TV: Fra helt til skurk

Hård skæbne: Luke Brook scorede ellers to mål i den ordinære tid

Luke Brook scorede to flotte mål, men brændte i straffesparkskonkurrencen. Foto: Poul Gregersen
Luke Brook scorede to flotte mål, men brændte i straffesparkskonkurrencen. Foto: Poul Gregersen

Frederiksborg Byskole kom bedst fra start uden at være deciderede farlige på udebane imod Nordstjerneskolen. Med et par hurtige rush i højre side ved anfører Anton Vrangbæk, hvoraf det ene, en diagonalaflevering over til Tobias Nielsen i venstre side, kunne være blevet målgivende, men det skete ikke.

Lidt efter lidt fik hjemmeholdet overtaget og havde flere gode indlæg fra blandt andet Marcus Olesch.

Se kampfakta her.

TV: Rutinen gjorde udslaget

Lidt kaotisk
Det var ikke et strukturerede spil, der var i højsædet, selvom hjemmeholdet med Kasper Torndorff i det centrale forsvar flere gange forsøgte sideskift for at komme igennem.

Ellers var det lidt af det kaosspil, som Danmarks spil mod Polen forleden. Det gav jo pote, og det gjorde det også for hjemmeholdet . En eminent dygtig Luke Brook var en evig trussel for udeholdet. Luke scorede to gange i kampen.

Det første mål faldt efter 20 minutter. Et frispark fra Kasper Torndorff i højre side kom over til Luke i venstre side ved kanten af straffesparkfeltet. Luke kanonerede bolden i mål uden chance for målmanden. En rigtig flot detalje.

Denne scoring gav næring til udeholdet, der lagde et stort pres på hjemmeholdet, der var heldige med ikke at indkassere et mål. Kun dygtigt forsvarsspil af Hjalte Nielsen reddede holdet.

Hjalte Nielsen kaster sig og redder næsten på stregen. Foto: Poul Gregersen
Hjalte Nielsen kaster sig og redder næsten på stregen. Foto: Poul Gregersen

TV: Skruede tempoet op efter pausen

Ville gerne lukke kampen
Som det så ofte går. Udeholdet havde presset, men hjemmeholdet fik scoret til 2-0 inden pausen. Igen var det Luke Brook, der tre minutter før fløjt fik sendt bolden i nettet. Fra næsten samme sted som ved det første mål. 2-0 ved pausen.

- Vi er nødt til at have vores tredje mål for at lukke kampen, sagde træner Kasper i pausen.

- Ellers kommer vi på den.

- Og husk nu, at I bliver nødt til at løbe i dybden for Luke, ellers får I ikke bolden. Pas på de lange stikninger, som de er dygtige til at løbe op.

- Sørg nu for i anden halvleg at få lukket deres nummer 11, Luke, ned. Det er ham, der er farlig, fortalte træner Hans Andersen fra udeholdet sine spillere i pausen.

Én mod én. Foto: Poul Gregersen
Én mod én. Foto: Poul Gregersen

TV: Lærkerne blev stækket

Bedst ud igen
De stribede fra udeholdet kom bedst ud til andenhalvleg. De vidste, det var op ad bakke, men gejsten fejlede ikke noget. Allerede efter fem minutter forsøgte Anton Arenfelt sig med et skud på mål.

Hjemmeholdets Luke Brook fortsatte sit gode spil og havde også et skud, som målmanden fik fat i helt ude ved stangen nede på jorden.

Holdet fra Hillerød havde troen på, at de kunne vende kampen. Denne tro fik næring, da Max Volhøj i 43. minut fik en løs chance, som hverken han eller vi andre troede på.

Lige uden for straffesparkfeltet midt for mål, skød han, bolden gik over mål, troede vi, men det gjorde den ikke. Den tog underkanten af overliggeren og gik bag målmanden i mål. En reducering til 2-1, der skabte fornyet spænding.

Max Volhøj får sparket bolden i kassen. Foto: Poul Gregersen
Max Volhøj får sparket bolden i kassen. Foto: Poul Gregersen
 

Denne blev øget, da udeholdets Anton Arenfelt fra kort afstand headede på mål, men desværre for ham lige i hænderne på målmanden.

Udeholdet troede på det og fortsatte deres aggressive spil. Knapt 18 minutter inde i halvlegen fik Sigurd Thomsen fra udeholdet i en duel med forsvarsspilleren bolden med og scorede til 2-2.

Enkelt basse var nok

Stjal sejren
Sådan burde kampen ikke være endt. Hjemmeholdet havde i de sidste minutter to megachancer, hvoraf den ene, en pasning på tværs af målet i målfeltet og forbi målmanden, på det skammeligste blev placeret på den forkerte side af målstangen. Uh, for en afbrænder.

Kampen endte 2-2. Der måtte straffespark til. Denne vandt udeholdet 5-4, idet Luke Brook sendte bolden over mål.

Vi fangede Luke Brook efter kampen:

Der er ikke langt fra helt til skurk, men Luke Brook og holdkammerater kan være deres indsats bekendt. De ydede en god indsats, men kampen skal jo have en vinder. I dette opgør blev det Frederiksborg Byskole fra Hillerød, der trak det længste strå.

Vi fangede også udeholdets skadede spiller Bertram Hartmann-Petersen: