TV: Fik ingen revanche

Udtur: Måtte igen se sig slået

Hjemmeholdet var hele tiden en tand foran gæsterne i opgøret. Foto: Søren Møller
Hjemmeholdet var hele tiden en tand foran gæsterne i opgøret. Foto: Søren Møller

Pigerne fra Hedegårdsskolen drømte om revanche fra sidste års nederlag på 4–0 til Stenløse Privatskole, som de nu skulle møde igen. Denne gang på udebane på kunstgræsset ved Ølstykke Stadion. Vejrforholdene var perfekte. Ni grader og næsten helt vindstille, så de to skoler havde de bedste forudsætninger for at afvikle kampen.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Fart over feltet
Det var da også to hold, der varmede ihærdigt op, så de kunne være klar fra start. Straks da dommeren fløjtede op, var der fuld fart over feltet. Nærkampe og masser af omstillinger så vi blev godt underholdt.

I det første kvarter var det med hjemmeholdet Stenløse Privatskole i teten. De var mest på bolden, og tabte de den, så var de hurtige til at generobre den, så gæsterne ikke rigtig kom i gang med deres ellers så kendte positionsspil.

Igen overtog hjemmeholdet det meste af spillet, og det var vel ikke helt ufortjent, at det kort før pausen var dem der kom foran. Dommeren tilkendte hjemmeholdet et frispark på kanten af feltet ude i højre side. Dette skulle anfører Amelie Wittenkamp tage sig af.

Amelie lagde an til at sparke bolden indover i stedet for at skyde på mål. Indlægget så ufarligt ud, men da bolden smuttede under foden på en Hedegårds forsvarer, blev det alligevel farligt. For det tog fusen på de fleste, men ved bagerste stolpe dukkede så den snu målræv Emma Hammelev op, og med sit kolde venstreben bragte hun Stenløse Privatskole foran med 1–0.

- Det var skønt at score til 1–0. Jeg vidste, at nu var vi på vej. Jeg vidste, det ville give os mere ro og mere gejst, udtrykte Emma Hammelev efter kampen.

Emma lavede et kæmpestort stykke arbejde, hvor hun var farlig i angrebet og som oftest med hjemme i forsvaret og hjælpe til på kanterne.

Der blevet gået til den i duellerne, og der var fart over feltet i opgøret. Foto: Søren Møller
Der blevet gået til den i duellerne, og der var fart over feltet i opgøret. Foto: Søren Møller

TV: Lærkerne fik hedeslag

Forsvaret stod godt
Men tit var der nu ikke brug for meget hjælp. For i forsvaret har Stenløse Privatskole Maja Nikolic, som er holdets store stjerne. Maja er her, der og allevegne. Hun rydder godt op i forsvaret, går med eller dribler selv fremad banen med bolden og er så uselvisk og har overblikket til at lægge en aflevering til en holdkammerat, der er mere fri.

Maja er dygtig til at sparke til læderet, og skulle man finde nogle mangler, så er der kun en. Maja er ikke så høj, så hun ville kunne dominere i duellerne i luften, men det kompenserer hun så for ved at placere sig retvendt og dække af, så modstanderen kommer til kort.

I pausen blev der heftigt lagt taktik af de to trænere. Hedegårdsskolen skiftede ud og satte Signe Christoffersen ind i angrebet i stedet for dygtige Malou Lykke. Malou kom dog hurtigt ind igen, for hendes arbejdsindsats kunne gæsterne ikke undvære.

Stenløses lærer sagde i pausen til pigerne:

- Nu holder I fast piger. Blev ved med at kæmpe, og hvis vi holder dem væk i de første fem minutter, ja så fører vi med 2–0 efter ti minutter, det lover jeg.

Få sekunder før hjemmeholdets scoring til 1-0. Foto: Søren Møller
Få sekunder før hjemmeholdets scoring til 1-0. Foto: Søren Møller

Ensidig affære

Afgjorde kampen
Denne magiske spådom kom dom ikke helt til at passe men næsten. For i det 13. minut af anden halvleg fik Stenløse et angreb i deres højre angrebs side, hvor lynhurtige Cecilie Bymark kom først på bolden, og med noget der lignede et indlæg strøg bolden ind over en sagesløs målmand Carla Magaard i gæsternes mål, og lærer Simone Lindahls spådom gik næsten i opfyldelse.

Nu skulle Hedegårdsskolen frem på banen for at få scoret mindst et par mål. Og når man angriber sådan, så giver det chancer i den anden ende, og på en af disse chancer fik lynhurtige Cecilie Bymark vristet sig fri af gæsternes forsvar, og med et følt spark fik hun scoret til kampen slutresultat 3–0 til Stenløse Privatskole.

Så pigerne fra Hedegårdsskolen må vente med revanche til næste år. Der får skolen til gengæld også et stærkt hold, for det er kun én af pigerne, der forlader skolen til sommer. Resten er at finde på holdet igen til næste års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Pigerne fra Hedegårdsskolen kæmpede det bedste de havde læst hele kampen i gennem og kan være stolte af deres indsats. De var bare oppe mod en bedre modstander.

Stenløse Privatskole skal nu møde Kratbjergskolen i kredssemifinalen. Der er deadline for aftale af kampen 20. november. Kredsfinalen i Sjælland nord spilles mandag 26. november. Datoen er fastlagt og kan ikke ændres.

Bedst fra pletten

Hør hvad Emma Hammelev fra Stenløse Privatskole sagde efter kampen: