TV: Eline fra femte på banen

Fuld kontrol: Flot skolefodbold-debut af Eline Andersen i sikker 5-0-sejr

Eline på banen. Foto: Jørgen Jakobi
Eline på banen. Foto: Jørgen Jakobi

Mens de to pigehold fra Måløvhøj Skole og Kildegårdskolen gjorde sig klar til deres opgør, løb Eline rundt i sort trøje og jonglerede med en bold. Da alle de øvrige piger fra Måløvhøj Skole havde hvide trøjer på, spurgte vi hende, om hun var en del af holdet.

Se kampfakta her

Går i femte
- Ja, jeg er med i dag, sagde hun med et stort smil.

- Det er første gang, jeg skal spille skolefodbold, og jeg glæder mig.

Eline går kun i femte klasse , så der var indhentet tilladelse fra forældrene. Udtagelsen var nemlig sket her til morgen, da træneren havde modtaget et par afbud.

Eline havde styr på det med at jonglere:

Da kampen gik i gang, blev det hurtigt klart, at hjemmeholdet Måløvhøj var det bedste hold. De pressede på og satte dermed udeholdet under pres fra starten. Kildegårdskolen prøvede ihærdigt med et par omstillinger, men det havde keeperen i Måløvhøjs mål luret. Sofie Godtved var vaks til at komme godt ud i marken og blev ofte brugt som spilstation af holdets sikre forsvarsklippe - anfører Emilie Larsen.

Det var da også hjemmeholdet, som med et mål af Mie Langthaler kom foran efter 11 minutter.

Gang i målene
Kort tid efter opstod der klumpspil  foran udeholdets mål, og under dette kom en forsvarsspiller til at ramme bolden så uheldigt, at den via målpige Frederikke Kristiansen gik i mål til 2-0.

Frederikke blev så hårdt ramt, at hun desværre måtte forlade banen. Det kunne godt ligne en mindre hjernerystelse.

Frederikke forlader banen. Foto: Jørgen Jakobi
Frederikke forlader banen. Foto: Jørgen Jakobi

I stedet gik Julie Strøm på mål, og der måtte så foretages en hurtig indskiftning. Af med overtrækstrøjen og ind på banen.

Vikaren Julie klarede opgaven til et rent 12-tal. Hende kunne Kildegård ikke score på.

Frederikke på banen igen
Heldigvis kom holdets førstekeeper så meget til hægterne, at hun kunne komme tilbage i kampen og fortsætte. Hun lod sig ikke mærke med uheldet og spillede videre med samme energi og mod, som før hun blev ramt af bolden.

Men hun kunne dog ikke forhindre Astrid Mygind at bringe hjemmeholdet foran 3-0, som var resultatet ved pausen.

Da anden halvleg startede, fik debutanten Eline Andersen endelig lov til at komme på banen. Hun fik et par gode krammere undervejs, og hun spillede en flot anden halvleg med mange gode afleveringer. Selvfølgelig var hun med sin mindre fysik end de ældre modstandere ikke den, der vandt flest nærkampe, men hun viste bestemt potentiale til at komme på holdet igen.

Anfører Laura Nyborg fra Kildegårdskolen. Foto: Jørgen Jakobi
Anfører Laura Nyborg fra Kildegårdskolen. Foto: Jørgen Jakobi

Flere mål kom
Men spillet i anden halvleg dalede lidt i kvalitet. Varmen blev for voldsom, og hjemmeholdet jagtede ikke de svære bolde. Sejren var hjemme, mente man.

Det var den bestemt også, og der blev da også lavet to mål mere, så kampen endte 5-0 til Måløvhøj Skole, der på denne måde fik begge sine hold videre i turneringen - begge med sejre på 5-0.

De mange tilskuere var tilfredse og trissede tilbage til de alt for varme klasselokaler, men de kan måske se frem til endnu en dejlig dag på kunstgræsset, hvis de lokale helte igen får hjemmebane og skal optræde på fodboldbanen.

Hør interview med Eline: