TV: Et flot punktum

Afklaret: Anfører Frederik Kjærgaard gav alt i kredsfinalen

Frederik Kjærgaard leverede en fin præstation i hjemmeholdets forsvar. Foto: Henrik Schou
Frederik Kjærgaard leverede en fin præstation i hjemmeholdets forsvar. Foto: Henrik Schou

Fredag formiddag tog Trørødskolen imod Hedegårdsskolen i kredsfinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. De to drengehold var begge opsat på at vinde og gav tilskuerne en underholdende kamp.

Det var dog gæsterne, der konstant var et skridt foran. Hele tiden haltede hjemmeholdet lidt efter. Derfor var det fortjent, da Berk Aydin bragte udeholdet foran. Værterne fik spillet sig ind i kampen, og de havde også nogle fornuftige muligheder, der bare ikke blev udnyttet. I stedet lukkede Nicklas Petersen til sidst kampen til slutresultatet 2-0.

Dermed er Hedegårdsskolen nu kvartfinale-klar.

Hedegårdsskolen klar til kvartfinalen

Accepterede nederlaget
Hos hjemmeholdet var anfører Frederik Kjærgaard naturligt skuffet over nederlaget, men han var samtidig meget fattet og roste modstanderen.

- Det er super ærgerligt. Nu var vi kommet så langt, så vi ville gerne have gået hele vejen. Men vi mødte et rigtig godt hold, som var bedre end os. Det må vi bare acceptere, sagde Frederik efter nederlaget.

Trørødskolen var oppe imod et stærkt hold, men de havde alligevel et par muligheder, som man skal score på, hvis man vil vinde. Det var også Frederiks opfattelse.

- Vi havde nogle få chancer, som vi kunne have scoret på, og det kunne have ændret kampen. De scorer på deres, vi scorer ikke på vores, lød det fra anføreren.

Frederik Kjærgaard (th.) var fokuseret i samtlige 60 minutter. Foto: Henrik Schou
Frederik Kjærgaard (th.) var fokuseret i samtlige 60 minutter. Foto: Henrik Schou

ZOOM: Trørødskolen - Hedegårdsskolen

Skulle bruge fysik
Frederik var egentlig fint tilfreds med holdets indsats, men kampens indledning kunne godt have været bedre.

- I starten har det andet hold meget bolden, og vi er meget under pres. Løbende kommer vi mere ind i kampen og får brugt vores fysik i vores dueller, sagde Frederik.

Netop det med at sætte sig igennem fysisk var noget, de havde snakket om hos hjemmeholdet.

- Vi havde snakket om, at de var mindre end os, og vi skulle matche dem på fysikken.

- Lige i starten gik det ikke så godt med vores gameplan, men til sidst kørte det rigtig godt, sagde kaptajnen.

Holdet ændrede også lidt taktik i pausen, hvor der blev satset lidt mere på tempo i højre side, men det gav ikke rigtig pote.

Galleri: Trørødskolen - Hedegårdsskolen

Styrmanden i forsvaret
Frederik bærer med stor autoritet anførerbindet og forsøger at sætte meget af spillet op. Nede fra forsvaret har han et godt overblik og kan styre sine tropper.

- Jeg er styrmanden nede i forsvaret. Jeg skal dirigere mine spillere i forhold til presset og så få spillerne til at holde deres hoved højt og aldrig give op, lød det fra kaptajnen.

Forsvarsspilleren udfyldte rollen godt i kampen og blev også belønnet med en fidusbamse for sin indsats. Han var da også fint tilfreds med sit eget spil.

- Jeg havde god lyd i dag. Jeg spillede også en god kamp og vandt mine dueller. Jeg skal gå forrest, og det gjorde jeg, sagde Frederik.

TV: Overraskede med fysikken

Et flot farvel
De seneste tre år har Frederik spillet med i Ekstra Bladet Skolefodbold, men i kredsfinalen spillede han sin sidste kamp i turneringen. Selvom nederlaget var bittert, så mente Frederik, at det var et flot punktum.

- Det er rigtig ærgerligt, men ellers en fed måde at slutte af på. For et par kampe siden slog vi skolerekorden, og det er fantastisk, sagde Frederik om afskeden med turneringen.

I denne sæson kan Frederik se tilbage på mange flotte kampe, men specielt en kamp imod Bagsværd Kostskole har gjort indtryk.

- Vi er aldrig kommet så langt før. Vi møder sportsklasser rundt omkring på forskellige skoler. Vi slår Bagsværd Kostskole ud, som var udråbt som favoritter, hvad mere kan man sige, huskede anføreren tilbage.

Turneringen betyder rigtig meget for Frederik, og han var meget tilfreds med den måde, tingene foregår på.

- Det er helt vildt så meget, Ekstra Bladet gør ud af det. Fede interviews, fede kampe og fedt setup, lød det fra Frederik.

Med en plads i kredsfinalen har Frederik og resten af holdet også god grund til at være stolte over deres præstation i årets turnering.

Hør fra anføreren her:

KAMPFAKTA

Resultat:

Trørødskolen - Hedegårdsskolen, 0-2

Målscorere:

0-1: Berk Aydin (18.)

0-2: Nicklas Petersen (57.)