TV: For fjerde gang i træk

Gjorde det igen: Frederiksborg Byskole er atter i kredsfinalen

Gæsterne anført af topscoreren Sarah Tofft var skarpest på dagen og er i kredsfinalen for fjerde år i træk. Foto: Poul Gregersen
Gæsterne anført af topscoreren Sarah Tofft var skarpest på dagen og er i kredsfinalen for fjerde år i træk. Foto: Poul Gregersen

Kredssemifinalen i Sjælland Nord mellem Virum Skole og Frederiksborg Byskole, Hillerød blev præcis så intens og medrivende, som man kunne forvente, når to så boldsikre og målfarlige hold tørner sammen. Virum-holdet har scoret 47 gange og blot lukket et enkelt ind, og gæsterne har nettet 31 gange og også kun fået et mål imod sig.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Planen var klar
Hos begge hold havde man lagt en klar plan for, hvordan opgøret skulle vindes, og vi talte med et par af spillerne inden kampstart.

- Vi vil lægge os højt oppe og markere dem. Vi vil spille dem trætte på den måde, og når vi har bolden, er det ud over kanterne, som vi plejer. Vi vil også fortsætte vores spil med mange dybdeløb, fortalte anfører hos Virum Skole, Cecilia Knudsgaard.

Hos Frederiksborg Byskole havde man også lagt en klar plan.

- Vi har desværre nogle spillere, der ikke kan spille hele kampen. Vores plan er at spille offensivt, være kyniske og skyde udefra. Vi kender mange af spillerne på Virums hold, der er et godt hold, fortalte Byskolens anfører Olivia Thorndahl inden kampen.

TV: Overlevede stormløb

Intens start
Det var hjemmeholdet, der startede bedst, men ret hurtigt kom gæsterne med i kampen, og kampen fik sin intensitet med mange nærkampe og gode frispilninger. Det var en fornøjelse at se, hvordan pigerne ikke var bange for at gå ind tacklingerne, om det var med fødderne eller skuldrene var lige meget.

Det var i en sådan tackling, at gæsternes Sarah Tofft fik bolden med sig, tog et par træk og skød lige på målmanden, der kom ud mod hende og fik fat i bolden, men det var ikke nok. Sarah Tofft var igen på måltavlen. Hun er i øjeblikket nummer to på topscorerlisten i Ekstra Bladet Skolefodbold.

1-0 til gæsterne. Her var der gået ni minutter. Denne scoring betød, at holdet fra Byskolen i lidt tid fik overtaget i kampen, men det varede ikke længe, så bølgede spillet frem og tilbage med meget kvalificeret spil fra begge hold. Midt i halvlegen fik Virums Sofie Ulrik revet sig fri af sin tætte markering og gik direkte mod mål, hvor bolden blev sat ind i det korte hjørne.

Så var stillingen 1-1, hvilket var fuldt fortjent efter spil og chancer. Begge hold havde chancer og havde hver to nærgående forsøg. Begge forsøgene blev af målmændene pareret med fødderne, og det fortæller noget om, hvor nervøse målmændene var for at samle bolden op.

Vi var ved at indstille os på en uafgjort første halvleg, men hjemmeholdet ville det anderledes. Nina Fink-Hansen havde bolden, spillede den ud i højre side til Ida Tobiasen, der sendte den ind foran mål, hvor Sofie Ulrik med en følt inderside scorede til 2-1. Bolden blev givet op og halvlegen fløjtet af med stillingen 2-1 til hjemmeholdet.

Holdene sad tæt på hinanden gennem hele kampen. Foto: Poul Gregersen
Holdene sad tæt på hinanden gennem hele kampen. Foto: Poul Gregersen

TV: Fik ingen revanche

Taktiske ord i pausen
Pausen blev brugt fornuftigt hos begge mandskaber, og især hjemmeholdets træner havde noget på hjerte.

- Det går jo fint, begyndte Virums træner, Keld Kristensen, pausen med.

- Selvom vi nu får lidt modvind, skal I skyde på mål.

- Og så en ting til. Dæk deres centerforsvar på den udvendige side, så de ikke kan slippe af med bolden til indkast men bliver nødt til at lægge tilbage til deres målmand, sluttede træneren.

