TV: Fik en røvfuld

Ville sende afbud: Gæsterne kunne kun stille 11 spillere til kampen

Sofie Ulrik (i blå) og resten af Virum Skole kørte let hen over gæsterne. Foto: Poul Gregersen
Sofie Ulrik (i blå) og resten af Virum Skole kørte let hen over gæsterne. Foto: Poul Gregersen

Tirsdag tog Virum Skole imod Bagsværd Kostskoles grundskoleafdeling i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Der var ikke gået tre minutter førend bolden lå i gæsternes mål, sat ind af Semilla Reher med et flot spark. Semilla havde fået bolden fra Ida Tobiasen, der her havde sin første, men ikke sidste assist. Hertil kom, at Ida selv kom på måltavlen.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Værter var favoritter
- Det er et afbudsramt hold, vi kommer med i dag, fortalte træner Christoffer fra Bagsværd Kostskoles Grundskole.

- Vi har kun 11 spillere til rådighed, og egentlig burde vi have sendt afbud, men heller ikke i næste uge ser det godt ud.

Virum Skole kom til kampen med en frygtindgydende målscore på 36-1 efter sejre på 9-0, 8-0, 8-1 og senest 11-0.

- Vi vil som tidligere fokusere på at få spillet ud over kanterne. Det er det, der har givet os mål, fortalte anfører Cecilia Knudsgaard inden kampen.

- Når vi mister bolden, skal vi være hurtige til at tilbagerobre den, så vi hurtigt får vendt spillet.

Viste stor skarphed

Kørt over fra start
Det var sjældent, at gæsterne kom op på hjemmeholdets banehalvdel. Men når de gjorde det, var det først og fremmest deres 10'er, Ida Trolle, der stod for det. Ida er en dygtig spiller, der i de tidligere kampe har scoret 11 gange. I første kamp scorede hun hele otte gange.

Hjemmeholdet havde deres at gøre med at dæmme op for hende.

Det blev 2-0 efter små ti minutter. Et flot 1-2-spil mellem anfører Cecilia Knudsgaard og Sofie Ulrik. Sidstnævnte fik bolden og stormede mod mål. Det så ud som, hun i målfeltet ville aflevere på tværs. Men en Bagsværd-støvle kom i vejen, bolden ændrede retning og gik i mål. Sofie fik målet.

Midt i halvlegen var holdet fra Bagsværd frit igennem, men afleveringen blev for lang, og hjemmeholdets målmand Oline Dam fik den til hjørne. Det fik gæsterne ikke noget ud af, men til gengæld kom der en hurtig omstilling. Virum Skoles Ida Tobiasen drev den frem i højre side, kom fri og sendte bolden ind over på tværs af målet. Nina Fink-Nielsen fik fat i den og scorede til 3-0.

Gæsterne forsøgte hele tiden at få noget spil i gang, men på intet tidspunkt blev de rigtig farlige. Dertil var hjemmeholdets bagkæde for stærk og gæsternes angreb for smalle. Der var for få spillere med fremme.

Fem minutter før pausen tog Sofie Ulrik et lang dribletur næsten fra midten af banen og sluttede med at sende bolden i nettet til 4-0, der var resultatet ved pausen.

Det var ikke en nem dag for gæsternes keeper. Foto: Poul Gregersen
Det var ikke en nem dag for gæsternes keeper. Foto: Poul Gregersen

Lukkede ballet før pausen

Tilfredse i pausen
- Vi spiller det spil, vi kan, indledte træner Keld Kristensen i pausen.

- Men vi skal være påpasselige med ikke at løbe væk fra vores pladser.

- Når Bagsværds 10'er, Ida Handreck, kommer, og hun er rimelig god, så skal vi være opmærksomme. Dels hvilke afleveringsmulighed hun har på midten, og dels at der sker en opbakning ved én mod én-situationer.

Også Ida Tobiasen, der spiller i højre side, kom ind:

- Når vi nu har prøvet at komme igennem i venstre side, og det ikke lykkes, så stop op, vend spillet og lad os begynde forfra i højre.

Der var mange tætte markeringer. Foto: Poul Gregersen
Der var mange tætte markeringer. Foto: Poul Gregersen

Gæster videre med máner

Udbyggede føringen
Det var gæsterne fra Bagsværd, der kom bedst ud til anden halvleg. Men efter kort tid stod der igen Virum Skole på kampen, og igen var det Ida Tobiasen, der var med i spillet.

Først fik hun med sit hurtige antrit, sublime teknik og gode overblik drevet bolden helt frem, hvorefter hun afleverede indenom og dernæst kombinerede med Cecilia Knudsgaard. Hun spillede Ida, der sendte bolden videre til Mathilde Bøttcher. Hendes skud var så hårdt, at målmand Laura Nielsen ikke kunne holde bolden, og så stod der 5-0.

Det tætteste, gæsterne var på at få et mål, var i det 36. minut, hvor der korrekt blev dømt frispark på kanten af feltet. Anna Kristiansens skud var lige lidt for højt og gik over målet.

Ved en af hjemmeholdets gode angreb, udfordrede Ida gæsternes anfører, Anna Kristiansen, der lavede et meget tydeligt straffespark. Anna måtte ud i ti minutter, og gæsterne var således kun ti spillere.

Ida tog selv sparket og scorede sikkert til 6-0.

Se Ida Tobiasens andet mål her:

TV: Vendte truende nederlag

Lukkede ballet
Fuld forståeligt var gæsterne nu så slidte, at de havde svært ved at dæmme op for de mange angreb, der blev iværksat af Virum Skole. Markeringerne blev løsere, og mens løbevilligheden måske nok var tilstede, så var kræfterne det ikke.

Det blev 7-0 efter 50 minutter ved Mathilde Bøttcher, og tre minutter efter blev det 8-0 ved Ida Tobiasen.

- Jeg fik bolden, blev retvendt og driblede direkte mod mål, fortalte Ida efter kampen.

- Dernæst var det så bare at drible udenom målmanden og sparke bolden i kassen.

Minuttet efter var Ida på pletten igen med en scoring til 9-0, og så gik det stærkt. Først til 10-0 og slutteligt til 11-0, hvor målmanden ikke kunne holdet Idas skud.

Målmand Laura Nielsen var som oftest prisgivet, og alligevel var hun den, der hele tiden forsøgte at holdet modet oppe på holdet.

- Vi kan nå det endnu, vi skal bare se at få scoret ét mål, råbte hun flere gange til sine medspillere.

Ida Tobiasen kunne fortjent være glad efter sejren og sine fem mål. Foto: Poul Gregersen
Ida Tobiasen kunne fortjent være glad efter sejren og sine fem mål. Foto: Poul Gregersen

TV: Trolles trylleri

Glade vindere
- Ja, det blev til fem mål i dag, konstaterede Ida Tobiasen efter kampen.

- Jeg har spillet sammen med vores anfører Cecilia Knudsgaard i mange år, og vi kender hinanden.

- Jeg vil helst spille på højre kant, som jeg gjorde i dag. De bedste bolde er dem, der bliver spillet i dybden, som jeg kan arbejde med. Men jeg har heller ikke noget imod at få den i fødderne for dernæst at vende.

Cecilia Knudsgaard og Ida Tobiasen var enige:

- Det er sjovt at være nået så langt i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det er nok det længste, vores skole er kommet indtil nu, lød det fra pigerne.

- Det er også dejligt at møde hold, vi ikke spiller mod til daglig. Selvom vi kender mange spillere hos vores næste modstander, Frederiksborg Byskole, så er det jo et hold, vi ikke møder til daglig.

- Når vi ser bort fra starten, så synes jeg, at vi spillede, som vi havde tænkt os, fortalte anfører Cecilia Knudsgaard efter kampen.

Virum Skole er nu nået til en af kredssemifinalerne i Sjælland Nord. Her skal de møde pigerne fra Frederiksborg Byskole, der sidste år var i semifinalen.

Hør Cecilia fortælle om kampen her: