TV: Hattrick-heltene

Et ægte og et uægte: Men både Thea og Sofie kom på tavlen tre gange i den store sejr

Sofie Bredgaard og Thea Brich scorede begge tre gange i Frederiksborg Byskoles store sejr. (Foto: Poul Gregersen)
Sofie Bredgaard og Thea Brich scorede begge tre gange i Frederiksborg Byskoles store sejr. (Foto: Poul Gregersen)

35 mål i tre kampe. Det var den ballast pigeholdet fra Frederiksborg Byskole fra Hillerød havde med til Gilleleje, hvor de skulle møde holdet fra Gilbjergskolen, der udover den første kamp, som de vandt med 15-0, havde været ude i to jævnbyrdige kampe på deres vej til kredskvartfinalen.

Se kampfakta her

Den målfarlige målmand
Det var fra start tydeligt, at Byskolen var kommet til Gilleleje for at vinde. De lagde et kolossalt pres på Gilbjergskolen, hvis forsvar havde nok at se til. Det centrale forsvar med de to dygtige spillere, Camilla Rømer og Clara Jespersen, blev holdt til ilden af især Mathilde Fischer, Sofie Bredgaard og Thea Brich. Sidstnævnte er til dagligt keeper, men i Ekstra Bladet Skolefodbold er hun målfarlig. Hele tiden kom de selv med bolden eller blev spillet fri af en godt spillende midtbane ført an af anfører Kamilla Karlsen, der var tilbage i maskinrummet hos Byskolen.

Se også: TV: 'Styrmand Karlsen' sprang et landshold over
Se også: TV: Trio foldede sig ud

Når Gilbjergskolens hold havde erobret bolden var de hurtig den modsatte vej, men desværre forfaldt de til lange bolde fremad til den hurtige, dygtige, Emma Ellehauge, der ikke alene kunne få noget fornuftigt ud af det.

Trængsel i feltet. (Foto: Poul Gregersen)
Trængsel i feltet. (Foto: Poul Gregersen)

Se også: TV: Til landstræneren: Jeg kommer snart
Der skulle et frispark til. I det 14.minut fik den hårdt arbejdende Mathilde Fischer tilkæmpet sig et frispark i venstre side. Thea Brich tog sparket. Sendte bolden over alle spillere, inklusive målmanden, i straffesparkfeltet. Bolden ramte den fjerneste stang og gik i mål. 1-0.

Gilbjerg-holdet lod sig ikke kyse, selvom det var tydeligt, at Byskolens hold var en for stor mundfuld. Holdet fra Gilleleje fik noget ud af deres anstrengelser. Den lille, hurtige Moon Samontina, fulgte op på en bold. Målmand Amanda Poulsen, Byskolen, ville sparke væk, men Moon var hurtig og scorede til 1-1.

Denne scoring satte yderlige gang i gæsterne fra Byskolen. I det 23.minut kunne den aldeles velspillende anfører Clara Jespersen ikke holde Thea Brich, der også var for snarrådig for den fremstormende målmand. Med højre yderside sendte hun bolden over i det lange hjørne. 2-1 til Byskolen.

Thea når lige akkurat at prikke bolden i mål. (Foto: Poul Gregersen)
Thea når lige akkurat at prikke bolden i mål. (Foto: Poul Gregersen)

To minutter efter var Thea på færde igen. Hun modtog bolden i højre side af straffesparkfeltet og igen sender hun bolden forbi målmanden. 3-1 til Byskolen ved pausen.
Thea Brich jubler efter at have scoret sit redje mål. (Foto: Poul Gregersen)
Thea Brich jubler efter at have scoret sit redje mål. (Foto: Poul Gregersen)

Startede friskt
— Vi skal spille os ud af problemerne, sagde træner Allan Christiansen i pausen til Gilbjergskolens hold.

— Vi skal have bolden ud over kanterne og ikke bare fremad. Det er et hamrende godt hold i er oppe imod, det kan vi ikke lave om på.

Anden halvleg var blot nogle minutter gammel da Camilla Rømer, Gilbjergskolen, sendte Moon Samontina afsted mod mål, men Moon blev tacklet og holdet fik hjørnespark, men der kom ikke noget ud af det.

Så gik det i stedet den anden vej. I det syvende minut var Thea Brich ved at slippe igennem midt for mål. Clara Jespersen kom, i et forsøg på at tackle hende, til at begå straffe og ydermere træde støvlen af Thea.

Sofies show
Sofie Bredgaard tog sparket, scorede sikker og indledte sin hattrickrække.


Fire minutter senere modtager hun en bold i feltet, laver en sparkefinte, får bolden over til venstre ben og scorer. 4-1.

Selvom Gilbjergskolen forsøgte at komme til scoring, lykkedes det ikke. De var ikke for alvor farlige.

Det var Frederiksborg Byskole, der havde kampen i deres hule hånd, sækken skulle blot snørres. Det blev den noget i det 21. minut, hvor Sofie Bredgaard fik den i venstre side og hamrede den op i det lange hjørne. Hendes tredje mål.

Sofie Bredgaard klar til at modtage bolden. (Foto: Poul Gregersen)
Sofie Bredgaard klar til at modtage bolden. (Foto: Poul Gregersen)

Se også: TV: Skarpe Sofie
Og endelig i det 28.minut, hvor Anne Christensen fra højre side af målfeltet, med en klassisk tåhyler, bankede bolden i mål.

7-1 til Frederiksborg Byskole, der nu er klar til kredssemifinalen.

Se også: TV: Drabelig dyst

Megafedt!
— Det var rigtig dejligt, sagde Sofie Bredgaard efter kampen, da Ekstra Bladet lykønskede hende med sejren og hendes tre mål.

— Det er klart, ved mit andet mål, at jeg laver en skudfinte, fordi jeg gerne vil have bolden over til venstre ben. Min modstander kommer væk og jeg kan stille og rolig placere bolden.

— Det er megafedt at være med på dette hold fra Byskolen. Der er så mange rigtig gode boldspillere på holdet. Også at jeg har været så heldig at score elleve mål, sluttede Sofie Bredgaard.

Hør også hvad kampens anden tre-måls-skytte, Thea Brich, havde at sige efter kampen: