TV: 'Den Gule Fare' klar til Odense

Målmandsfejl gav matchbold: Borupgård blev klar til finalen efter mål direkte på frispark i den forlængede spilletid

Borupgårdskolen er klar til finalen efter forlænget spilletid i semifinalen. AC Horsens bærer til dagligt øgenavnet 'Den Gule Fare', men i semifinalen lavede de gule fra Borupgård stormløb mod Peder Lykkes mål. De har derfor fortjent navnet efter opgøret. (Foto: Henrik Schou)
Borupgårdskolen er klar til finalen efter forlænget spilletid i semifinalen. AC Horsens bærer til dagligt øgenavnet 'Den Gule Fare', men i semifinalen lavede de gule fra Borupgård stormløb mod Peder Lykkes mål. De har derfor fortjent navnet efter opgøret. (Foto: Henrik Schou)

Drengene fra Borupgårdskolen tog imod gæsterne fra Peder Lykke Skolen i semifinalen i perfekt fodboldvejr. Solskin, 13 grader, let vind og en fantastisk kulisse med masser af larmende tilskuere rundt om banen, udgjorde rammen om den sidste af drengenes semifinaler.

Se kampfakta her.

Se alle de fede fotos fra kampen her.

Læs om optakten til kampen her.

Selvtilliden var i top
Begge mandskaber var da også topmotiverede og sejrssikre inden kampen.

Peder Lykke Skolens Tunc Tiryakioglu udtrykte sig således:

- Vi er det bedste hold, og det er os, der skal til Odense. Vi har ikke forberedt os på, hvem vi skal møde i dag, men vi ved, hvad vi kan og slår dem alle sammen!

Holdkammerat Hassan Hussein supplerede:

- Vi vinder ALT, også finalen, for vi er de bedste i Danmark!

Hjemmeholdets Frederik 'Strømfordeleren' Højstrøm var ligeledes klar i mælet:

- Vi har haft optimal forberedelse til i dag, og vi har masser af spillere at tage af. Truppen er meget bred, vi er klart det bedste hold. Derfor vinder vi 2-0!

Mathias Virkelyst gik forrest og hamrede sit hold på vinderkurs med drømmemålet til 1-0. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Finale-hugget fra 'Gårdejeren'

Nyheder Galleri: Borupgårdskolen - Peder Lykke Skolen

Borupgårdskolen dannede cirkel inde første fløjt. (Foto: Henrik Schou)
Borupgårdskolen dannede cirkel inde første fløjt. (Foto: Henrik Schou)

Hjemmeholdet kom bedst i gang
Dermed var der lagt i ovnen til en fight mellem to meget offensive hold, og kampen kunne reelt kunne gå begge veje. Mr. Skolefodbold havde dog udråbt Peder Lykke Skolen til at være storfavorit.

Med et par minutters forsinkelse på grund af en langsom linjevogter, kom kampen igang. Hjemmeholdets Jakob Thorup og Frederik 'Strømfordeleren' Højstrøm tog straks initiativet.

Inden der var spillet et helt minut, kombinerede de to flot i højresiden og førstnævnte var tæt på at komme fri af forsvaret, men Tugay 'Kaptajnen' Turan var trukket med hjem og fik reddet kastanjerne ud af ilden. Et øjeblik efter var Hassan Hussein ved at komme i problemer, men fik for næsen af Jakob Thorup sendt bolden ud af banen.

Tugay var syg i semifinalen og havde svært ved at få vejret. (Foto: Henrik Schou)
Tugay var syg i semifinalen og havde svært ved at få vejret. (Foto: Henrik Schou)

  Lukas Oliver spillede en flot kamp i Borupgårds forsvar. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Forsvarskrumtap: Vi er de to makkere

Lauge gik forrest
Nu ville gæsterne også lege med. Peder Lykke Skolens angriber Lauge Persson, som i øvrigt er en gudbenådet fodboldspiller, når han koncentrerer sig om fodbolden og ikke alt muligt andet, fik et frispark ca. 25 meter fra mål. Lauge tog selv frisparket, men bankede bolden lige ind i hænderne på Borupgård-keeper Andreas Foged.

Det skal da nævnes, at Lauge Persson i semifinalen gik forrest for sit hold, koncentrerede sig 100 procent om fodboldspillet og var en super indpisker til blandt andet pausesnakken. Sådan Lauge!

Peder Lykkes Lauge Persson forsøgte at gå forrest for sit hold i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Peder Lykkes Lauge Persson forsøgte at gå forrest for sit hold i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

Kort efter satte Peder Lykkes Frederik Jensen et angreb i gang på midten af banen. Med flotte og hurtige afleveringer fik Jensen med hjælp fra Tunc Tiryakioglu og Troels Poulsen pludselig oceaner af plads, men Andreas Foged i målet var på plads og fik reddet det ellers velkvalificerede skud fra Peder Lykke-spilleren.

Efter otte minutter fik Mathias 'Mini-Mac' Christensen i en hård nærkamp med Hassan Hussein et frispark på midten af gæsternes banehalvdel. Dagens i særklasse bedste spiller Mathias Virkelyst lagde herefter en høj bold lige ind i skallen på Larwin Nerway, der fejlvurderede boldens hastighed, så hans hovedstød gik langt over mål.

Mathias Virkelyst var uden tvivl banens bedste spiller. (Foto: Henrik Schou)
Mathias Virkelyst var uden tvivl banens bedste spiller. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Borupgårdskolen - Peder Lykke Skolen

Kommunikationen manglede
I denne periode af kampen var hjemmeholdet mest i boldbesiddelse og gæsternes bageste mand Marius Hansen havde stort besvær med at holde de offensive gule trøjer væk fra eget straffesparksfelt. Lauge Persson prøvede flere gange at skabe noget offensivt, men hver gang var der ingen hjælp at hente fra holdkammeraterne.

Kaptajn Tugay Turan råbte da også:

-Jeg kan mærke i nervøse allesammen. Få det nu smidt væk!

Men der var ingen bevægelse på Peder Lykke-holdet, de offensive takter der tidligere i turneringen havde kendetegnet holdet var skubbet op på eneste angriber, Troels Poulsen, som var en skygge af sig selv hele kampen igennem. 'Ludi' med de fikse og frække afleveringer var nærmest usynlig, 'Kaptajnen' Turan var syg og havde ikke luft til en 10 meter-sprint, og når samtidig det sikre kort i forsvaret Claudio Bach har en dårlig dag, lovede det ikke godt for de hvid-klædte Amagerkanere.

Efter 10-12 minutter med hjemmeholdet som det dominerende hold uden det dog kom til chancer, var 'Kaptajnen' efter 28 minutter tæt på at komme fri til afslutning i Andreas Fogeds straffesparksfelt. Men netop som Tugay skulle til at afslutte, løb han tør for kræfter, så det kom der intet ud af.

Stillingen var derfor 0-0 ved pausen.

Fornuftige ord i pausen
I pausen fik gæsterne sig en god snak. 'Kaptajnen' tog naturligvis ordet:

- Få nu den nervøsitet væk!

Lauge Persson forsatte med de kloge ord:

- Hør her, venner. Vi møder et hold i dag, der er lige så godt som vores hold. Det er derfor, vi er i problemer. Desuden dribler vi alt for meget, og vi presser ikke på. Det skal laves om til anden halvleg!

I Borupgård-lejren tog træner Lars Dalsborg ordet:

- Vi spiller fint og holder os til konceptet. Nu skal vi prøve, om ikke vi kan få slået boldene ned i mellemrummet mellem midtbane og forsvar. Så vi bliver endnu farligere end i første halvleg, og vi er bedre end dem!

Jakob Thorup mente da også:

-Vi spiller lidt langsomt i dag, men der er godt knald på tacklingerne og vi fighter hårdt!

Lars Dalsborg havde lagt den rigtige taktik for hjemmeholdet. (Foto: Henrik Schou)
Lars Dalsborg havde lagt den rigtige taktik for hjemmeholdet. (Foto: Henrik Schou)

Lars Dalsborg havde lagt den helt rigtige taktisk før semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Taktikken lykkedes

Skruede op for tempoet
Gæsterne gav bolden op til anden halvleg og prøvede straks at lægge et pres. Efter to minutter var det tæt på at blive til noget, da hjemmeholdets Victor Ullits faldt i bolden, så Tugay Turan og Lauge Persson i fællesskab kunne kombinere sig ned imod hjemmeholdets mål.

Men lige som Tugay skulle til at spille Lauge helt fri i feltet, nåede Asmus Agergaard ned og fik losset bolden væk fra farezonen.

Nu skruede Borupgård-spillerne op for tempoet, og det kunne gæsterne ikke være med på. Efter 37 minutter slap Frederik 'Strømfordeleren' Højstrøm fri i højre side. Omgående og med stort overblik lagde han kuglen ind i feltet, hvor Mathias Virkelyst kom flyvende og flugtede bolden et pænt stykke forbi mål. Denne chance var startskuddet til en stor-offensiv fra hjemmeholdet, og det var ikke meget, gæsterne havde bolden.

Bare et minut efter tog 'Strømfordeleren' sig af et frispark. Det lagde han med millimeters præcision ind i bøtten på Mathias Virkelyst, der i helt fri position headede bolden lige på Hani El-Fadeli i Peder Lykke-målet. Kæmpe chance og kæmpe redning!

Tugay 'Kaptajnen' Turan var ikke sig selv i semifinalen grundet sygdom. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: 'Kaptajnen' slukøret og ærgerlig

To minutter efter skabte 'Strømfordeleren' selv plads i højre side, skar omgående ind i feltet og hamrede bolden over mål fra en spids vinkel. Stormvejret var ikke ovre endnu, for yderligere et minut senere spillede den evigt arbejdsomme 'Mini-Mac' Mathias Virkelyst helt blank i det lille felt. Virkelyst satte dog bolden i sidenettet og endnu en stor chance forspildt.

Thorup skabte evig uro
Det var ikke meget, man så til gæsterne i den modsatte ende af banen. De få gange 'Kaptajnen' og Troels Poulsen kom i nærheden af hjemmeholdets mål, stod Asmus Agergaard og Lukas Oliver klar og pillede pynten af dem.

Den evigt bold-jagtende Jakob Thorup skabte hele anden halvleg store problemer for Marius Hansen og Claudio Bach i Peder Lykke-forsvaret. Når Thorup lige fik et hvil, tog 'Strømfordeleren' over i sin højre side og 'Mini-Mac' i sin venstre side og opretholdt på denne måde det stadigt voldsomme pres.

Jakob Thorup (her i duel med Tugay Turan) var en evig trussel imod udeholdet. (Foto: Henrik Schou)
Jakob Thorup (her i duel med Tugay Turan) var en evig trussel imod udeholdet. (Foto: Henrik Schou)

Syv minutter før tid var det uhyre tæt på et føringsmål til hjemmeholdet. Jakob Thorup spillede fikst 'Mini-Mac' helt fri omkring straffesparkspletten. 'Mini-Mac' gjorde det eneste rigtige og afsluttede hårdt og fladt mod mål. Hani El-Fadeli måtte da også hive en guldredning op for at forhindre en føring til hjemmeholdet.

Minuttet efter eksploderede stadion i jubel, da Jakob Thorup fra ca. 20 meter sendte et missil afsted mod mål. Hani kunne ikke andet end at se bolden ramme underkanten af overlæggeren, ned på mållinjen og videre ud til 'Mini-Mac', der let kunne sende kuglen i nettet. Kæmpe forløsning! Men ak! Linjevogteren havde flaget oppe, og dommeren dømte korrekt off-side.

Udeholdet tæt på til sidst
Hjemmeholdet lod sig ikke slå ud og fortsatte presset. 'Mini-Mac' sendte et hjørnespark flot ind i feltet og ved bageste stolpe stod Mathias Virkelyst fri, men sparkede endnu en gang forbi.

De hårdt pressede Peder Lykke-drenge holdt stand og var faktisk i dommerens overtid ganske tæt på at tyvstjæle sejren, da anfører Tugay 'Kaptajnen' Turan headede på mål, da Lauge smed et hjørnespark ind i panden på ham. Men Andreas Foged i Borupgård-målet havde ikke tænkt sig at give finalebilletterne væk uden kamp, så han måtte helt ud i fuld længde og redde bolden på målstregen. Det havde ikke været fortjent, hvis gæsterne var løbet med sejren her.

Den ordinære tid sluttede 0-0, og det kunne Peder Lykke være bedst tilfreds med.

