TV: Forsvarskrumtap: Vi er de to makkere

Lukkede Peder Lykke ned: Lukas Oliver styrede forsvaret og gik med i spillet med stor forståelse

Lukas Oliver spillede en flot kamp i Borupgårds forsvar. (Foto: Henrik Schou)
Lukas Oliver spillede en flot kamp i Borupgårds forsvar. (Foto: Henrik Schou)

Borupgårdskolens hold har virkelig udviklet sig igennem turneringen. Det er imponerende, hvad træner Lars Dalsborg har fået ud af holdet.

Fokus på holdet har været de kreative og målfarlige spillere som Frederik 'Stømfordeleren' Højstrøm, Mathias 'Mini-Mac' Christensen og Jakob Thorup. I onsdagens semifinale mod Peder Lykke Skolen blev det imidlertid blevet mere og mere tydeligt, at dette års Nordsjællandske overraskelse fortsætter sejrsgangen ikke alene på grund af de nævnte spillere, men bestemt også på grund af andre dygtige spillere.

Efter semifinalen bør der i hvert fald sættes fokus på de to forsvarsspillere med offensive kræfter, Asmus Agergaard og Lukas Oliver. Vi fangede Lukas Oliver efter kampen.

- På dette hold er vi (Asmus og Lukas red.) de to makkere, lød det fra Lukas.

Lukas Oliver modtog efter semifinalen Fair Play-håndklædet for sit dygtige og fair spil.

- Det var helt fint i dag, men jeg er en af dem på holdet, der har modtaget flest gule og røde kort, så kammeraterne grinede lidt af mig, da jeg modtog prisen, forklarede Lukas efter kampen.

Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup) Schou Mr. Skolefodbold: Undskyld, undskyld og undskyld

Har helt styr på sin rolle
Lukas viste imponerende styrke i semifinalen. Han spiller i midterforsvaret med Asmus og er utrolig god til at læse spillet. Han hjælper med at sætte spillet i gang og sørger for at sætte lyd på hele tiden.

- Jeg er tilfreds med kampen. Vi bliver virkelig bedre og bedre. Måske kunne vi sætte lidt bedre offensivt pres ind, der skal vi nok blive lidt bedre.

- Når man tænker på en af de første kampe, hvor vi var bagud 3-0 ved pausen, så kan dem, der følger os selv se, hvor meget bedre vi er blevet og hvor meget vi har udviklet os.

- Min rolle på holdet er at sætte liv og få fart på holdet, give holdet noget aggressivitet og vigtigt noget lyd. Det er nok det, jeg skal.

Andre spillere viste format
Målscoreren Mathias Virkelyst, men også målmanden Andreas Foged, der efter kampen blev skamrost af Peder Lykkes anfører Tugay Turan for sine 'sindssyge redninger' var andre spillere, der virkelig viste stor styrke i semifinalen. Det var dermed ikke de sædvanlige spillere, der stjal fokus.

- Frederik Højstrøm gik død på batterierne. Han spiller ikke så meget mere, så hans kondition er ikke god, men han skal få noget spil i gang og så ikke så meget udenom, sagde Lukas med et smil!

Frederik Højstrøm løb tør for kræfter i slutningen af kampen. (Foto: Henrik Schou)
Frederik Højstrøm løb tør for kræfter i slutningen af kampen. (Foto: Henrik Schou)

- Hvor er det fortjent, at Mathias Virkelyst får fidusbamsen i dag. Han spiller fantastisk med et rigtig godt pres, lavede det hele, gode afleveringer og gode skud. Jeg har et rigtig godt samarbejde med Mathias.

Tugay 'Kaptajnen' Turan var ikke sig selv i semifinalen grundet sygdom. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: 'Kaptajnen' slukøret og ærgerlig

Har taktikken klar til finalen
Nu venter så finalen mod Karensmindeskolen for Lukas og resten af Borupgård-holdet. Lukas ved allerede, hvordan den kamp skal tackles.

- Vi skal blive ved med det høje pres, spil, få ro på spillet og spille hurtigt. Vi skal være kyniske, holde bolden langs jorden og så skal vi løbe for hinanden.

- Jeg glæder mig til at vinde i Odense, og jeg ser frem til at få rigtig gode odds fra Mr. Skolefodbold.

En god dag for Borupgårds drenge. De viser virkelig fint spil. Med den udvikling Borupgårds drenge har været i gennem, må det være aksen fra målmand Andreas Foged gennem Lukas Oliver, Mathias Virkelyst og Jakob Thorup, der er rygraden på holdet. Kan 'Mini-Mac' og 'Strømfordeleren' i opladet stand finde det kreative spil frem, så kan det godt blive meget spændende at være Borupgård i Odense på næste torsdag.

Hør Lukas fortælle om sin oplevelse af kampen: