TV: 'Dronningen' sidder solidt på tronen

Gyldne støvler: Landsholdets Lærke Dreyer afgjorde igen et drama

Lærke 'Dronningen' Dreyer viste igen prøver på det fantastiske boldøje og en teknik langt over de andres. Foto: Henrik Schou
Lærke 'Dronningen' Dreyer viste igen prøver på det fantastiske boldøje og en teknik langt over de andres. Foto: Henrik Schou

BALLERUP (Ekstra Bladet): Lad mig starte med at beklage. Jeg skyder hver dag i slutspillet på, hvem der går videre. Ud fra kredsfinalerne i efteråret sætter jeg procenter på hvert holds chance for at nå semifinalen. Det er gået mere end godkendt i de første fem kvartfinaler. Stillingen er nemlig 5-0 i mit favør.

I dagens kvartfinale mellem Hedegårdsskolen og Højdevangens Skole havde jeg givet hjemmeholdet hele 75 procent chance for at gå videre. Den var nærmest hjemme allerede før det første fløjt.

Uha, det var en forbier fra mine fingre. Det kom slet, slet ikke til at holde stik. Jo, Hedegårdsskolen vandt. Men gæsterne fra Amager spillede en fin kamp og havde forberedt sig godt på at dække profilerne op og ødelægge deres spil. Og så havde hjemmeholdet en skidt, skidt dag på kontoret og lignede især før pausen en flok forvirrede miniputter.

Galleri: Hedegårdsskolen - Højdevangens Skole

Tunge favoritter
Højdevangen spillede igen uhyre primitivt på deres tre gode spillere, hvor Agnes Svane i forsvaret stod godt i vejen, og så havde de Freja Petersen og Marisa Ranthe på toppen. Det var egentlig det. Igen ingen midtbane. At det skulle vise sig at være nok til at genere de tårnhøje favoritter, det er ganske enkelt bare ikke godt nok af hjemmeholdet, som burde kunne kvase et hold som Højdevangen med deres hurtige kombinationer, overblik og bedre teknik.

Sådan skulle det ikke gå. En kneben 2-0-sejr blev hevet hjem. Det var aldrig sket uden Lærke 'Dronningen' Dreyer. Holdets ubetinget største profil, som også afgjorde kredsfinalen tilbage i november med sine to scoringer.

- Vi manglede den gejst fra kredsfinalen. Måske fordi vi var gjort til så store favoritter af Ekstra Bladet. Og så fordi vi jo slog de forsvarende mestre ud i kredsfinalen. Så troede vi, det værste var overstået på en måde, forklarer Lærke om den dramatiske 3-2-kamp mod Frederiksborg Byskole.

Måske har det hæmmet en smule, men det er ingen undskyldning for at spille på den måde. Der manglede løb i hullerne uden bold, fight og ikke mindst kommunikation. Fordi vi spillede på kunst, skal man altså ikke være så stille som på et museum!

Både langs græsset og i luften viser 'Dronningen' fremragende teknik. Foto: Henrik Schou
Både langs græsset og i luften viser 'Dronningen' fremragende teknik. Foto: Henrik Schou

TV: Heldige Hedegård

Langt fra niveau
- Første halvleg manglede vi det hele. Gejst, lyd og bare alt. Det kørte bare ikke. Vi spillede kun lange bolde lige som dem, lyder den ærlige analyse fra Lærke.

- De dækkede os godt op og havde et stærkt sammenhold. De havde bedre styr på det end os. Især nede i forsvaret.

Lærke Dreyer spiller selv i den lokale klub BSF på U18-DM-holdet sammen med Bolette Kofod ude på kanten. Også derfor burde de have sat sig langt bedre igennem og ikke mindst fysisk være mange hestehaler foran. Bolette spillede en stærk kredsfinale, hvor hun lagde op til alle tre kasser. Men kvartfinalen går næppe over i hendes historiebog. Hun satte stort set ikke en støvle rigtigt og var lysår fra det normale niveau.

Sammenspillet mellem de to klubkammerater har tidligere smadret forsvar efter forsvar, da de normalt nærmest i blinde kan finde hinanden i høj fart og drive gæk med de fleste. Heldigvis har vi minderne om det, for vi fik det ikke at se i kvartfinalen. Tavse var de også begge. En gåde at være vidne til på sidelinjen.

- Bolette og jeg har meget at tale om før semifinalen (torsdag 20.april). Den var helt gal i dag, slår 'Dronningen' fast.

Bolette Kofod spillede en flot kredsfinale, men kvartfinalen glemmer hun nok gerne hurtigt. Foto: Henrik Schou
Bolette Kofod spillede en flot kredsfinale, men kvartfinalen glemmer hun nok gerne hurtigt. Foto: Henrik Schou

Mr.Skolefodbold: De vinder mandag

På vej til USA
De snakke er en super god ide. Men dem kommer de til at have i fly og lufthavne.

