TV: Et mål var nok

Tæt duel: Klarede akkurat frisag

Det blev et meget tæt opgør, hvor gæsterne trak det længste strå. Foto: Preben Krøldrup
Det blev et meget tæt opgør, hvor gæsterne trak det længste strå. Foto: Preben Krøldrup

Pigerne fra Gistrup Skole og Gug Skole i Aalborg havde sat hinanden stævne på en dag, hvor efterårsvejret virkelig havde meldt sin ankomst.

Begge hold havde vundet deres første kampe meget markant. Værterne hev en 7-0 sejr i land, hvorimod Gug Skole vandt hele 11-0. Det var således meget forventningsfulde piger, der var klar.

Inden kampens start spurgte vi et par af pigerne, hvilke forventninger de havde til kampen.

Her kunne værternes Julie Mandrup oplyse:

- De klart forventede at hive sejren i land. Vi mangler godt nok Christine Lundin, der er på lejrskole. Andre tager så over, hvor vi hjælper hinanden, lød det fra Julie.

Gæsternes keeper Mie Engstrøm fortalte, at hun havde glemt sine målmandshandsker, hvorfor hun lånte et par murehandsker

- Vi ved godt, det bliver en tæt kamp, men vi vil altså videre i turneringen. Gejst og vilje er derfor vores varemærke, sagde Mie.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Afgjort fra pletten

Svære forhold
Kampen startede op i solskin, hvor den orkanagtige vind samtidig gjorde det mere end svært for pigerne at styre spillet. Værternes Thea Poulsen tilspillede sig en stor mulighed efter ca. fem minutters spil, uden det dog kastede en scoring af sig. Efterhånden som tiden gik, var det så Cecilie Holst fra Gug Skole, der viste sit gode blik for spillet. Cecilie fik blandt andet et godt indlæg fra venstre flanke, som hun dog ikke formåede at få det optimale udbytte ud af.

Værterne forsøgte atter at få spillet presset frem på midtbanen, men det var yderst svært. Ikke kun spillemæssigt men også fordi sluserne åbnede sig på vidt gab, hvor det på et tidspunkt næsten var umuligt at se, hvad der foregik mellem kridtstregerne. Pigerne kæmpede dog videre upåagtet af de store vejrmæssige udfordringer.

Som halvlegen skred frem, stod det dog klart, at Gug Skole havde sat sig på midtbanen og derfra forsøgte at fordele spillet ud på flankerne. Her var blandt andet Julie Ingvardsen via sit enorme speed god til at slå nogle indlæg ind i feltet. Flere gange greb værternes keeper Emilie rigtig godt ind i spillet, eller også løb angrebene ud i sandet.

Når værterne nærmede sig udeholdets forsvarszone, ryddede Mia Randrup op på fremragende vis. Via sit gode blik for spillet og en rigtig god fysik, formåede hun gang på gang at stoppe værternes mere spinkle spillertyper.

Midt i halvlegen tilkæmpede værterne sig et hjørnespark, som havde fortjent en bedre skæbne.

Der var meget spil frem og tilbage på banen i opgøret, men skarpheden manglede hos begge mandskaber. Foto: Preben Krøldrup
Der var meget spil frem og tilbage på banen i opgøret, men skarpheden manglede hos begge mandskaber. Foto: Preben Krøldrup

Se også: TV: Straffe i vinden

Gæsterne i front
Omkring det 20. minut blev Cecilie Holst sendt af sted på højre flanke, hvor hun spurtede fra sine oppassere. Cecilie trak ind i banen, og da dun nåede buen uden for feltet, trykkede hun kanonen af med en styrke, så bolden endte inde bag en chanceløs keeper Emilie. En rigtig god aktion af Cecilie. Gug Skole førte hermed med 1-0.

Ud over de store vejrmæssige udfordringer, skete der ikke det helt store i den resterende del af 1.h. ud over, at Julie Ingvardsen fra udeholdet atter testede værternes keeper et par gange, uden det kastede yderligere scoringer af sig. Pausestillingen var således 1-0 til Gug Skole.

Pausesnakken hos værterne bød på, at spillerne skulle gøre følgende:

- Forsøg på presse spillet længere frem på banen. Brug hele banens bredde. Kom frem til nogle afslutninger. Her har vi ikke været gode nok, lød det fra hjemmeholdets lejr.

I den modsatte lejr var man rigtig godt tilfredse med det, pigerne havde præsteret i første halvleg, så budskabet var, at man skulle køre videre i samme spor.

Der var gang i pausesnakken. Foto: Preben Krøldrup
Der var gang i pausesnakken. Foto: Preben Krøldrup

Se også: Trak fra til sidst

Værterne pressede på
Det lykkedes for værterne at få lagt et større pres på udeholdet i starten af anden halvleg. Dog uden det kastede scoringer af sig. Kampen bølgede herefter frem og tilbage, hvor der opstod mange tilfældigheder. Yderligere forekom der mange spilstop, da bolden ofte endte uden for kridtstregerne. Til spillernes ros skal det siges, at alle kæmpede fortsat det bedste, de havde lært.

Mønsteret fra første halvleg var fortsat det samme, hvor udeholdets fysik klart kom dem til gode, når de tacklede eller erobrede bolden fra en af værternes mere spinkle typer.

Som halvlegen skred frem fornemmede man, at kampen kunne tippe til hver sin side, da værterne kastede flere spillere frem mod kampens afslutning. Udeholdets stærke midterforsvarer Mia Randrup var fortsat fremragende til at rydde op og bryde rytmen i værternes spil, så de ikke kom frem til de helt store afslutninger.

Det hele endte derfor med, at Gug Skole vandt 1-0 på det mål, Cecilie Holst scorede allerede i første halvleg. Der var naturligvis skuffelse i værternes lejr efter det smalle nederlag var en realitet. Samtidig kunne de ønske Gug Skole tillykke med sejren og deres videre færd i turneringen.

Se også: Fløj videre

Hør hvad Gistrup Skoles anfører Tilde Kvist sagde efter kampen: