TV: Fra rekordsejr til lussing

Klasse: Skolen ved Rønnebær Alle har et virkelig stærkt mandskab i år

Udeholdet var presset i bund i hele kampen. Foto: Poul Gregersen
Udeholdet var presset i bund i hele kampen. Foto: Poul Gregersen

Skolen ved Rønnebæk Alle fra Helsingør, efterfølgende kaldt Rønnebærrene, tog imod Nordvestskolen, ligeledes fra Helsingør. Kampen blev spillet på kunstbanen på Snekkersten Idrætsanlæg.

Se kampfakta her.

Se også: Brændte chancer og vandt 30-0

Frygtede øretæve
Rønnebærrene havde vundet deres første kamp uden at være i aktion med 3-0 over Hellebækskolen, og Nordvestskolen havde slået Helsingør Privatskole med hele 30-0.

- Ja, det var synd for Privatskolen, og vi fik heller ikke noget ud af den kamp, fastslog udeholdets træner Kim Engelsen inden kampen.

- Men i denne kamp er det os, der risikerer at få ørerne i maskinen. Jeg tipper Rønnebærrene som vinder med 90-10.

- Når vores modstander er så god, må vi tage vores forholdsregler og stiller meget defensivt op i en 5-4-1. Skal vi have en chance, må vi lurepasse.

- Jeg er helt enig med min træner, kom det gæsternes Philip Thomsen.

- Vi vil stille med et femmandsforsvar og erobrer vi bolden, vil vi forsøge at spille os ud af det.

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

Guld i gemmerne
Vi fik også fat i hjemmeholdets anfører Marcus Hedemann inden kampen.

- Vores spillestil er hurtige bolde langs jorden. Vi skal være i bevægelse hele tiden, flytte os for hinanden og finde rum at spille i.

Rønnebærrene er nogle rutinerede nogle. Tre af spillerne var med på det hold fra Borupgårdskolen, der vandt finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold i sæsonen 2015/16, og flere af dem har også været med i skolens fem kampe i sidste sæson.

Det var tydeligt fra starten, at hjemmeholdet var overlegne, og selvfølgelig fik de også meget plads grundet udeholdets defensive udgangsformation.

Det, der faldt i øjnene, var spillernes tekniske formåen, deres boldsikkerhed. Når de så samtidig løb for hinanden, var det en fornøjelse at se det ene angreb efter det andet blive rullet frem mod gæsternes mål, hvor til gengæld deres defensive taktik stod sin prøve.

Her kunne man have ønsket sig noget mere direkte spil fremfor det sikre med at spille bolden bagud. Det blev dog ændret senere.

Se også: Snuppede sejren til slut

Sad på alt
Vi skulle helt hen i 10. minut. Et hjørnespark i højre side, bolden ind i feltet, hvor William Arnesen på flotteste vis lagde af til Jeppe Ritter, der tordnede bolden op i nettaget. 1-0 til værterne.

William Arnesen lægger bolden af til Jeppe Ritter, der scorer. Foto: Poul Gregersen
William Arnesen lægger bolden af til Jeppe Ritter, der scorer. Foto: Poul Gregersen

Hjemmeholdet var totalt overlegne i halvlegen. De sporadiske forsøg, udeholdet havde, blev hurtigt løbet op, eller også var hjemmeholdets målmand Hjalte Petersen spillende så langt oppe på banen, at han var en ekstra sweeper og derfor fik fat i bolden.

Når et hold spiller så defensivt, som gæsterne gjorde, så vil der opstå situationer, hvor klumpspil, hvor det kun handler om at sparke væk, vil give nogle utilsigtede situationer. Også her fem minutter før pausen, hvor Oliver Asmussen var kommet helt ned på mållinjen, sparkede indover, hvor bolden ramte en forsvarsspiller og gik i mål til 2-0.

Se også: Missede revanche

Skulle fremad
Samme defensive spil gjorde, at der blev begået straffe, som hjemmeholdets målmand Hjalte Petersen omsatte til føringen 3-0 og lige inden pausen endnu et selvmål til 4-0.

- Jeg er virkelig stolt af mit holds spil i første halvleg, kom det fra udeholdets træner Kim Engelsen.

- Holdet kæmper og har gejsten, og egentlig har Rønnebærene kun scoret én gang. De gør det godt.

- Rigtig godt, var roserne fra hjemmeholdets træner Lars Dalsborg i pausen.

- Måske er det lidt overdrevet at eje bolden så meget, at vi spiller den så tit tilbage, fortsatte han.

- Det er vi kommet over nu. Nu er det fremad, og spillet skal foregå på græsset, sluttede han.

Der var ikke spillet et minut af anden halvleg, så lå bolden i nettet hos gæsterne sat ind af William Arnesen. 5-0. Det resultat var ved at blive ændret meget hurtigt, da gæsterne havde et af sine få farlige angreb, hvor bolden fra højre side med stor kraft blev skud på mål, men målmanden var på sin plads.

William Arnesen hamrede to kasser ind i kampen. Foto: Poul Gregersen
William Arnesen hamrede to kasser ind i kampen. Foto: Poul Gregersen

Se også: TV: Anfører: Held skal der til

Dejligt med støtte
Selvom gæsterne indimellem kom på Rønnebærenes banehalvdel, var det hjemmeholdets halvleg. Først scorede Oliver Asmussen til 6-0, så igen til 7-0, hvor han med et vristspark satte den ind i det lange kryds. Så øgede Mikkel Ludwig, efter en assist fra netop Oliver, til 8-0 midt i halvlegen. Målet til 9-0 efter 50 minutter var tak for sidst. Oliver Asmussen gjorde det til 9-0 efter at have fået bolden langs jorden fra Mikkel Ludwig.

Oliver Asmussen scorede to mål i kampen. Foto: Poul Gregersen
Oliver Asmussen scorede to mål i kampen. Foto: Poul Gregersen

Det blev 10-0 minuttet efter ved Valdemar Montell.

Udeholdets anfører Philip Thomsen, der spiller på klubhold med flere af modstanderne fra denne kamp, forsøgte flere gange at komme på skudhold, men dels var han ret alene fremme, og dels var Hjalte Petersen i målet for godt spillende.

Som Rønnebærholdet spillede i dette opgør, og med de kvaliteter, der er såvel teknisk som taktisk, spår Ekstra Bladets udsendte, at der er mange kampe forude.

Holdet bliver højlydt coachet af Lars Dalsborg og Henrik Petersen.

- Ja, jeg synes, der er en god støtte at få fra sidelinjen, fastslog anfører Marcus Hedemann.

- Til daglig spiller vi ikke sammen som hold, og vi træner ikke sammen, så derfor en vejledning under kampene af det gode.

Hør fra Marcus her:

Slutresultatet blev 10-0 til Skolen ved Rønnebær Alle over Nordvestskolen. I næste runde venter Johannesskolen.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen