TV: Familiehemmelighed gav billet til kredsfinale

Stolte traditioner: Pigerne fra Lindehøjskolen satte trumf på og kørte en 3-1 sejr hjem

Der blev gået til stålet i kredssemifinalen. (Foto: Jonas Vestergaard)
Der blev gået til stålet i kredssemifinalen. (Foto: Jonas Vestergaard)

Grydemoseskolen tog imod gæsterne fra Lindehøjskolen. Hjemmeholdet var i stærkeste opstilling. Keeper Maria Villum var tilbage efter karantæne og centerforsvar Nicoline Møller efter sygdom.

Derudover havde holdet fantastisk opbakning i ryggen fra fangrupperingen 'Tsunami Espergærde', der vokalt satte sig på lyd kulissen.

'Tsunami Espergærde' bakkede flot op. (Foto: Jonas Vestergaard)
'Tsunami Espergærde' bakkede flot op. (Foto: Jonas Vestergaard)

Holdet fra Lindehøjskolen havde inden kampen vist skræmmende styrke i deres forrige sejr. Specielt angrebsmakkerparret Victoria Boskovski og Kia Falkengaard var brandvarme, begge med et hattrick i bagagen.

Se kampfakta her.

Store familietraditioner fulgt op
Det var udeholdet, der lagde bedst ud. Lindehøjskolens hurtige offensiv fik ved aggressivt pres gentagende gange stresset modstanderens forsvar. Allerede efter fire minutters spil udmøntede dette sig i scoring.

Maria Villum forsøgte at spille bolden ud, men en kikset førsteberøring gjorde, at Victoria Boskovski kunne score et af karrierens letteste mål.

Victoria Boskovski i jubel over scoring. (Foto: Henrik Schou)
Victoria Boskovski i jubel over scoring. (Foto: Henrik Schou)

Godt fem minutter senere var Victoria igen på spil. Efter en lang bold var hun pludselig alene igennem og sådan en mulighed skal man ikke give en spiller, der stråler af selvtillid. Koldblodigt gjorde Victoria Boskovski det til 2-0 med sin 14. scoring ved denne turnering.

Victoria er så heldig at spille på samme hold som sin tvillingesøster Katarina, der med syv mål i turneringen også ved hvor målet står. Fodboldspillet er da også noget, de har haft tæt inde på livet i familien.

TV: To sæt tvillinger = to hattrick

TV: Søsterkage

— Vores farfar har spillet på landsholdet som målmand, det er Benno Larsen, udtalte Victoria Boskovski.

— Og så er der også Nicolai Larsen, der står på mål AaB, supplerede søster Katarina.

Hør tvillingerne forklare om familiehemmeligheden:

Velsmurt kontramaskine
Efter 2-0 scoringen vågnede Grydemoseskolen op og satte sig på begivenhederne. Det blev dog aldrig rigtig tæt på i første halvleg.

I pausen snakkede hjemmeholdet om, at der skulle flere afslutninger til, specielt topscorer Amalie Skaarby var ivrig.

— Bare skyd på mål, så skal jeg nok følge den op, kommanderede Amalie.

Skyde, det gjorde Amalie. Allerede to minutter inde i anden halvleg sendte hun et godt skud mod mål, men træværket tog fra. Efterfølgende havde hun et meget velbehandlet hovedstød, som Lindehøj keeper Karla Dinesen måtte vippe til hjørne.

Kollektivet ikke nok

Grydemosepigerne satte konstant Lindehøjskolen under pres. Kun fortrinligt forsvarsspil af Laura Høier og anfører Anna Tang gjorde, at deres hold stadig var foran.

Grydemoseskolen pressede på efter pausen. (Foto: Jonas Vestergaard)
Grydemoseskolen pressede på efter pausen. (Foto: Jonas Vestergaard)

Det lykkedes dog holdet fra Espergærde at få reduceret. Ffter lidt klumpspil fik Kaisa Aagaard mast bolde ind over stregen, og holdet satsede offensivt. Det skal man bare passe på med over for Lindehøjskolen, der har et kontramonster i Kia og Victoria.

Kort før slutfløjtet lukkede og slukkede Kia Falkengaard ved flot, at bringe sit hold på 3-1. Dermed kan Lindehøjskolen se frem til hård opgave, når Frederiksborg Byskole venter i kredsfinalen.

For meget overladt initiativ
I Lindehøjs bagerste kæde spillede specielt Laura Høier en stor kamp og lukkede flot ned for bomber Amalie Skaarby. Laura var også rigtig tilfreds efter kampen, specielt med indstillingen.

Laura Høier spillede en stor kamp. (Foto: Jonas Vestergaard)
Laura Høier spillede en stor kamp. (Foto: Jonas Vestergaard)

— Vi var alle sammen lidt aggressive til sidst, men vi kæmpede super godt igennem hele kampen, lød det fra Laura efter kampen.

I kredsfinalen skal Laura og resten af holdet fra Lindehøjskolen op imod Frederiksborg Byskole, der virkelig er et hold med kvalitet. For at det skal blive en sejr skal holdet ikke overlade ligeså meget initiativ til modstanderen, som de gjorde i dagens kamp. Mod et hold som Frederiksborg Byskole bliver det simpelthen straffet.

Både Boskovski-tvillingerne og Laura Høier ved da også godt, at det kræver hårdt arbejde, men alle er optimistiske og tror på sejr.

Hør mere fra Laura Høier her: