TV: Hamrede sig til tops

Klasse: Freja Vestfred er nu øverst på pigernes topscorerliste med 19 mål i blot to kampe 

Freja Vestfred (th.) scorede ni mål i denne kamp. Foto: Erik Larsen
Freja Vestfred (th.) scorede ni mål i denne kamp. Foto: Erik Larsen

Der var en særdeles god pigekamp i Fredensborg. Det var Hareskov Skole, der spillede imod Ny Fredensborg Skole.

Hareskov Skole kom til kampen med en 5-0-sejr i bagagen, mens modstanderen havde nedsablet Endrupskolen med 26-0 i deres første kamp.

Skolerne var blevet enige om at spille kampen i Fredensborg, og det var begge hold yderst tilfredse med. Vi vil henvise til Hareskov Skole som hjemmehold.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Nedsablede modstanderen

Skulle lukke Freja ned
Der var også masser af solskin og tilskuere, så det var en skøn dag, hvor Simon fra hjemmeholdet startede med at fortælle, hvordan de ville tackle kampen:

- Vi skal prøve at lukke Freja Vestfred (som scorede 10 mål i første kamp red.) ned og have en kompakt midtbane. Derefter skal vi leve af omstillinger, men det vil være helt optimalt, hvis vi kan presse dem baglæns ved hjælp af stikninger og vores hurtige fløje.

Det gik ikke helt sådan, for udeholdet har et meget homogent hold, hvor alle dagligt går til fodbold. De fleste af pigerne går i syvende klasse, og flere af dem er små stjernefrø.

Oppe foran, ja overalt, har de Freja Vestfred. Hun er lynhurtig og sparker til alle bolde, så hende skal de kommende modstandere passe på.

Bolden hænger i luften. Foto: Erik Larsen
Bolden hænger i luften. Foto: Erik Larsen

Se også: Modbeviste sig selv

Stærke hele vejen rundt
Men de har andre piger, der gør det super. Her kan nævnes Sarah Brag, Amalie Bak og Lærke Skarnvad. Der var ikke spillet et minut, før de førte 1-0, og det var Athalie Vejlø, der brød igennem i venstre side.

Hun så lige op og sendte bolden ind i straffesparkfeltet, hvor Freja selvfølgelig dukkede op og sendte bolden sikkert op i nettaget. Ti minutter senere blev det 2-0, da et hjørne kom fint indover, og her stod Sarah Brag klar med hovedet.

Kampen stod 7-0 ved pausen, og tre piger havde delt målscoringen: Freja Vestfred fem mål, Sarah Brag et mål og Lærke Skarnvad et mål.

Simon fra hjemmeholdet trøstede sine piger i pausen:

- I kæmper godt, og I skal bare fortsætte på samme måde. Desværre er det uheldigt, at vores modstandere er så utrolig dygtige.

Hør udeholdets pausesnak her:

Se også: TV: Scorede mål på samlebånd

Nummer et på topscorerlisten
Vi fik nogenlunde den samme oplevelse i anden halvleg, for der faldt igen syv mål, og de fordelte sig med fire til Freja Vestfred, et til Emma-Sofie Geertsen, Camilla Andersen og til sidst var det Lærke Skarnvad. Det betyder, at Freja hamrer sig ind som ny topscorer hos pigerne. Med 19 mål overhaler hun dermed Nadja Sejer med 17 mål. Det bliver spændende at se, hvor længe Freja bliver på førstepladsen.

Kampen endte dermed 14-0 til gæsterne.

Holdets fidusbamse gik til Amalie Bak, der var dygtig til at spille de andre piger fri. For eksempel ved holdets ottende mål, der blev scoret af Freja, da Amalie spillede hende helt fri foran mål.

Men Amalie har også et godt skud, som hun viste flere prøver på i kampen, men i denne kamp svævede skudene lige over overliggeren. Efter kampen fik vi fat i hende, så hun selv kunne forklare:

- Der var mere udfordring i denne kamp end i vores første. Vi har gjort det godt indtil videre i turneringen, men det vil sikkert hjælpe os, hvis vi fik lidt mere ro på i vores sammenspil, sagde Amalie smilende til slut.

Hør fra Amalie her:

1 af 2 Pigerne fra hjemmeholdet lavede strækøvelser inden kampen. Foto: Erik Larsen
2 af 2 Freja Vestfred (th.) scorede ni mål i denne kamp. Foto: Erik Larsen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen