TV: 'Dronningen' bag finaleplads

Majestætisk overblik: Landsholdsspilleren Lærke Dreyer førte igen Hedegårdsskolen til sejr

Lærke Dreyer viste igen igen sin sublime teknik frem i semifinalen. Foto: Henrik Schou
Lærke Dreyer viste igen igen sin sublime teknik frem i semifinalen. Foto: Henrik Schou

SOLRØD STRAND (Ekstra Bladet): Lærke 'Dronningen' Dreyer er stjernen for Hedegårdsskolen. Hverken medspillere, modspillere, tilskuere eller presse er i tvivl - Lærke Dreyer ejer midtbanen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Deraf kælenavnet 'Dronningen'.

Igen i semifinalen var Lærke Dreyer afgørende for Hedegårdsskolen, der fik fightet sig videre til finalen i Odense efter en 1-0 sejr over Uglegårdsskolen i Solrød.

Sejren burde reelt have været et par mål større, men for en gang skyld svigtede 'Dronningens' koldblodighed foran mål på to afslutninger, som blev placeret direkte i favnen på Thea 'Skurken' Landgraf.

Galleri: Uglegårdsskolen - Hedegårdsskolen

Afdribler modstanderne
Til gengæld viste Lærke Dreyer igen og igen klassen i Hedegårdsskolens bølgende angrebsspil, hvor U16-landsholdsspilleren sugede bolden til sig, afdriblede to-tre modstandere og sendte kuglen videre til en holdkammerat eller forsøgte en afslutning. Det er næsten som at se landsholdsangriberen Nadia Nadim i aktion. Hun står heller aldrig stille, når bolden er i nærheden.

Al offensiv nerve for Ballerup-pigerne går ganske enkelt igennem Lærke Dreyer, der så skal finde ud af, hvordan bolden skal fordeles videre frem ad banen. Sådan var det også i torsdagens semifinale, men den lektie havde Uglegårdsskolen læst på.

Konstant var der to modstandere om Lærke Dreyer, der kvitterede med at afdrible dem begge, men når tredje eller fjerde modstander stødte op på Dronningen, blev det for meget af det gode, og Uglegårdsskolen vandt bolden. Oftest når forsvarskrumtappen Astrid Dobel satte sin tackling ind.

- Det er lidt frustrerende at blive mandsopdækket af så mange modstandere, men jeg har været vant til det i Ekstra Bladet Skolefodbold. Fire direkte modstandere blev for meget, og der manglede måske nogle bedre løb foran mig, sagde Lærke Dreyer.

Lærke snørede gang på gang flere af hjemmeholdets spillere. Men der lå hele tiden en ny spiller klar til at tackle 'Dronningen'. Foto: Henrik Schou
Lærke snørede gang på gang flere af hjemmeholdets spillere. Men der lå hele tiden en ny spiller klar til at tackle 'Dronningen'. Foto: Henrik Schou

TV: Kaptajnen trådte i karakter

Lukket motorvej
Stjernespillerens forsigtige analyse er fuldstændig spot on. Højre side i Hedegårdsskolens offensiv var helt væk kampen igennem, og kun når backen Frida Belmadani skød med frem, opstod der en sjælden spilmulighed.

Den lukkede motorvej i højre side gjorde netop, at 'Uglerne' konstant kunne afsætte tre-fire piger til at stoppe 'Dronningens' fremmarch.

- Der mangler måske lidt i højre side, og man kan godt blive lidt irriteret over det, men det er bare op på hesten igen. Til gengæld fandt jeg fint ind i samarbejdet med Bolette Kofod, som jeg også kender fra vores klub BSF, sagde Lærke Dreyer.

Det var da også de to BSF-piger, der stod bag afgørelsen i semifinalen. Efter 20 minutter driblede 'Dronningen' igen to modstandere og trak ind i feltet, hvor hun fik fyret et hårdt skud modsat, som 'Skurken' ikke kunne gøre andet ved end at parere. Det havde Bolette Kofod forudset, så venstre kanten sparkede problemfrit føringen i hus - en føring, der aldrig kom i fare.

- Det er en del af taktikken, at Bolette og jeg skal finde sammen og kreere noget, når nu vi kender hinanden så godt. Men det hjælper jo ikke noget, vi kun spiller i venstre side, så det skal vi nok tale lidt om inden finalen, sagde Lærke Dreyer.

Blikket er konstant rettet imod bolden. Foto: Henrik Schou
Blikket er konstant rettet imod bolden. Foto: Henrik Schou

Se karakterer fra semifinalen - og stem selv

Dronning med græs på knæene
Det er tydeligt at høre på Lærke Dreyers udtalelser, at hun ikke er en Dronning, der giver sine undersåtter ordre i øst og vest eller lader hoffet gøre al arbejdet for sig. Nej, Dronning Dreyer er ikke den verbale leder, men hun er til gengæld heller ikke bange for at få græs og hudafskrabninger på knæene.

Som tidligere nævnt er hun stjernen, det ved alle. Men skal man helt til tops i Ekstra Bladet Skolefodbold skal man turde stille sig frem i rampelyset og tage ansvar. Evnerne har hun, det kan enhver se, men i finalen skal Lærke Dreyer for alvor vise, hvorfor hun er blandt de tre bedste pigespillere, der har optrådt i årets turnering.

- Jeg er ærgerlig over mine afslutninger i dag, men ellers synes jeg faktisk, vi spiller godt. Jeg får også selv skabt en del under svære forhold. Det ligger nok bare ikke til mig at være højtråbende, men jeg bidrager i stedet med at få ro på spillet ved at holde på bolden og køre den rundt. Jeg vil meget gerne sætte mit aftryk på finalen, som bliver en kæmpe oplevelse, lød det fra Dronningen af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hedegårdsskolen skal torsdag op mod Stjernevejskolen fra Hedensted i årets finale.

Hør 'Dronningen' fortælle om kampens enlige mål:

 

Jublen brød løs, da Bolette Kofod sparkede det afgørende mål ind. Foto: Henrik Schou
Jublen brød løs, da Bolette Kofod sparkede det afgørende mål ind. Foto: Henrik Schou