TV: Finale-hugget fra 'Gårdejeren'

Smask: Mathias Virkelyst sendte et direkte frispark i kassen og sendte Borupgårdskolen i finalen

Mathias Virkelyst gik forrest og hamrede sit hold på vinderkurs med drømmemålet til 1-0. (Foto: Henrik Schou)
Mathias Virkelyst gik forrest og hamrede sit hold på vinderkurs med drømmemålet til 1-0. (Foto: Henrik Schou)

SNEKKERSTEN (Ekstra Bladet): Jublen brød løs på Snekkersten Idrætspark, da Mathias Virkelyst med få minutter tilbage af den forlængede spilletid, hamrede bolden i nettet på direkte frispark.

Ren glæde, eufori, lykke. Det strålede ud af de gulklædte drenge fra Borupgårdskolen, som nu for alvor kunne lugte finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Det var glæde hele vejen igennem. Jeg havde godt set, at deres mur stod lidt skævt, men jeg troede ærligt talt ikke, at jeg ville sætte den ind. Så da den gik ind, fik glæden bare frit løb, lyder det fra en glad matchvinder Mathias efter kampen.

Han kunne også tillade sig at slippe glæden løs. For hans frisparksmål blev til et vaskeægte finale-hug, da pladsen i finalen blev sikret med dette drøn.

Borupgårdskolen er klar til finalen efter forlænget spilletid i semifinalen. AC Horsens bærer til dagligt øgenavnet 'Den Gule Fare', men i semifinalen lavede de gule fra Borupgård stormløb mod Peder Lykkes mål. De har derfor fortjent navnet efter opgøret. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: 'Den Gule Fare' klar til Odense

Stærk defensiv
Inden dagens semifinale mod Peder Lykke Skolen havde Borupgårdskolens defensiv ikke været blandt de stærkeste. Blot to gange havde holdet formået at holde nullet og antallet af indkasserede mål var på 15 inden semifinalen.

Derfor var det måske lidt overraskende, at defensiven var Borupgårdskolens stærkeste kort i dag. Lukas Oliver og Asmus Agergaard var storspillende i bagerste kæde. Flere gange viste Lukas sig som en dygtig boldspillende forsvarer, som spillede sig ud af det første Peder Lykke-pres.

- Vi havde læst lidt op på dem. De havde nogle meget flotte resultater med og var målmæssigt bedre end os. Vi vidste, at vi skulle være stabile i defensiven og så vidste vi også, at det ville kunne lade sig gøre for os at putte den ind, fortæller matchvinder Mathias Virkelyst. Og han fik ret.

- Defensiven holdt rigtig godt i dag og det er en stor del af sejren. Offensivt manglede vi lidt, så defensiven var det stærkeste i dag. Vi skal have sat nogle angribere og nogle kanter mere i scene i den anden ende.

Lukas Oliver spillede et brag af kamp i forsvaret. Han udviste utrolig fin spilforståelse og var god til at sætte spillet i gang. (Foto: Henrik Schou)
Lukas Oliver spillede et brag af kamp i forsvaret. Han udviste utrolig fin spilforståelse og var god til at sætte spillet i gang. (Foto: Henrik Schou)

Karensmindeskolen blev klar til finalen med 1-0 over Kolding Realskole. Nu venter Borupgårdskolen i finalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord Så er drengenes finale på plads

Lukas Oliver spillede en flot kamp i Borupgårds forsvar. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Forsvarskrumtap: Vi er de to makkere

Nogle store drenge
Der blev nok lige sunket en ekstra gang hos nogle af Borupgård-spillerne, da modstanderne fra Peder Lykke Skolen kom på banen. De var generelt en del højere og bredere end hjemmeholdet, som havde en del fra 7. klasse med.

- Det var nogle store drenge, så vi skulle spille langs jorden. Vi kunne ikke regne med at vinde så mange dueller som vi måske er vant til. Vi skulle spille vores spil langs jorden og så vidste vi at scoringen ville komme, hvis vi var tålmodige.

Det fungerede langt hen ad vejen for hjemmeholdet. Når de fik spillet til at køre langs jorden, havde Peder Lykke svært ved at standse dem og det var tydeligt, at det var den rigtige måde at spille på for Borupgård. Trænerne huskede flere gange spillerne på det, hvis de begyndte at henfalde til lange bolde.

Mathias Virkelyst er derfor ikke naget af, at han og hans hold er modstanderne fysisk underlegne, for det har de et modsvar til.

- Vi er ikke selv de allerstørste alle sammen. Men det har vi været ude for før, hvor vi har klaret det. Vi spiller vores spil og det har lykkedes. Vi har gode spillere på holdet, lyder det fra midtbanemotoren.

Der var stor fysik til forskel i opgøret. Men det var drengene fra Borupgård sådan set ligeglade med. (Foto: Henrik Schou)
Der var stor fysik til forskel i opgøret. Men det var drengene fra Borupgård sådan set ligeglade med. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Borupgårdskolen - Peder Lykke Skolen

Den ramte han lige i...
Efter en nulløsning i den ordinære tid, gjorde de to mandskaber sig klar til forlænget spilletid. Her blev det heller ikke til scoring i de første ti minutter, men i anden halvleg af ekstra-tiden, skete det, der blev udslagsgivende.

Peder Lykke-keeper Hani Mekke, som havde disket op med to superredninger inden, fik fat i bolden i feltet og satte i løb, for at sætte spillet i gang. Men han trådte ud af feltet og dommeren kvitterede prompte med et frispark lige på kanten af feltet til hjemmeholdet.

Spændingen steg på lægterne. Nu skulle det være. Mathias Virkelyst tog opstilling ved bolden. Tidligere i kampen havde han slået to giftige indlæg, som Borupgård-spillere begge gange fik hovederne på, men på tavlen stod der stadig 0-0.

Mellem Mathias og målet var en mur af Peder Lykke-spillere. Men da Mathias gik til bolden, så han at den stod skævt, øjnede en mulighed i det korte hjørne og huggede til. Sekunder efter: jubel og eufori på Snekkersten Idrætsanlæg. Med højreskøjten havde Mathias sendt bolden i nettet til 1-0 og bragt Borupgårdskolen på finalekurs.

Se finale-hugget her:

- Det er fedt at være skolens helt lige i dag. Nu må vi se i finalen. Der må jeg prøve at se om jeg kan gentage det. Det kunne være en meget fed afslutning på skolen. Det er nu det skal være, hvis det skal være, siger matchvinderen om den fede følelse det var, at score dét mål, der sender skolen i finalen i verdens største skolefodboldturnering.

Lars Dalsborg havde lagt den helt rigtige taktisk før semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: Taktikken lykkedes

Den skal bare væk!
Peder Lykke Skolen kom til semifinalen med en knusende 6-0-sejr fra kvartfinalen i bagagen. Tugay 'Kaptajnen' Turan var fortsat småsløj og havde derfor stadig lidt problemer med luften. Han og holdkammeraterne kan dog ikke beskyldes for ikke at kæmpe i dag, selvom det kneb med at få spillet til at flyde. Det var ikke en god dag på kontoret for Amager-skolen.

Tugay var sløj i semifinalen. Det påvirkede i høj grad hans eget og holdets spil. (Foto: Henrik Schou)
Tugay var sløj i semifinalen. Det påvirkede i høj grad hans eget og holdets spil. (Foto: Henrik Schou)

Lauge Persson leverede et flot løbearbejde og spredte boldene ud til sine medspillere, men de hvidblusede fra Amager manglede den sidste skarphed - og at kunne overliste en velspillende Andreas Foged i Borupgård-målet.

I de døende minutter af den forlængede spilletid, fik Peder Lykke Skolen hjørnespark.

- Jeg tænkte: 'Alt skal væk! Den skal bare ikke i mål!’ Men der står vores defensiv også godt, og får bolden clearet. Og Andreas i målet har nogle gode redninger. Han stod rigtig godt, lyder det rosende fra Mathias.

Det havde været tyveri, hvis Peder Lykke Skolen havde spillet sig i finalen i dag. Hjemmeholdet var klart bedst. Men det var alligevel tæt på til sidst. 1-1 og det havde betydet straffesparkskonkurrence, hvor alt kan ske.

Tugay 'Kaptajnen' Turan var ikke sig selv i semifinalen grundet sygdom. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: 'Kaptajnen' slukøret og ærgerlig

Boks-til-boks
Mathias arbejdede stenhårdt på den centrale midtbane hos Borupgårdskolen. Han arbejdede både defensivt, offensivt og forsøgte at fordele boldene. Efter kampen var han tilfreds med sin egen præstation, men kan stadig godt se plads til forbedringer.

- Jeg synes det var en fin præstation. Jeg har både spillet bedre og dårligere kampe. Målet gør selvfølgelig at det bliver en bedre præstation, men jeg er tilfreds og synes jeg spiller en okay kamp.

- Jeg lykkes faktisk med mange af mine dueller i luften. Jeg lykkes også med at have en masse booldberøringer og får spillet den rundt. Min makker Victor ved siden af mig spiller også en god kamp og støtter mig hele tiden, så det var ikke kun en en-mands-præstation.

Han beskriver sig selv som en klassisk boks-til-boks-spiller, som arbejder begge veje mellem felterne. Men som hans træner råbte til ham flere gange i løbet af kampen: 'Gå selv, Mathias!'. Han burde måske køre sin egen chance noget oftere. Han har jo et godt spark, det beviste han i dag.

Mathias Virkelyst kæmpede igennem fra første fløjt. (Foto: Henrik Schou)
Mathias Virkelyst kæmpede igennem fra første fløjt. (Foto: Henrik Schou)

Tilbage i Odense
Efter semifinale-sejren på 1-0 gælder det nu finalen på TRE-FOR Park 28. april. For Mathias Virkelyst betyder det faktisk et gensyn med Odense, hvor han for nylig har været på prøvetræning i OB. Finalen i næste uge kan derfor vise sig som en oplagt mulighed for at vise sig yderligere frem.

- Ja, det ville nok være meget godt. Jeg ved ikke om de kommer og ser, men man kan da håbe. Så kender de mig jo nok, lyder det med et smil fra dagens helt.

Da snakken falder på selve finalen, bliver det sværere for den ellers veltalende og velovervejede Mathias, at sætte ord på følelserne.

- Det lyder helt vanvittigt og det er også vanvittigt. Det bliver en oplevelse og en fed kamp med fed stemning. Jeg er stolt af hele holdet.

Han har intet imod hvis Borupgårdskolen endnu en gang går ind til opgøret som underdogs. Det gør det bare endnu federe at vinde, siger han, mens han afslutningsvis giver besked om, at han tror på at han og holdkammeraterne går hele vejen.

Og allerede i oktober forudså han en god turnering: - Jeg tror på noget stort, lød det dengang.

Hør også Mathias fortælle om at være i finalen her:


1 af 3 Mathias blev tiljublet efter den sene scoring, men tog det selv temmelig roligt. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Der havde været et hav af chancer i begge ender, før Mathias sendte drømmemålet ind. Her er det Borupgård-keeper Andreas Foged med en klasse redning. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Mathias Virkelyst gik forrest og hamrede sit hold på vinderkurs med drømmemålet til 1-0. (Foto: Henrik Schou)