TV: Fra helvede til himmelen

Vanvittigt comeback: Der var rugbrød i Kornmark-drengene, som kom bagud 3-0, men hentede en sejr alligevel

Emil Sønnicksen kom på banen og var med på at vende op og ned på kampen for Kornmarkskolen. (Foto: Jørgen Jakobi)
Emil Sønnicksen kom på banen og var med på at vende op og ned på kampen for Kornmarkskolen. (Foto: Jørgen Jakobi)

Der gik godt og vel en halv time, fra en super godt spillende Elias Fosgrau med et hattrick havde sendt hjemmeholdet fra Ny Fredensborg Skole foran med 3-0, til udeholdets drenge fra Kornmarkskolen kastede sig over hinanden i en kæmpe jubelbunke og skreg deres sejrsglæde ud.

Sikken et drama, vi her blev vidne til.

Se kampfakta her

Begge hold havde stor respekt for hinanden inden kampen, og begge hold var svækket grundet skader, praktikophold og ferie.

For eksempel ville anfører Mathias Nielsen fra hjemmeholdet gerne have talt med sin gode ven fra Kornmarkskolen, Oscar Dargis, fordi de spiller i samme klub, og de har talt meget om netop denne kamp. Men Oscar fra Kornmarksskolen var et smut i Florida, så der blev ingen venskabelig samtale inden kampen.
Se også: 'Kornene' høstede sejren

Mathias Nielsen måtte undvære samtalen med Oscar, som var i Florida. (Foto: Jørgen Jakobi)
Mathias Nielsen måtte undvære samtalen med Oscar, som var i Florida. (Foto: Jørgen Jakobi)

Elegante Elias
Kornmarksskolens anfører Mikkel Levin var en smule anspændt og temmelig nervøs inden kampen. Han havde fået at vide, at hjemmeholdet havde et par gode spillere, men han vidste ikke rigtig hvem det var.

Han skulle nok have forberedt sig lidt bedre.

Det var nemlig Kornmarkskolens største fejl, og den blev der betalt for efter kun to minutters spil, da Elias Fosgrau lavede kampens smarteste deltalje. Ved hjørnesparket tog han plads ved forreste stolpe, og netop som sparket blev taget søgte han bagud og smask sagde, da han så sendte et smukt hovedstød i kassen. 1-0.

Se også: FCK-talent ledte hold til sejr

Elias var nemlig en kampens store oplevelser. Lynende hurtig og tilmed kropsstærk. Hans dueller med Patrick Christiansen var hele tiden en kamp i kampen.

Elias Fosgrau (blå) var banens bedste i dag. (Foto: Jørgen Jakobi)
Elias Fosgrau (blå) var banens bedste i dag. (Foto: Jørgen Jakobi)

Kornmarkskolens forsvar, som ellers var påpasselige på mange områder, havde  svært ved at dæmme op for den dygtige FCK-spiller. Der kom en masse dybe stikninger til Elias, og de to krumtapper, Mikkel Levin og Patrick Christiansen, havde mere end rigeligt at se til, når Elias startede sine knaldhamrende hurtige ryk.

Se også: TV: Scoring på hjørne afgjorde kampen
Se også: Kampen om midten

Ingen busser foran mål
Kampen havde masser af gode tilbud til begge ender. Der blev ikke fedtspillet, og der kom ingen busser foran målet. Det var angrebsfodbold, når det er bedst.

Kampen nærmede sig pausen, og det lignede en smal 1-0-føring til hjemmeholdet. Men så stak Elias af igen. Han nærmest viftede anfører Mikkel Levin væk, kom lidt ud i siden, men sendte alligevel bolden i kassen til 2-0. Og så var der pause.

Fuld fart uden bold. (Foto: Jørgen Jakobi)
Fuld fart uden bold. (Foto: Jørgen Jakobi)

— Hold nu øje med ham der nr. 11 (Elias Fosgrau, red.), lød det irriteret fra træneren hos Kornmarksskolen.

— Ja, han er god, men han er ikke guddommelig. Få ham nu skærmet af, så han har ryggen mod målet.

— Ja, sagde alle drengene. Mon de havde hørt efter og forstået? Næ.

Hattrick til Elias
For allerede to minutter efter dommeren havde sat anden halvleg i gang, blev der sendt et godt indlæg fra venstrekanten ind over. Og hvem stod helt fri med front mod målet? Elias Fosgrau.

Nu var stillingen 3-0 til hjemmeholdet. Det lignede en ekspeditionssag. Gæsterne virkede opgivende og der manglede glød i øjnene. Det her var for svært. Ude på linjen stod en af holdet slidstærke angribe Emil Sønnicksen og samlede kræfter.

Ekstra Bladet Skolefodbold spurgte ham, hvordan han ville forsøge at ændre kampens udfald, når han kom på banen.

— Åh, det ved jeg sgu ikke rigtigt. Det bliver vist for svært at gøre noget. Jeg er ofte alene, og vi mangler det normale tryk fra vores midtbane,fordi den mangler to stærke folk i dag, sagde en modløs Emil, inden han løb ind.

Anfører Mikkel Levin. (Foto: Jørgen Jakobi)
Anfører Mikkel Levin. (Foto: Jørgen Jakobi)

Se også: TV: Sejr gav dobbelt glæde

Pustede liv i holdet
Ikke desto mindre fik han pustet noget energi holdet, og da Ny Fredensborg Skole var lidt klodsede med en clearing, lykkedes det Nicolai Johansen at prikke bolden i mål til 3-1 og otte minutter tilbage.

Pludselig rankede de sorte drenge fra Kornmarkskolen ryggene, skød brystet frem og satte hjemmeholdet under pres. Et frispark bare fem minutter før tid blev sendt i feltet, og ingen tog forsvarsansvar hos Ny Fredensborg, så det blev en let sag for Emil Sønnicksen at reducere til 3-2, og 240 sekunder tilbage at spille fodbold i.

Nu fik hjemmeholdet for alvor gummiben, og stort set alle nærkampe blev tabt. Det blev udnyttet af Kornmarkskolen, som satte alle mand frem, og med et drønende godt skud, fik indskiftede Emil udlignet til 3-3, og stadig tid til en afgørelse.

Kamp om bolden. (Foto: Jørgen Jakobi)
Kamp om bolden. (Foto: Jørgen Jakobi)

Begge skoler skal roses for, at de forsøgte at afgøre kampen i ordinær tid. Der blev satset, men samtidig gjort klar til straffe. Og straffe blev der.

Psykisk nede
Ny Fredensborg var psykisk nede efter at være indhentet på målstregen, og da første forsøg blev misbrugt, anede man hvor det bar hen.

Da  hjemmeholdets andet straffe også blev reddet af en velspillende Douglas Bjarnhof, var lyset næsten slukket. Men Elias Fosgrau fik med en scoring lidt spænding tilbage, inden Jakob Bro skød det fjerde straffespark over.


Nu kunne Kristoffer Bay afgøre det hele, og hans skud sad usvigeligt sikkert, og så brød jubelen løs.

Efter kampen kampen talte vi den dobbelte målscorer fra Kornmarkskolen, Emil Sønniksen. 

Han skal ud og købe nye sko til holdets keeper, Douglas Bjarnhof, lovede han blandt andet.

— Og så tror jeg nok vi skal være mere klar, inden vi starter næste kamp. Det er jo en katastrofe, som vi får begyndt denne kamp. At vi vinder, kan vi takke Douglas for. Stort hurra for ham i dag. Han er bare god, sluttede den glade vinder.