TV: Gav kamp til stregen

Spænding til det sidste: Kampen blev først reelt afgjort med fire minutter tilbage

Der var fuld koncentration fra alle spillere. Foto: Poul Gregersen
Der var fuld koncentration fra alle spillere. Foto: Poul Gregersen

Når to hold mødes i en kredssemifinale i Ekstra Bladet Skolefodbold, så må og bør man kunne forvente en god kamp mellem to stærke hold.

Forventningerne blev til fulde indfriet, da Skovvangsskolen tog imod sidste års finalister fra Hedegårdsskolen på den lækre kunstbane i Allerød i den ene kredssemifinale i Sjælland Nord.

Det var to gode mandskaber såvel teknisk og taktisk, som fysisk gav hinanden kamp til stregen. Det var først fire minutter før tid, man kunne se en vinder af kampen.

Resultatet blev 3-1 til Hedegårdsskolen, der nu er klar til kredsfinalen tirsdag 27. november klokken 11 mod Trørødskolen på udebane.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Gæsterne bedst fra start
Hedegårdsskolen begyndte bedst og havde et lille overtag de første små ti minutter. Det var især takket være holdets anfører Maurits Kjærgaard, der drev bolden frem og strøede om sig med afleveringer.

Hjemmeholdet kunne dog også være med. De var rigtige gode til hurtige omstillinger.

Et skud mod mål af Frederik Gammelgaard gik lige forbi nærmeste stolpe. Frederik havde fået en diagonalstikning fra Nikolaj Esberg, der kampen igennem var en trussel mod gæsterne.

Hedegårdsskolen havde medvind i første halvleg, hvilket måske også var medvirkende til deres mange gennemspillede angreb.

Begge kanter blev taget med i opspillet. På et af disse, hvor Leotrim Dervisi var kommet helt med frem i venstre side, fik Hedegårdsskolen scoret til 1-0.

Der var meget trafik i straffesparksfeltet, og hjemmeholdet kunne ikke få bolden væk. Det udnyttede Arian Bejtuli og scorede kampens første mål.

Fysikken blev brugt flittigt i duellerne. Foto: Poul Gregersen
Fysikken blev brugt flittigt i duellerne. Foto: Poul Gregersen
 
TV: Skidt dag for finalisterne

Komfortabel føring
Det havde bestemt ikke været ufortjent, hvis værterne havde fået udbytte af deres angreb 20 minutter inde i kampen.

Oliver Hansen fandt Carl Carlson med en dyb stikning. Carl sendte den straks videre til Nikolaj Esberg, og det var kun godt målmandsspil af gæsternes målmand Markus Rajovic, der forhindrede scoringen ved at dykke ned i bolden.

- Jeg synes min styrke er mine reflekser. Også når der er tale om én-mod-én-situationer, fortalte Markus efter kampen.

Det var blevet en meget vekslende kamp i et afsindig højt tempo. Men trods tempoet formåede spillerne at beherske bolden i de fleste situationer. 

Hedegårdsskolen fik dog mest ud af deres anstrengelser, og to minutter før pausen fik de øget til 2-0 ved Endrit Aljiti.

- Super indsats af hele holdet, var de rosende ord, da træner Kim tog imod holdet i pausen.

- Dejligt at se, at man i forsvaret ikke er bange for at gå ind i tacklingerne.

- Når vi nu går ud til anden halvleg skal I huske på, at de andre kun har én vej, og det er fremad. De vil komme længere frem på banen og være mere aggressive, og samtidig får vi modvind.

Træner Jonas gav værterne den sidste peptalk. 

- De får garanteret at vide, at 2-0 er den værste føring, men det er det ikke. Gå nu ud og spil med hjertet.

Der blev gået til stålet. Foto: Poul Gregersen
Der blev gået til stålet. Foto: Poul Gregersen
 
Ensidig affære

Kom ikke ordentligt ud
Det var hjemmeholdet, der kom bedst ud. Præcis som det var forudsagt. Der var kommet mere struktur på deres angrebsspil, og der blev investeret af alle mand i alle situationer. Det gav selvfølgelig pote.

Der var spillet 39. minutter, da Carl afleverede til Nikolaj Esberg, der skød på mål. Målmand Markus Rajovic parrerede på en sådan måde, at bolden igen kom hen til Carl. Han reducerede til 2-1.

- Lad os nu tage os sammen, tænkte jeg i den situation, huskede målmand Markus Rajovic efter kampen.

- Det var virkelig nervepirrende, og jeg syntes slet ikke, vi var kommet ordentlig ud efter pausen.

- Jeg ved ikke, om vi troede, at vi havde vundet kampen, sluttede keeperen.

Det var hjemmeholdet, der havde momentum. Gæsterne kunne ikke få deres flydende spil fra første halvleg i gang igen.

Gæsterne blev presset i bund, og når de så havde bolden, spillede de med lange afleveringer. Det betød, at der ofte blev for stor afstand mellem angreb og forsvar. Det var her, hjemmeholdet kunne bygge deres spil op.

Skovvangskolen havde fat i den lange ende, og de kunne med lidt mere held eller koncentration godt have udlignet. Men det skete ikke.

TV: Landsholdsspillers gyldne fod

Klar til foråret
Det var noget andet, der skete. En for voldsom tackling fra Victor Faber-Rods side resulterede i et gult kort og udvisning. Her manglede der otte minutter af kampen, og hjemmeholdet skulle således slutte med kun ti mand.

Det var en stor hæmsko mod et så godt hold som Hedegårdsskolen.

Gæsterne havde stadig svært ved at spille sig ud af forsvarszonen. Men med fire minutter tilbage fik Zamir Aljiti bolden og hamrede den forbi den fremstormende målmand og op i krydset længst væk. 3-1 til Hedegårdsskolen, hvilket som nævnt blev kampens resultat.

Hør Zamir fortælle om sit mål her:

Anfører Maurits Kjærgaard, der kun spillede cirka 30 minutter af kampen, havde denne kommentar bagefter:

- Vi havde den fuldstændig i første halvleg, hvor vi fik de to scoringer. Vores hold er godt, men anden halvleg blev noget sjusket i forhold til vores pasninger.

- Hertil kom, at Skovvangskolen fik nogle chancer, de ikke skulle have haft. Vi var for ukoncentrerede, og det åbnede for de andres muligheder, sluttede Maurits.

Det var tydeligt at se, at Maurits spillede en stor rolle i kampen. Hans evner tiltrak ofte modstandernes opmærksomhed og skabte mere plads til medspillerne. Samtidig var værterne bedst med i spillet i de perioder, hvor Maurits ikke var på banen.

Han kan ikke selv kan være med i kredsfinalen, da han endnu en gang er udtaget til U16-landsholdet. Han skal derfor til en turnering i Belgien, hvor de i slutningen af november og starten af december møder Portugal og Belgien.

Det bliver derfor spændende at se, hvordan kredsfinalen går uden ham.

Men han giver dog sit hold disse ord med på vejen:

- Jeg glæder mig til at høre, at vi har vundet. Vi har holdet til det - også til at gøre en god figur til foråret.

Drengene fra Hedegårdsskolen skal møde Trørødskolen på udebane i kredsfinalen, der spilles tirsdag 27. november klokken 11.

Husk, at du kan følge med i kredsfinalen live på vores Facebook-kanal.

De spiller om at komme i forårets kvartfinaler, der spilles i uge 14 mellem 1. og 4. april 2019.

Hedegårdsskolens vej til kredsfinalen:

6. september: Lindehøjskolen - Hedegårdsskolen, 1-3

24. september: Skovlunde Skole - Hedegårdsskolen, 1-1 (efter straffe: 3-4)

22. oktober: Hedegårdsskolen - Balsmoseskolen, 4-2

25. oktober: Skovvejens Skole - Hedegårdsskolen, 0-3

8. november: Hedegårdsskolen - Lærkeskolen, 5-1

20. november: Skovvangskolen - Hedegårdsskolen, 1-3