TV: Forsvarsklippe: Det bliver ikke sværere

Lettet: Maja Nikolic havde stor andel i sejren i kredsfinalen

Maja Nikolic (i gråt) ryddede godt op i kampen. Foto: Henrik Schou
Maja Nikolic (i gråt) ryddede godt op i kampen. Foto: Henrik Schou

- Vi var ikke heldige, vi var gode, sagde en tilfreds og veltilpas Maja Nikolic, der efter kredsfinalen gjorde status for Stenløse Privatskole efter den velfortjente sejr på 2-1 over Frederiksborg Byskole.

- Vi fik revanche, lød det med et stort smil på læben.

- For det var dem, vi sidste år tabte til i kredssemifinalen. Så sejren i dag kunne ikke være en bedre revanche. Vi er nu klar til forårets kampe, og jeg er sikker på, vi skal have gang i noget træning inden da.

Anfører: 'Det gjorde pænt naller'

Kan ligeså godt gå til finalen
- Nu kan vi jo lige så godt nappe de to sidste kampe og gå hele vejen til finalen. Det bliver vel ikke sværere, end det var i dag, kom det fra Maja. 

- Og Frederiksborg Byskole, de var gode. Det må jeg sige. Vi skulle helt op i vores øverste gear for at slå dem. Vi havde svært ved at komme igennem på midten, hvor Olivia Thorndal regerede.

- Men jeg synes ikke, sejren er ufortjent. Det var os, der havde spillet og os, der styrede kampen. Og til allersidst fik vi så også det afgørende mål. Bevares, målet var ikke særligt flot, men det tæller ligeså meget som, hvis den sad oppe i krydset.

Her taler Maja om Emma Hammelevs lidt forkølede langskud, der lige netop sneg sig over stregen 76 sekunder, før dommeren pustede ærterne rundt for sidste gang.

- Det var helt vidunderligt at kunne storme ned og omfavne vores målscorer Emma Hammelev. Og samtidig huske at komme på plads igen, for der var måske et par minutter tilbage.

Emma Hammelev (tv.) fik en ordentlig krammer af Amélie Wittenkamp. Foto: Henrik Schou
Emma Hammelev (tv.) fik en ordentlig krammer af Amélie Wittenkamp. Foto: Henrik Schou

Galleri: Frederiksborg Byskole - Stenløse Privatskole

Kold spand vand i hovedet
- Jeg huskede udmærket, hvad der skete et par minutter før tid i den ordinære kamp. Alle troede, at vi havde vundet, og så fik de et mål. Et rigtig kluddermor-mål. Jeg blev helt tom indeni, da bolden blev tordnet i kassen, og desværre var det er regulært drop fra vores keeper.

- Men skylden kan også lægges på os. Hvorfor laver vi et dumt frispark lige det tidspunkt og på det sted? Hvorfor dækker vi ikke bedre op?

- Vi er et hold, og alle må tage skylden for, at vi ikke holdt nullet. Og i øvrigt ved vi alle sammen godt, at Viktoria har et problem med sin ryg. Bare det at hun spiller er godt. Hun er den bedste, vi har, og vi stoler på hende, sluttede Maja Nikolic, der spillede en strålende kamp.

Det så meget mærkværdigt ud, da værterne fik udlignet kort før tid. Foto: Henrik Schou
Det så meget mærkværdigt ud, da værterne fik udlignet kort før tid. Foto: Henrik Schou

TV: Stenløse Privatskole klar til kvartfinalen

Flotte ryk
Maja var uhyre sikker i sit forsvarsspil. Hun erobrede en masse bolde og skilte sig altid godt af med dem. Af og til tog hun nogle ryk lige op gennem midten, hvor hun drev bolden frem og var på den måde med til at sætte gang i både gode omstillinger og pænt angrebsspil.

- Når jeg rykker med frem, så ved jeg, at både Caroline (Walsøe red.) og Amélie (Wittenkamp red.) dækker min plads af. Og fordi vi spiller med fire i den bagerste kæde, så synes jeg godt, jeg kan tillade mig at støde med frem, når jeg ser muligheden for det.

Det gjorde Maja så op til mange gange i kredsfinalen, hvor hendes raids ofte skabte farlige situationer, men rigtige skud på mål og store chancer, blev tilskuerne ikke forkælet med. Også Maja havde vanen med at løbe op gennem midten i stedet for en gang i mellem at bruge kanterne, hvor chancerne var større for at komme igennem. Her skulle de ikke forbi den bomstærke Olivia Thorndahl. Måske var der her en detalje, de kan sludre om, når de evaluerer kampen og gør sig klar til forårets kvartfinale

Hør fra Maja her: