måtte tage imod en sviende lussing på 5-0.

Se også: TV: Stor sejr, men offside-problemer

Se også: TV: På kanten af offside

Lettet og glad
Ekstra Bladet Skolefodbold talte med Kornmarkskolens solide stopper, Patrick Christiansen, efter kampen:

— Jeg er meget lettet og meget glad. Vi er aldrig i min tid kommet forbi tredje runde, så vi var så nervøse for, at vi også i dag skulle forlade denne turnering.

— Men vi brød forbandelsen, og nu tror jeg vi kommer videre, for i næste runde skal vi møde Hundested. Dem har vi banket hver gang, så den vinder vi helt bestemt, sluttede en glad Patrick, der boltrer sig på det lokale U-19 hold i Skævinge.

Patrick Christiansen efter kampen. (Foto: Jørgen Jakobi)
Patrick Christiansen efter kampen. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Nu skal Hundested altså lige vinde over Helsinge Realskole først, og hvis de gør det, er jeg sikker på, at Hundested har en helt anden mening om den sag. Det vil tiden meget snart vise.