Den sikre spilstation og anfører Frederik 'Strømfordeleren' Højstrøm var nu brugt op efter en ihærdig arbejdsindsats og gik ud med krampe i begge ben. Det gav i starten af den forlængede spilletid lidt uro for Borupgård-drengene.

Burhan Benli var sendt på banen med friske ben i stedet for anføreren, men Burhan virkede ikke helt klar på opgaven, og derfor overtog gæsterne nu spillet.

Der var da heller ikke spillet mere end to minutter, før Tunc Tiryakioglu fik vristet sig fri og kun endnu en kongeredning fra Andreas Foged forhindrede gæsterne i at bringe sig foran.

Andreas Foged havde mange vigtige redninger i opgøret. (Foto: Henrik Schou)
Andreas Foged havde mange vigtige redninger i opgøret. (Foto: Henrik Schou)

Et skud langt over mål fra Lauge Persson var eneste chance i resten af første halvleg af den forlængede spilletid.

Drømmekasse gav føringen
De sidste 10 minutter af den forlængede spilletid var igen med 'Strømfordeleren' på banen. Burhan Benli var igen taget ud, og stabiliteten var omgående tilbage på Borupgård-holdet.

Straks tog netop indskiftede Varldemar Holze initiativet og strøg afsted på venstre-siden og det i sådan en fart, at Claudio Bach kom for sent med sin tackling på Holze. Frispark lige uden for straffesparksfeltet og gult kort til Claudio med ni minutter tilbage på uret.

Efter 75 minutter tog Mathias Virkelyst sig at et frispark på banens midte. Virkelyst tog dog fejl af den nyligt opståede medvind og satte kuglen lige ind i hænderne på Hani i målet.

Hani gav sig god tid til at varme bolden. Han gik ud til kanten af sit straffesparksfelt, hvor han sparkede kuglen højt op på banen. Men pludselig lød dommerens fløjte! Hani havde været uden for sit straffesparksfelt med bolden i hånden. Der var dermed frispark til hjemmeholdet et giftigt sted på selv stregen til feltet.

Alle Peder Lykke-spillerne var nu nede i eget straffesparksfelt og danne mur foran Hani og målet. Mathias Virkelyst lagde bolden til rette og med største selvfølgelighed smækkede han kuglen i kassen til 1-0 føring uden chance for keeperen. Fortjent føring og Borupgård på finalekurs.

Lykkelig for den sene scoring
I de sidste minutter nåede 'Strømfordeleren' da også at redde sig et gult kort, da han var ved at trække trøjen af Tugay 'Kaptajnen' Turan.

'Strømfordeleren' måtte ud med et gult kort før sidste fløjt. Tåbeligt! (Foto: Henrik Schou)
'Strømfordeleren' måtte ud med et gult kort før sidste fløjt. Tåbeligt! (Foto: Henrik Schou)

Kort efter kunne den udmærkede dommer fløjte kampen af, og jublen kunne bryde løs. Borupgårdskolen er klar til finalen i Odense på næste torsdag.

Få helt styr på finalen her.

Jakob Thorup ville da også gerne fortælle efter kampen:

-Det er superdejligt, at vi nu er i finalen. Jeg følte, vi havde lidt problemer i dag, men det er dejligt, at vi gik videre alligevel.

- Begge hold havde nogle store chancer, og jeg tør ikke spå om, hvilken vej det var gået, hvis vi ikke havde scoret på det frispark kort før tid. Det bliver så fedt at spille finalen, nok især for det unge drenge, vi har med. Det bliver kæmpe stort.

- Vi skal bare holde det her niveau, så vinder vi også på torsdag.

Drengene fra Vitaskolen kunne juble over sejren i finalen. Foto: Ernst van Norde Nyheder Sådan gik finalerne i Odense

Hør Jakob Thorup fortælle om semifinalen:

1 af 2 Der var mange dueller i opgøret. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Borupgårdskolen er klar til finalen efter forlænget spilletid i semifinalen. AC Horsens bærer til dagligt øgenavnet 'Den Gule Fare', men i semifinalen lavede de gule fra Borupgård stormløb mod Peder Lykkes mål. De har derfor fortjent navnet efter opgøret. (Foto: Henrik Schou)