- Vi skal til Dallas i USA med klubben. Det er et stort stævne, og så er der lidt sightseeing også. Vi glæder os helt vildt, fortæller Lærke og fortsætter:

- Programmet for semifinalen passer os rigtig, rigtig godt. For vi kommer nemlig først hjem om tirsdagen efter påske (18.april). Så det er rimelig heldigt, vi kan nå at være hjemme, og vi lige kan nå at slippe af med den værste jetlag.

Hedegårdsskolens piger kan prise sig lykkelige for, at de to første semifinaler ligger vest for Storebælt. For uden Bolette i den vante form og især Lærke ville det se mere end sort ud. Turen til USA har betydet, at Lærke ikke er med i den kommende samling med landsholdet, hvor det er blevet til to kampe i rødt og hvidt.

En tur til USA og semifinalen i verdens største skoleturnering trumfer vist også en enkelt dag med de øvrige talenter i landet!

Lærke Dreyer blev forståeligt nok dækket solidt op. Foto: Henrik Schou
Lærke Dreyer blev forståeligt nok dækket solidt op. Foto: Henrik Schou

TV: Kantspiller: Vi ses i finalen

Kriller i maven
Trods det at have prøvet meget, har der alligevel været lidt kriller i maven.

- Vi har aldrig været nervøse før en kamp. Men i dag var det lidt anderledes. Det her med at være så store favoritter, det kunne man godt lige mærke, da vi stod og skulle trække lod med dommeren.

- Frida fra vores hold stod og rystede, så der var virkelig nerver på hos nogle. For mange var det jo den største kamp, de har prøvet at spille, forklarer Lærke.

Hendes egen scoring (nummer 15 i alt) samt assist til nummer to direkte på hjørnespark kom efter mange forgæves forsøg, der ikke var blevet til noget. Hjemmeholdet kom mere med frem efter pausen og pressede på, primært fordi Lærke lykkedes med mere. Det lignede, at NU skulle der ske noget, så hun tog det hele i egne støvler.

Det siger 'Dronningen' selv om scoringen:

Dårlig dag
Stortalentet kan også mærke presset på skuldrene:

- Under opvarmningen tænkte jeg på det. At der ligger et særligt pres på mig, når jeg spiller på så højt niveau til hverdag, og jeg har spillet landskampe også.

Der er på ingen måde noget praleri eller forsøg på at hævde sig selv, når Lærke taler. Hun er bare bevidst om sin rolle, hvilket også er helt afgørende fremover. Kun ved netop at være bevidst og klar til at træde ind i den rolle, kan der skabes resultater.

- Hvis jeg har en dårlig dag, så har alle en dårlig dag.

Mere klart kan det ikke siges. Det er fremragende formuleret af matchvinderen.

Lærke ligger i græsset efter alene at have tørret fire modspillere og sat bolden ovre i venstre side. Foto: Henrik Schou
Lærke ligger i græsset efter alene at have tørret fire modspillere og sat bolden ovre i venstre side. Foto: Henrik Schou

Forståelig jubel efter den livgivende 1-0-scoring. Foto: Henrik Schou
Forståelig jubel efter den livgivende 1-0-scoring. Foto: Henrik Schou

ZOOM: Hedegårdsskolen - Højdevangens Skole

Stille stjerne
'Dronningen' vil dog gøre alle en stor tjeneste, hvis hun i semfinalen - og en eventuel finale - gik endnu mere frem og viste vejen for de andre. Holdets anfører var tavs under hele kampen, ingen råbte og fordelte spillet. Det betød igen et stort hul på midtbanen og ALT for ofte ingen at spille bolden til. Det er børnelærdom, at der hele tiden skal være mindst to spillere at aflevere til, det var der meget sjældent.

Den rolle bør Lærke Dreyer tage på sig, alle vil med sikkerhed lytte til hende. Hun er stjernen, det ved alle. Skal man helt til tops, skal man turde stille sig frem i rampelyset og tage ansvar. Evnerne har hun, det kan enhver se. Og troen:

- Nu tager vi lige det sidste skridt med og snupper billetterne til finalen. Den dag er vores kalender helt fri, vi har god tid og vil så gerne over til Odense og spille finale!

Hedegårdsskolen har stolte traditioner med Ekstra Bladet Skolefodbold. Hele fem finaler er det blevet til, siden starten på verdens største skoleturnering tilbage i 1961. Pigerne er en sølle semifinale fra at notere skolen for finale nummer seks. Den spilles 27.april.

Det kan vist kaldes hovedspil. Foto: Henrik Schou
Det kan vist kaldes hovedspil. Foto: Henrik Schou

'Svanemærket': Vi skal holde vores aftaler
 
Skøn jubel over semifinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Henrik Schou
Skøn jubel over semifinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Henrik Schou