TV: Frelseren skrev sig ind i historien

Farlig landsholdsspiller: Sofie Bredgaard har nu scoret 66 gange

Sofie Bredgaard scorer her sit første af to mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Sofie Bredgaard scorer her sit første af to mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

SORØ (Ekstra Bladet): Alle de store stjerner på landsholdene har i deres unge dage også spillet med i Ekstra Bladet Skolefodbold. Kæmpet for skolens ære på lige fod med os andre. Fra Michael Laudrup til 'AC' fra Chelsea. Og fra Nadia Nadim til Sofie Bredgaard, der er U16-landsholdsspiller og lige nu den suverænt største stjerne i verdens største skoleturnering.

Hun startede allerede i 4.klasse på sin daværende skole og har siden spillet 22 kampe. Herunder sejren i selveste finalen for to år siden. Sidste år røg hun i kredsfinalen, i år står hun og Frederiksborg Byskole nu i semifinalen efter den knusende 5-0 sejr over Sorø Privatskole.

En kamp fra finalen i Odense 26.april.

Kregmes stjerneskud, der kan nå maaange år med skolefodbold. (Foto: Jesper Gynther) Sjællandnord 10-årig stjal billedet

Fem minutter nok
´Brede´ startede ude i første halvleg efter en hård weekend med seks kampe ved et stævne for B93.

- Planen var lige at se dem an og finde ud af, om jeg skulle ind eller ej, forklarer hun og uddyber nærmere:

- Og så skulle jeg så komme ind for både at få ro på kampen, men også for at score mindst to mål.

Hvorfor lige to mål?

- Fordi så ville jeg nå op på tredjepladsen over de bedste målscorere nogensinde i historien.

Den liste var hun tidligere 'kun' nummer fire på, det var ikke godt nok for den nu 16-årige profil. Efter de præcis to kasser i kvartfinalen, det første efter kun fem minutter, kom 'Brede' op på de forløsende 66 mål. Det er et enkelt mere end Rie Grinderslev på 65 mål (som dog har sin egen plads i historien med fire finaler og en semifinale).

- Den tredjeplads skulle bare være min. Jeg var så tæt på, at der kun manglede to for at have den alene. Nu er den min, smiler hun.

Længere op end nummer tre kommer hun dog næppe med max to kampe tilbage i karrieren, da nummer et står noteret for ikke mindre end 93 mål. Nummer to sluttede på 72.

De tre fingre markerer, at målet er nået. Foto: Henrik Schou
De tre fingre markerer, at målet er nået. Foto: Henrik Schou

Nyheder Galleri: Sorø Privatskole - Frederiksborg Byskole

Tju-bang
Frederiksborg Byskole havde i første halvleg spillet en trist omgang fodbold, hvor ikke meget hang sammen. De var uden sammenligning det bedste hold og havde bolden konstant, men der manglede ideer og taktik hos pigerne. Alt skulle foregå midt på banen frem for at sprede spillet ud, hvilket hjemmeholdet virkelig inviterede til ved at spille med fire-fem forsvarere på linje langt bagude hele tiden. Også selv om der var både 20 og tre meter op til bolden.

Men Byskolen har ikke den samme talentmasse som for to år siden i finalen. Godt nok var der tre piger med fra finalen, men kun halvdelen af holdet spiller sammen på banen. For mange er i tvivl om, hvad de skal gøre, og holdet mangler en klar dirigent, der hjælper de uprøvede kræfter. Det må og skal på plads inden semifinalen, ellers slutter turen med sikkerhed torsdag 19.april.

- Det var en meget rodet kamp. Kønt var det sgu ikke, forklarer Sofie.

- Jeg kom også ind efter pausen for at lukke det hele, bare så de ikke pludselig fik udlignet til sidst. Vi var jo kun foran 1-0.

Hun smiler for sig selv, mens hun tænker tilbage på kampen:

- Det var jo sådan en gang tju-bang-bold det her.

Teknikken er fremragende hos landsholdsspilleren. Foto: Henrik Schou
Teknikken er fremragende hos landsholdsspilleren. Foto: Henrik Schou

Pigerne fra Frederiksborg Byskole kunne juble over storsejr efter en stærk præstation efter pausen. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Målfest sikrede semifinale

En finale mere
Den ubetinget bedste pigespiller i den 55.udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold så kort efter sidste fløjt allerede frem mod næste opgave.

- I semifinalen skal vi spille mere sammen, der var alt for meget solo over den i dag. Næste gang er jeg mere frisk og klar fra start, og så er Søs (Leander, red.) også med igen efter sin skade i lysken. Så vil det jo være noget helt andet.

Med de to på toppen vil det absolut give holdet et helt andet udtryk. Især deres indbyrdes forståelse er en nydelse at se på.

- Jeg er heller ikke færdig med at score, så det skal bare spille max næste gang. Der er godt nok stadig langt op til den andenplads, men man ved aldrig, lyder det med et listigt smil.

Frem for alt handler det naturligvis om at vinde.

- Nu har jeg været med i Ekstra Bladet Skolefodbold i fem år, og jeg vil så gerne slutte med en finale mere.

- Det var en mega fed oplevelse at spille for alle de tilskuere og blive vist live på eb.dk. Især fordi vi vandt, det pyntede da på det.

Dejlig jubel efter sejren. Foto: Henrik Schou
Dejlig jubel efter sejren. Foto: Henrik Schou

Mathilde Winther (th.) jubler over Sofie Bredgaards scoring. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: 'Det er bare så stort'

Vil være verdens bedste
Den rødblonde stjerne har let til smil og grin, men fodbold er alvorligt for 'Brede'. Hele hendes liv handler om træning og kampe. Samt en masse transport fra hjemmet i det nordlige Sjælland og ind til B93 i København for at træne mange gange på en måned.

Men hun er allerede ved at vokse fra det hjemlige og forbereder sig på fremtiden. Sofie er nået så meget længere end de fleste. Det er også blevet til prøvetræning i selveste Manchester City, som endda inviterede hende tilbage igen.

- Jeg vil være verdens bedste, har hun tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

Kvaliteterne og evnerne har hun, det kan enhver se. Det lange hår og de hurtige ben nærmest svæver over plænen, mens hun får modstander efter modstander til at spinne og spekulere over, hvad der dog lige skete der. Det går så stærkt og er så elegant på samme tid.

Og så kan hun ramme målet i mørke.

'Brede' tiljubles efter første scoring. Foto: Henrik Schou
'Brede' tiljubles efter første scoring. Foto: Henrik Schou

Sindssyg stolt
Score kan hun også på landsholdet, hvor hun spiller langt fremme på banen som 10´er. Siden sin debut for blot ni måneder siden har hun allerede spillet 12 kampe og scoret fire mål i nationaldragten.

- Det er bare så fedt at repræsentere sit land. Jeg er sindssyg stolt over at spille i rødt og hvidt. Landsholdet er jo det vildeste overhovedet, slår hurtigløberen fast.

Men heller ikke her kan der blive tale om at være tilfreds. Mere vil have mere, og 'Brede' mangler mange kampe og mål på de landshold, der ikke bare som nu hedder U16 og U17.

- Vi skal til samling med U16-landsholdet her næste uge i Jylland, jeg glæder mig helt vildt. Der skal trænes tre gange, og så skal vi spille en kamp mod U18-holdet fra Fortuna Hjørring.

Øjnene lyser endnu mere op under snakken om landsholdet.

- Det er super fedt at være samlet med de bedste spillere i landet. Og så få mulighed for at vise sig frem for landstræneren og de andre. Der er jo hård kamp om pladserne i toppen. Så det gælder om at slå fast, at pladsen i startopstillingen tilhører mig.

Sådan siger 'Brede' om landsholdet og semifinalen:

Nyheder Galleri: Sorø Privatskole - Frederiksborg Byskole

Rent uheld var det, da Sofie kom til at træde målmanden på foden, så hjemmeholdet måtte bytte i buret. Foto: Henrik Schou
Rent uheld var det, da Sofie kom til at træde målmanden på foden, så hjemmeholdet måtte bytte i buret. Foto: Henrik Schou

Her sidder støvlen oven på støvlen. Foto: Henrik Schou
Her sidder støvlen oven på støvlen. Foto: Henrik Schou

1 af 5 Blikket siger alt: Pas på keeper! Foto: Henrik Schou
2 af 5 Endnu en gang tørres forsvar og målmand. Foto: Henrik Schou
3 af 5 Offside. Foto: Henrik Schou
4 af 5 Flot opbakning i Sorø. Foto: Henrik Schou
5 af 5 Sofie Bredgaard scorer her sit første af to mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou