TV: Brunt blev helt

Sikker præstation: Sara Brunt leverede den afgørende redning

Hjemmeholdet på jagt efter bolden. Foto: Allan Gade
Hjemmeholdet på jagt efter bolden. Foto: Allan Gade

Èt af fredagens opgør udspillede sig mellem pigerne fra Ny Fredensborg Skole/Vilhelms Ro og Hillerødholmskolen, og begge mandskaber stod over for deres første kamp i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Se kampfakta her.

Og hjemmeholdets træner, Christian Anker, var ganske fortrøstningsfuld forud for fredagens kamp, da han har flere dygtige spillere på holdkortet.

- Jeg har nogle virkelig gode spillere på holdet i år, og særligt keeper Sara Brunt er én af vores helt store profiler, sagde han forud for kampen.

Hillerødsholmskolens trænerteam, som bestod af Kasper og Tine, gjorde også opmærksom på fire-fem spillere fra deres mandskab, der kunne præstere seværdighed fodbold og således stå for underholdningen.

Satte sig på kampen
Efter en jævnbyrdig start med chancer til begge mandskaber overtog hjemmeholdet dog mere og mere af spillet. I første halvleg blev der ikke rigtig brug for Sara Brunt kvaliteter, da der var en absolut overvægt af spil og chancer til hjemmeholdet. Her var det særligt Freja Vestfred, Sara Brag og Amalie Bak, der gjorde sig bemærket.

Værternes Sarah Brag i kamp om bolden. Foto: Allan Gade
Værternes Sarah Brag i kamp om bolden. Foto: Allan Gade

Se også: Hanen galede højt

Hul på bylden
Men efter 20 minutter kom der på bylden, da Freja Vestfred bragte værterne i front efter en sikker scoring. At det kun stod 1-0 til hjemmeholdet ved pausen, skyldtes da også godt forsvarsspil. Her var det specielt Line Pedersen og Mille Thomsen, der sørgede for at holde værterne fra fra fadet.

I pausen fortalte hjemmeholdets keeper, Sara Brunt:

- Jeg har været med til DBU’s landsholdssamlinger for U15-holdet. Jeg kunne godt tænke mig at gå den vej som keeper. Vi er flere på målmandsposten, der konkurrerer indbyrdes. Det er lidt i mod mig, at jeg kun er 1,67, men vi får se, hvordan det går, fortalte Sara Brunt.

Ti minutter inde i anden halvleg øgede Freja Vestfred til 2-0, og vurderet ud fra spil og chancer var det absolut fortjent, at hjemmeholdet fik bragt sig på 2-0.

Hjemmeholdets dygtige keeper, Sara Brunt. Foto: Allan Gade
Hjemmeholdets dygtige keeper, Sara Brunt. Foto: Allan Gade

Se også: TV: Skarpheden manglede

Vendte på en tallerken
Men så tog kampen en uventet drejning, og overraskelserne væltede pludselig ind ad døren

Inden da skal det lige nævnes, at gæsternes Mille Thomsen havde indtaget en mere offensiv rolle i anden halvleg, efter hun spillede i forsvaret i første halvleg. Og hun sørgede for at sætte gang i gæsternes offensiv.

Reduceringen kom efter en lang bold frem til udeholdets Ida Madsen, der fik reduceret til stillingen 2-1. Nu var spændingen pludselig tilbage i opgøret, selvom værterne havde domineret hele kampen.

Lidt senere blev succesen gentaget. Igen blev der sendt en lang bold frem i banen - denne gang var det Sidse Vestergård, der modtog den, hvorefter hun scorede sikkert til 2-2 uden chance for keeper Sara Brunt. Dermed var der udlignet til 2-2, og det blev også resultatet i den ordinære spilletid.

Se også: Indskifter blev helten

Brunt på pletten
Det betød, at kampen måtte afgøres på straffespark, og her scorede Hillerødholmskolen kun en enkelt gang ud af fem mulige, hvor Sara Brunt nappede gæsternes sidste spark. I mellem tiden scorede hjemmeholdet på to af deres og vandt derfor kampen med cifrene 4-3. De er dermed videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor Frederiksborg Byskole venter.

Se Sara Brunt redde gæsternes sidste straffespark:

Kritisk profil
Efter kampen fik Ekstra Bladet Skolefodbold en kommentar fra Freja Vestfred, der påpegede holdets træthed.

- Efter vi var kommet foran 2-0, begyndte det at knibe med kræfterne, og flere af spillerne begyndte at hænge lidt. Jeg regner med, at der er årsagen til, at Hillerød kom tilbage i kampen. De udnyttede det rigtig godt, sagde hun og fortsatte:

- Det var Sara (Brunt), der afgjorde straffesparkskonkurrencen for os, da hun også tog deres sidste spark. Det varede dog lidt, før det gik op for os, at vi havde vundet, afsluttede hun.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Ny Fredensborg Skole/Vilhelms Ro - Hillerødholmskolen, 4-3 (efter straffe)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Freja Vestfred, Ny Fredensborg Skole/Vilhelms Ro
Line Pedersen, Hillerødholmskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Mille Thomsen, Hillerødholmskolen