Det var tydeligt, at holdet fra Byskolen var opsatte på at ændre på resultatet. Gæsterne bed fra sig. Der var saft og kraft i tacklingerne. Udligningen kom efter 38 minutter, hvor Maja Høgh fik fat i bolden og gik direkte mod mål og scorede.

Udligningen betød ikke, at tempoet blev sat ned, såvel hjemmeholdet som gæsterne havde nogle rigtig gode kombinationer, der med lidt mere skarphed havde givet mål. 

Midt i halvlegen fik hjemmeholdets Ida Tobiasen sendt Nina Fink-Hansen af sted, og kun med god løbevillighed og teknisk formåen fik gæsterne sendt bolden til hjørnespark. Dette helt inde i eget målfelt.

Hjemmeholdet forsøgte, men det var gæsterne der var skarpest i opgøret. Foto: Poul Gregersen
Hjemmeholdet forsøgte, men det var gæsterne der var skarpest i opgøret. Foto: Poul Gregersen

TV: Mål på samlebånd

Topscoreren slog til
Efter 52 minutter fik Maja Høgh bolden i højre side, sendte den ind mod mål, hvor Sarah Tofft fik den over stregen.

- Bolden kom fra højre, og med låret fik jeg den tæmmet, så jeg let kunne give den en inderside, huskede Sarah efter kampen. En flot detalje, der vidner om stor teknisk kunnen.

Efter dette mål overtog Byskolen spillet. Hjemmeholdet havde svært ved at følge med i det opskruede tempo, og når de havde bolden, var det et storspillende par i gæsternes centerforsvar Olivia Thorndahl og Carla Schulz, der fik fat i bolden. Hertil kom, at Byskolens Sofie Skovgaard på venstrebacken var storspillende såvel i defensiven som i offensiven.

Seks minutter før tid fik Sarah Tofft bolden fra Maja Høgh og scorede sit tredje og holdets fjerde mål. Pludselig var kampen forbi. På den udsendtes stopur stor der, at den havde varet 27 minutter i anden halvleg, men dommeren fastholdt sit.

Dermed vandt Frederiksborg Byskole kampen 4-2 og er dermed videre til kredsfinalen for fjerde år i træk. Ganske imponerende af holdet fra Hillerød.

Sarah Tofft viste igen sin målnæse og lavede hattrick. Hun er nu oppe på 18 mål og er nummer to på topscorerlisten. Foto: Poul Gregersen
Sarah Tofft viste igen sin målnæse og lavede hattrick. Hun er nu oppe på 18 mål og er nummer to på topscorerlisten. Foto: Poul Gregersen

Frederiksborg Byskoles vej til kredsfinalen:

20. september: Hanebjerg Skole - Frederiksborg Byskole 0-11

4. oktober: Frederiksborg Byskole - Ny Fredensborg Skole/Vilhelms Ro 4-0

24. oktober: Frederiksværk skole - Melby - Frederiksborg Byskole 0-6

1. november: Frederiksborg Byskole - Tibberupskolen 10-1

16. november: Virum Skole - Frederiksborg Byskole 2-4

Frederiksborg Byskoles målscore: 35-3

TV: Lærkerne fik hedeslag

Regner med at blive klar
Efter kampen fangede vi Frederiksborg Byskoles Søs Leander. Hun har døjet med en skade, men hun regner med at være klar til kredsfinalen.

- Jeg regner bestemt med at være klar til kredsfinalen, fortalte Søs Leander, der havde overværet kampen fra sidelinjen.

- Den var sindssygt spændende, og vi vidste godt, at holdet fra Virum Skole var et rigtig godt hold. I første halvleg skiftedes holdene til at have spillet, men i anden fik vi mere spil takket være vores temposkift. I perioder spillede vi rigtig godt sammen, afsluttede Søs.

Det skal blive spændende at følge de stærke piger fra Frederiksborg Byskole, Hillerød i kredsfinalen. Kredsfinalen i Sjælland Nord spilles mandag 26. november. Datoen for kampen er fastlagt, og den kan derfor ikke ændres.

Hør hvad Frederiksborg Byskoles anfører Olivia Thorndahl sagde efter kampen: